G4Media.ro

Ministerul Agriculturii alocă 1,5 miliarde de euro pentru infrastructura de irigaţii, desecare…

Ministerul Agriculturii alocă 1,5 miliarde de euro pentru infrastructura de irigaţii, desecare şi drenaj

Ministerul Agriculturii a lansat în dezbatere publică proiectul privind modificarea Programului naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din România şi a infrastructurii de desecare şi drenaj, suma destinată Programului având o valoare de 1,5 miliarde euro şi reprezintă fonduri de la bugetul naţional, care vor fi alocate până în anul 2027, relatează news.ro

”MADR a lansat în dezbatere publică proiectul privind modificarea Programului naţional de reabilitare a infrastructurii principale de irigaţii din România şi a infrastructurii de desecare şi drenaj. Acesta urmăreşte adaptarea agriculturii la schimbările climatice şi reducerea efectelor acestora asupra producţiei agricole, în principal, dar şi asupra altor factori de mediu şi a populaţiei”, anunţă ministerul.

Suma destinată Programului are o valoare de 1,5 miliarde euro, reprezentând fonduri de la bugetul naţional, care vor fi alocate până în anul 2027.

Prin proiectul de act normativ este vizată sporirea numărului de amenajări de irigaţii noi, de la 89 la 150. De asemenea, va creşte suprafaţa pentru care se vor asigura irigaţii de la 1.800.679 ha la 2.600.439 ha, contribuind astfel la viabilitatea economică a sistemelor de irigaţii.

Totodată, se vor majora de la 531 la 666 numărul de organizaţii ale utilizatorilor de apă pentru irigaţii, precum şi suprafaţa deservită de infrastructura de irigaţii, de la 1.212.917,8 ha la 1.464.349,70 ha.

Prin acest program, MADR îşi propune ca sistemul de irigaţii din România să poată beneficia de mai mult sprijin financiar, fiind astfel îmbunătăţite condiţiile de dezvoltare şi creştere, precum şi obţinerea de cantităţi mărite de producţie la hectar.

Proiectul poate fi consultat pe site-ul MADR, în secţiunea ”Transparenţă decizională – Proiecte de acte normative”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Pai de la revolutie si pana acum de ce nu ati facut lucrari de imbunatatiri funciare, sau nu exista misterul agriculturii numai pe hartie?

  • Pe cât facem pariu că până în toamnă are și Daea dosar penal făcut de procurorii rezist de la DNA? Oricine încearcă să facă ceva trebuie scos din politică.

  • Nu doar că nu au imbunatatit sistemul de irigatii de dupa revolutie, dar au si incurajat ducerea lui la fier vechi prin complicitata pasiva a statului la furtul din “avutul obsesc” care a avut loc in sistemul de irigatii din 1989 până astazi.

  • @Itaka Cu intrebarea sta poti merge la cei de la USL, eu au jefuit si distrus Romania in ultimii 33 de ani!

   @Ionut, DNA este de vina ca voi sunteti niste corupti? Lasa gargara vu rezisr ca nu astia aunjefuit romania iar acum se dau patrioti!

  • @Alx – lasă vrăjeala! Te bagi la un pariu că îi fac cei de la DNA dosar penal până în toamnă? De dosarul lui Barna, fostul vostru guru, mai știi ceva? E în sertarul unui procuror rezist. Îmi e scârbă de voi pentru că vedeți mereu doar paiul din ochiul altora.

  • Cornutq daea o sa se duca impreuna cu fostul ministru si cu pila idioata care a picat examenul desi avea subiectele. Si tu esti la fel de destept si competent ca ei. Sa te duci si tu dupa ei

  • Ionuț, acolo nu a fost nici-un dosar, cei de la Rise Project sunt slugilw PNL! Cum coruptia Ucide este sluga PSD!

   Lasa propaganda asta ieftina, este cert si istoria ne arata cum coruptii tai din USL au DISTRUS SI JEFUIT Romania!

  • Iar PCRistul Daea o sa se duca la puscarie unde va este lovul, bai coruptilor!

  • @ Ionuț
   In afara ca „ti-e scarba” mai stii si altceva? Frustrarea nu tine loc de rationament.
   Irigatiile sunt indispensabile producatorilor agricoli foarte putin competitivi, dar NU sunt facute pe banii producatorilor agricoli, fiindca stiu si ei ca nu este RENTABILA investitia. Insa Daia nu are nicio problema sa cheltuiasca din banii tuturor romanilor 1.5 miliarde de euro…

   Daia nu „încearcă să facă ceva”, ci incearca sa cheltuiasca ceva… Acesta e scopul investitiei: sa cheltuiasca ceva. Asa cum primarii PSD care pun borduri nu incearca sa faca ceva pentru comunitatea pe care o conduc, ci sa cheltuiasca niste bani.

  • @ALX – discurs tipic pentru AUR sau USR. Jigniri, invective, orbire privind greșelile proprii, negarea evidenței. Ziceam că îmi e scârbă. Nu! Îmi e milă de voi. Veți dispărea la coșul de gunoi al istoriei.

  • Invective? Adică vrei sa ne zici ca aia care te scot la propaganda, adică USL-ul ju a jefuit România și poporul roman? Sa te mănânce cancerul de viu, dacă am dreptate?

 2. Pai de la revolutie si pana acum de ce nu ati facut lucrari de imbunatatiri funciare, sau nu exista ministerul agriculturii numai pe hartie?

  • Pama acum nu s-a vrut deoarece in Romania la putere au fost niste slugi rusesti care aveau firectiva sa tina Romania subdezvoltata!

   Daca la putere in timpul asta erau niste pro europeni, Romania era cu 20 de ani mai avansata

 3. Repet : Ar fi bine daca voi G4 si alte ONG-uri ati milita pentru maxim 2 mandate in orice functie publica…, dar probabil va convine asa cum e acum.

 4. Sistemele de irigatii au fost o constructie faraonica de tip comunust. Cum rentabilitatea nu conta, au facut tot felul de gogomānii.
  Nu si-au atins scopul. Nu sunt rentabile. UE refuza sa finanteze urcatul apei la deal din care jumate se evapora. Acum vin bani de la buget. Fermierii nu pot plati costul apei. VOR GRATIS! Pomeni, pomeni, pomeni!

 5. Avem o problema si alocam bani sa ii sifonam, irigatii tot nu o sa avem…
  Cormoranul mai tireaza niste bani pentru el si familionul lui, pesede.
  Dupa care ne miram ca pica podurile cu polistiren…
  Garantat Vanghelie!

 6. Ne trebuie ni celor, și ne ave niților, vă ble stemă în vecii vecilor amin! Amin! Vai și amar de sufletul vos tru ! Amin!

 7. Bravo daca faceți irigații in țară no să mai vindem apa. La unguri