G4Media.ro

Mesajul CEO-ul Palantir către angajații care nu sunt de acord cu afacerile…

pexels.com

Mesajul CEO-ul Palantir către angajații care nu sunt de acord cu afacerile militare ale companiei: „Nu mai lucrați aici” / „Vrem oameni care vor să fie de partea Occidentului. Și asta nu este pentru toată lumea”

Alex Karp, cofondator și director executiv al Palantir, știe că mulți angajații din domeniul tehnologiei din Silicon Valley au îndoieli în legătură cu relațiile firmei sale de colectare masivă de date cu agențiile de informații și cu armata, scrie CNBC.

Acesta are un mesaj pentru cei nemulțumiți:

„S-ar putea să nu fiți de acord cu asta și, fiți binecuvântați, nu mai lucrați aici”, a declarat Karp la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, în timpul unei conversații cu David Rubenstein, copreședinte al firmei The Carlyle Group.

Palantir vinde software organizațiilor guvernamentale și din sectorul privat care le ajută să analizeze cantități mari de date. De ani de zile, firma a fost strâns legată de activitatea guvernamentală, care este adesea de natură secretă.

Karp a apărat miercuri activitatea companiei sale cu armata și alte agenții guvernamentale, spunând că aceasta a ajutat la reducerea terorismului și la înfrângerea „abuzurilor privind drepturile omului făcute în mare parte de adversari ai Occidentului”.

Angajații din domeniul tehnologiei au fost mai vocali în ultimii ani în a se opune contractelor angajatorilor lor cu armata. Microsoft, Google, Amazon și Salesforce s-au confruntat cu proteste din cauza unor acorduri controversate.

Palantir a încercat să se diferențieze de acest grup, acceptând colaborarea cu guvernul în numele patriotismului. În 2020, Palantir și-a mutat sediul din Palo Alto, California, în Denver, Colorado, la câteva luni după ce Karp s-a plâns public despre ceea ce el a numit „intoleranța și monocultura tot mai mari din Silicon Valley”.

Două treimi dintre oamenii din Silicon Valley nu doresc să lucreze pentru companii precum Palantir, a declarat Karp la Davos. Cu toate acestea, a adăugat el, „o treime vrea să lucreze doar pentru compania ta”.

„Nu suntem pe placul tuturor, s-ar putea să nu fim pe placul tău”, a spus Karp.

Karp, care a fondat compania împreună cu Peter Thiel și alții în 2003, pledează pentru utilizarea tehnologiei în apărarea națională.

CIA a fost unul dintre primii investitori în Palantir. Alături de FBI și de Agenția Națională de Securitate, CIA se numără printre clienții companiei.

Din 2014, Palantir colaborează cu Serviciul de Imigrări și Vamă al SUA (ICE) pentru a identifica imigranții fără documente, ceea ce a provocat proteste din partea unor angajați.

„Vrem oameni care vor să fie de partea Occidentului”, a spus Karp. „Și asta nu este pentru toată lumea”.

Karp a declarat că Palantir a ajutat armata ucraineană cu produsul MetaConstellation, care, potrivit acestuia, permite specialiștilor din domeniul apărării să „folosească algoritmi pe seturi mari de date pentru a se concentra asupra adversarilor”.

Palantir, care a devenit publică la Bursa de Valori din New York în septembrie 2020, a pierdut mai mult de jumătate din valoarea sa în ultimul an, alături de o scădere mai largă a acțiunilor din domeniul tehnologiei.

Veniturile din al treilea trimestru au crescut cu 22%, la 478 milioane de dolari, ușor peste așteptările analiștilor. În ultimii ani, compania și-a diversificat activitatea în sectorul privat și, începând cu al treilea trimestru, deservește în prezent 132 de clienți comerciali, față de 59 în urmă cu un an.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. 👏👏👏👏

  2. Corect, ca firma nu este lagăr de munca forțata.
    „Nu-ti place de Nea’ Nicu, nu mănânci”.

  3. La $6.90 stocul lor este extrem de ieftin pentru ce va deveni PLTR.

    • Pai daca vin banii de la stat, in mod sigur actiunile vor creste. Cele mai profitabile companii din lumea asta sunt cele care au contracte cu guvernul.

  4. Mi se pare corect. Decizia de a lucra sau nu pentru armata sau servicii secrete poate fi dificila de multe ori. Dar ea trebuie sa fie luata la nivel personal, nu vad de ce ar trebui folosita ca un bat impotriva angajatorului.

  5. sa emigreze in fieful mafiei mexic sau in rusiastan terorist state…sau in dictatura comunista chineza‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️😂😂😂😂😂😂😂😂

  6. Citești comentariile și constați a mia oară că românul tot pro.st a rămas.

  7. Băi constatatule, tu ești cumva deștept?