G4Media.ro

Mesaj RoAlert la Sinaia: Un urs a fost observat în apropierea Castelului…

sursa foto: Pixabay

Mesaj RoAlert la Sinaia: Un urs a fost observat în apropierea Castelului Pelișor

Un mesaj RoAlert a fost emis sâmbătă seară persoanelor care se află în stațiunea Sinaia. Alerta semnalează prezența unui urs care ar fi fost observat în apropierea Castelului Pelișor, anunță Digi24.

În stațiune și-a făcut apariția și o ambulanță SMURD, dat fiind faptul că în zonă sunt foarte mulți turiști.

Un mesaj similar a fost emis și în 4 decembrie, după ce doi turiști din Ucraina s-au rănit în timp ce fugeau de un urs observat în stațiune.

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a afirmat în 4 decembrie că a vorbit cu una dintre victimele din Ucraina şi nu au fost atacate de animal. Animalul s-a speriat de petarde şi era agitat, iar turiştii au ajuns să se afle între ursoaică şi puiul ei. Turiştii au sărit un gard şi s-ar fi rănit în sârma ghimpată. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că ursoaica, când îşi apără puiul, omoară orice îi iese în cale.

”Am convocat Comisia de intervenţie în cazul urşilor şi ne-am edificat ce s-a întâmplat. Am discutat şi cu una dintre victime, bărbatul din Ucraina. Din discuţie a reieşit că acesta nu a fost atacat deloc de urs, ci el împreună cu prietena lui se plimbau şi au auzit mai multe pocnitori. Ursul era agitat, era o ursoaică cu pui şi când s-a întâlnit cu ei, în spatele lor a apărut puiul ursoaicei, s-a speriat când a văzut puiul în spatele oamenilor şi a sărit înspre ei. Ei au sărit un gard, s-au lovit de sârma ghimpată”, a declarat primarul din Sinaia Vlad Oprea, la finalul anului trecut.

sursa foto: Pixabay

Citește și:

Atacați de urs în zona castelului Peleș: doi turiști din Ucraina au fost răniți când încercau să fugă de animal / O ursoaică cu doi pui vor fi relocați

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. lasati domnule! jandarmule ! ursii pe corso.
    au si ei supararile lor, padurea este din ce în ce mai rara, zgomotoasa, nu ai unde sa-ti ascunzi puii.
    la vedere, pe bulevard cu piticii la pas.

  2. Asta e discriminare, ce pe bulevard nu au voie decat cocalarii in treling si pantofi?