G4Media.ro

Microciparea pisicilor va deveni obligatorie în Marea Britanie. Măsura este deja obligatorie…

Microciparea pisicilor va deveni obligatorie în Marea Britanie. Măsura este deja obligatorie la câini și este menită să prevină furturile tot mai frecvente de pisici

Microciparea pisicilor de companie va deveni obligatorie în baza unui nou proiect de lege privind bunăstarea animalelor, introdus de guvern în parlamentul britanic.

Ministrul mediului, George Eustice, a declarat la BBC că măsura va fi monitorizată de veterinari și aplicată în același mod ca și pentru câini, lucru care a condus la respectarea în proporție de peste 90% a microcipării.

Ministrul Eustice a spus că microcipatul obligatoriu pentru pisici seamănă cu regulile actuale pentru câini, prin care medicii veterinari îi sfătuiesc pe proprietarii de animale de companie ale căror animale nu au un microcip să obțină unul, în caz contrar putând fi amendați cu 500 de lire sterline.

Lianna Angliss de la Hopefield Animal Sanctuary a spus că, pe lângă faptul că ajută la reunificarea pisicilor pierdute cu stăpânii lor, microciparea obligatorie ar putea ajuta sanctuarele de animale să urmărească persoanele care își abandonează animalele de companie.

Am adoptat regulamentul privind microciparea câinilor în 2016, așa că am așteptat multă vreme pentru pisici. Există aproximativ 2,6 milioane de pisici care nu sunt microcipate în Marea Britanie; aceasta înseamnă o mulțime de pisici care se rătăcesc fără identificare permanentă„, a spus la BBC Jacqui Cuff de la organizația de caritate Cats Protection, care a lăudat proiectul de lege al guvernului.

Furtul de pisici este estimat a fi crescut cu peste 12% în ultimul an și doar în jur de 70% din pisicile de companie sunt microcipate în acest moment. Numărul pisicilor de companie din Marea Britanie este estimat la 12 milioane, un număr aproximativ egal cu al câinilor de companie, la o populație de aproape 67 de milioane de oameni. Câinii și pisicile sunt cele mai numeroase animale de companie în UK.

Microciparea obligatorie a pisicilor este doar una dintre măsurile incluse în proiectul guvernului care recunoaște sensibilitatea animalelor și va oferi Regatului Unit un echivalent cu o declarație care se aplică deja în Uniunea Europeană.

Legea va statua că animalele au capacitatea de a simți foamea și durerea și sunt conștiente de ceea ce li se întâmplă, iar legea se va aplica animalelor vertebrate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Dacă se atinge cineva de pisica mea iese ca n fâșia gaza

  2. Câinii în 2016
    Pisicile în 2021
    Oamenii…

  3. Incet,incet…dar sigur!
    Doar…au grija de noi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.