G4Media.ro

Meta, compania mamă a Facebook, anunţă că noul său supercomputer va fi…

Sursa Foto: Meta/ Facebook

Meta, compania mamă a Facebook, anunţă că noul său supercomputer va fi cel mai rapid din lume

Meta Platforms Inc., compania mamă a Facebook, a anunţat luni că echipa sa de cercetare a construit un nou supercomputer de inteligenţă artificială care, potrivit estimărilor sale, va fi cel mai rapid din lume atunci când va fi finalizat, la mijlocul anului 2022, informează Reuters, citată de Agerpres.

Meta a precizat într-o postare pe blog că noul său SuperCluster de Cercetare în domeniul inteligenţei artificiale (RSC) va ajuta compania să construiască modele de inteligenţă artificială mai bune care pot învăţa din trilioane de exemple, să lucreze în sute de limbi şi să analizeze împreună texte, imagini şi videoclipuri pentru a determina dacă un conţinut este dăunător.

”Aceste cercetări vor ajuta nu numai la menţinerea siguranţei oamenilor în cadrul serviciilor noastre în prezent, ci şi în viitor, pe măsură ce construim metavers”, a declarat compania într-o postare pe blog.

Compania de social media şi-a schimbat numele în octombrie în Meta pentru a reflecta concentrarea pe metavers, despre care spune că va fi succesorul internetului mobil.

Metaversul, un termen larg care a stârnit multă vâlvă în Silicon Valley în ultimele luni, se referă la ideea de medii virtuale comune pe care oamenii le pot accesa de pe diferite dispozitive pentru a lucra, a se juca şi a socializa.

”Experienţele pe care le construim pentru metavers necesită o putere de calcul enormă (chintilioane de operaţii/secundă!), iar RSC va permite noi modele de inteligenţă artificială care pot învăţa din trilioane de exemple, pot înţelege sute de limbi şi multe altele”, a scris luni directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg, într-o postare pe Facebook.

Meta a declarat că, în opinia sa, RSC se numără în prezent printre cele mai rapide supercomputere de inteligenţă artificială. Un purtător de cuvânt al Meta a declarat că firma a lucrat cu echipe de la Nvidia Corp, Pure Storage Inc şi Penguin Computing Inc pentru a construi supercomputerul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Atat de rapid incat pîna te trezesti ai si disparut 🤪?

    • Adică, domnul Mark face o curte mare, cu spații de joacă foarte moderne dar mai ales, foarte scumpe, cu multe alte utilități extravagante – păpătoare de bani grei – doar ca să ne invite pe noi, să ne jucăm în ea?
      Doar așa, pentru că dânsul e bun, la suflet?

    • Și conu goagle baga o tona de bani ca tu sa poți da search după ceva articole. Nu zic de care. Și evident sa bagi niște video pe Youtube. Din alea bune. M.a.r.s.h. Mah.

      Nu-ți place nu te forțează nimeni sa folosești produsele google sau fb. Fii deștept. Pune mana pe o carte în loc sa stai pe net.

  2. Sunt un ITist dar nu am încredere încă in acest metavers..poate sunt eu obtuz..

    • Ești obtuz!
      VR este noua jucărie a giganților. Acum cu pandemia s-a văzut cât de utile sunt Zoom,Teams etc. Urmează logic ședințe cu proiecții virtuale și, de ce nu, masa virtuală șefi virtuali.
      Dar asta e o nimica toată fata de ce va fi noul trend în gaming. Imaginația nu are limite acolo și, dacă au început sa dezvolte ochelari VR și nu au cui sa ii vândă, acum e oportunitatea.
      Păcat ca nu e ceva comun și e doar pornit de Facebook…va fi monopol și, cel mai nasol, dacă ei zic ca e asa va fu cum vor ei chiar dacă e greșit.
      O chestie logică din viitor s-a preluat de o companie de marketing…
      În câțiva ani or sa între și alții dar sa nu fie târziu..

  3. Citez:”…va ajuta compania să construiască modele de inteligenţă artificială mai bune care pot învăţa din trilioane de exemple, să lucreze în sute de limbi şi să analizeze împreună texte, imagini şi videoclipuri pentru a determina dacă un conţinut este dăunător.” Interesant cum ne v-a spune un computer ce e bine și ce e rău. Desigur, si respectiva IA v-a avea niște algoritmi care îi vor spune cum să deosebească binele de rău. Tot de oameni facut.

  4. Roboti care sa extraga date din conturi, cs mai apoi sa decida justetea continutului. Sublim!