G4Media.ro

Meduza: Presei ruse de stat i s-a interzis să publice relatări de…

Meduza: Presei ruse de stat i s-a interzis să publice relatări de la funeraliile lui Navalnîi

Mass-media de stat din Rusia au interzis publicarea de reportaje de la funeraliile lui Alexei Navalnîi. Angajaților li s-a permis doar publicarea unor știri scurte despre despărțirea de politicianul decedat, au declarat pentru Meduza două surse din principalele media rusești (declarată „agent străin” și organizație indezirabilă în Rusia), relatează BBC.

„Existau două opțiuni – fie să nu se scrie deloc despre asta, fie să se publice știrea că Navalnîi a fost înmormântat (enumerând cazurile sale penale) și să se sublinieze faptul că la înmormântare au fost ambasadori străini, fără a se concentra pe participarea oamenilor”, a declarat publicației una dintre surse.

O sursă de la RBC a declarat că redacția nu a avut sarcina de a scrie un reportaj, ci s-a limitat la o știre foarte scurtă. Un angajat al Vedomosti, care a vorbit cu Meduza sub rezerva anonimatului, a declarat că publicația nu a impus o interdicție directă de a relata de la funeraliile lui Navalnîi, dar sursa nu știa că a fost planificat un astfel de material.

Canalele de televiziune federale rusești nu au vorbit despre funeraliile lui Alexei Navalnîi.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...