G4Media.ro

McBroken, soft-ul care comandă îngheţată de 18.752 de dolari la fiecare 30…

Sursa foto: Pexels

McBroken, soft-ul care comandă îngheţată de 18.752 de dolari la fiecare 30 de minute pentru a verifica dacă automatele funcţionează

Automatele de îngheţată de la restaurantele McDonald’s sunt recunoscute pentru lipsa lor de fiabilitate, astfel încât un american a programat un bot (un soft) care verifică peste 38.000 de magazine dacă au aparate în funcţiune, scrie Ars Technica.

Rashiq Zahid este inginer software şi a realizat programul pentru a-i ajuta pe oameni să vadă din timp dacă restaurantul din zona lor are sau nu îngheţată, pentru a nu face drumul degeaba.

El a programat un bot, pe care l-a intitulat McBroken, care face o hartă a tuturor restaurantelor McDonald’s din zona utilizatorilor şi le ordonează pe culori, în funcţie de starea de funcţionare a aparatelor de îngheţată.

Bot-ul funcţionează alături de aplicaţia de mobil a lanţului de restaurante. La fiecare 30 de minute, încearcă să plaseze o comandă online. Dacă poate cumpăra îngheţată, aparatul este în stare de funcţionare. Dacă nu poate, îl marchează ca fiind stricat. Asta înseamnă că, de două ori pe oră, bot-ul încearcă să cumpere îngheţată în valoare de 18.752 de dolari, pune produsele în coșul de cumpărături – dar, evident, nu plasează comanda finală.

Datele arată că, în orice moment al zilei, aproximativ 10% din automatele de îngheţată sunt stricate în SUA, dar numerele sunt mult mai mari în oraşe precum New York (24%), Seattle (20%) şi Washington (14%).

McDonald’s nu a părut deranjat de iniţiativă, având în vedere că a recunoscut în trecut că aparatele lor de îngheţată sunt o verigă slabă a lanţului lor de producţie. Un oficial al companiei a comentat pe Twitter: „Doar un adevărat fan McDonald’s ar face tot acest efort doar pentru a-i ajuta pe clienţi să ajungă la îngheţata noastră delicioasă”.

sursă: Ars Technica // Sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. fix de 18.752 de dolari ???
    fenomental!