G4Media.ro

Merkel şi-a exprimat solidaritatea cu Israelul: Cancelarul a condamnat din nou în…

Merkel şi-a exprimat solidaritatea cu Israelul: Cancelarul a condamnat din nou în mod ferm continuarea tirurilor de rachete dinspre Gaza și a reafirmat dreptul Israelului de a se apăra

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, şi-a exprimat luni, în timpul unei convorbiri telefonice cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, „solidaritatea” cu Israelul, transmiţând totodată dorinţa sa ca ostilităţile „să înceteze cât mai repede posibil”, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Cancelarul a condamnat din nou în mod ferm continuarea tirurilor de rachete dinspre Gaza asupra Israelului şi l-a asigurat pe premierul israelian de solidaritatea guvernului german. Ea a reafirmat dreptul Israelului de a se apăra împotriva acestor atacuri”, a declarat pe Twitter purtătorul de cuvânt al cancelariei germane, Steffen Seibert.

„Dat fiind numărul de civili care şi-au pierdut viaţa din cele două tabere, cancelarul federal şi-a exprimat speranţa că ostilităţile vor înceta cât mai repede posibil”, a adăugat el.

De la începutul unui nou ciclu de violenţe în Orientul Mijlociu, 197 de palestinieni au fost ucişi, dintre care cel puţin 58 de copii, şi alţi peste 1.200 au fost răniţi.

De partea israeliană, zece persoane au fost ucise, dintre care un copil, şi 294 au fost rănite cu tiruri de rachete dinspre Gaza.

Escaladarea violenţelor între israelieni şi palestinieni a provocat de asemenea în ultimele zile numeroase manifestaţii în Germania. Mai multe dintre acestea au fost marcate de incidente atunci când unii demonstranţi au scandat sloganuri antisemite. De asemenea, au fost arse drapele israeliene şi au fost aruncate pietre asupra intrării unei sinagogi.

În faţa acestor excese, guvernul german „va continua să ia măsuri hotărâte împotriva manifestaţiilor din Germania care propagă ura şi antisemitismul”, l-a asigurat Merkel pe premierul israelian.

Mai devreme în timpul zilei de luni, purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel nu a vrut să condamne bombardamentele întreprinse în timpul weekendului de către forţele israeliene asupra unei clădiri în care se aflau birouri ale mass-media internaţionale.

„Munca jurnalistică pe teren într-o zonă de conflict este importantă, dar se ştie de asemenea că Hamas este activ în zone foarte populate şi că prin urmare el ia populaţia civilă drept ostatică”, a explicat Seibert.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Vom pierde mult, cand va parasi scena politica. Nici un alt sef de stat al unei tari din UE, nu a condamnat ferm, agresiunea Hamas (3150 rachete împotriva populației civile)
  Bravo Madame!

 2. Trebuie totodată sa condamnam și rachetele trase de evrei. Spre deosebire de cele palestiniene acestea au făcut victime printre care și zeci de copii. Este rușinos ceea ce se întâmplă. Israelitii profita de faptul ca Putin și Biden le țin partea iar europenii sunt impasibili. Rușine mare pt cei doi lideri ca permit asa ceva.

  • Pentru ca Israel isi apara copiii cu arme, iar hamas isi apara armele cu copii. Copiii aia au murit din cauza teroriștilor Hamas.

  • Vorbești să te afli in treabă. Hamas a lansat primele rachete care nu sunt precise și nimereau fix in civili. Cum voiai să se apere Israel? Sa folosească toate rachetele defensive? Asta înseamnă un cost imens. Hamas trage cu improvizații, rachete artizanale ce nu costa mai mult de 300 euro una. O racheta defensiva costa mii de euro sau zeci se mii pentru ca are tehnologie, radare, gps și explozibil eficient. Riscul e să rămână fără rachete defensive în primul rând. De aia se folosește contra-atacul, să distrugă mai multe rachete sau muniție dintr-un foc. A fost încheiat un amnistițiu în 2014 și Israel si-a retras trupele ca între timp Palestinienii să investească în armament in loc sa investească în infrastructura si populație. Hamas este organizație teroristă. Nu degeaba munițiile sunt ținute sub clădirile importante sau tunelurile de sub oraș. Israel trage focuri de avertizare ori anunță din timp următoarele atacuri care pot răni civilii, astfel încât chiar daca teroriștii si civilii scapă de foc, nu vor avea timp sa mute muniția. Unii vorbesc sa se afle in treabă. De ce in Germania arabii au atacat sinagogele? Nu numai israelienii întra in sinagogi sa se roage. Asta e nesimțire si ura rasiala. Plus ca e in Germania, nu ești la tine acasă. Majoritatea sunt ca refugiați ajunși. Hai sa ne informam înainte sa criticam

 3. Territorii…ocupate!
  Iti spune ceva,lucrul asta?
  Ca deobicei, ignoranta face ravagii!
  Ignoranta…pána si in ciorba!

 4. Germania nu va sustine si nu va aproba tacit terorismul intern sau extern cum practica Romania.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.