G4Media.ro

Marile companii energetice din Franţa cer populaţiei şi companiilor să limiteze imediat…

Foto: Comisia Europeană

Marile companii energetice din Franţa cer populaţiei şi companiilor să limiteze imediat consumul

Şefii marilor companii energetice din Franţa au cerut duminică populaţiei şi întreprinderilor să limiteze imediat consumul de energie, pentru a se pregăti pentru o criză energetică care se profilează, transmite Reuters, citată de News.ro.

”Trebuie să lucrăm împreună pentru a ne reduce consumul şi a recâştiga spaţiu de manevră”, au declarat directorii generali ai Engie, EDF şi Total, într-o scrisoare deschisă publicată în Journal du Dimanche.

Scrisoarea semnată de Catherine MacGregor de la Engie, Jean-Bernard Levy de la EDF şi Patrick Pouyanne de la TotalEnergies menţionează scăderi puternice ale livrărilor de gaze din Rusia, precum şi generarea limitată de electricitate din cauza problemelor de întreţinere.

Franţa intenţionează să-şi umple depozitele de gaze până la începutul toamnei, a declarat joi premierul Elisabeth Borne.

Centrele de stocare a gazelor din ţară sunt în prezent pline în proporţie de 59%. Invadarea Ucrainei de către Rusia a adus în atenţie dependenţa Europei de gazele ruseşti, determinând o luptă pentru surse alternative de energie.

Presa franceză a relatat în martie că guvernul a purtat discuţii cu TotalEnergies cu privire la creşterea capacităţii de a primi GNL, după ce Statele Unite au declarat că sunt pregătite să mărească livrările către Europa.

”Dacă vom acţiona încă din vară, vom putea fi mai bine pregătiţi la începutul iernii viitoare, în special pentru păstrarea rezervelor noastre de gaze”, au spus directorii companiilor energetice în scrisoarea lor, adăugând că eforturile de a limita consumul ar trebui să fie ”imediate, colective şi masive”, potrivit News.ro.

Ei au citat propriile eforturi de a găsi noi surse de gaze şi de a construi un terminal plutitor de gaze naturale lichefiate (GNL) în portul nordic Le Havre.

Franţa şi-a extins recent mecanismul de reglementare a preţurilor gazelor până la sfârşitul anului. Iniţial programat să se desfăşoare până la sfârşitul lunii iunie, sistemul este menit să limiteze efectele creşterii preţurilor energiei asupra puterii de cumpărare a consumatorilor. (Foto: Terminal gaze naturale lichefiate / Sursa foto: ec.europa.eu)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Daca Franța lasă preturile libere, fără nici o subvenție, auto-limitarea vine de la sine.

  2. Sa traducem mesajul: dragi francezi, pregatiti-va sa traiti cum traiau romanii in vremea dictaturii lui Ceausescu, in intuneric, in frig, cu energia electrica intrerupta!!!
    Cat priveste intreruperea gazelor, Doamne fereste, e periculos si nu stiu cum vor proceda, probabil vor da presiune mica(deja am sesizat-o acum vara!) cat sa nu se intrerupa Centralele de apartament….!
    Urmeaza o iarna „putiniana”….

  3. Greșeala lor a fost că au vrut să facă afaceri cu Rusia.

    • Deci Franța aia cu pondere mare a energiei nucleare e în criza…
      Ba mai mult deja au băgat preturi reglementate ceea ce România refuza sa facă coca din cauza „reglementarilor europene”.
      Cine scăpa după iarna care vine norocos.

  4. v-ati sabotat singuri, acum enjoy.
    Situatia nu are iesire, va fi foame si revolutie. Romania anilor 80.
    Ce bune ar fi fost cateva centrale nucleare in plus functionand la capacitate asa-i?

  5. Franta, un pionier al energiei atomice, vulnerabilizata de politicile absurde de mediu.

  6. Ce ar fi facă toate pesoanele fizice din UE s-ar înțelege să nu mai plătească facturile la curent şi gaze? 🤔

  7. Nu exista nici o (mare) problema a aprovizionarii cu gaze, in Franta. Nu se mai importa nici un m3 din Rusia. Se (mai) importa (inca) GNL din Rusia, insa se va opri si acest import. Oricum, Franta nu a depins si nu depinde de Rusia, in ceea ce priveste gazul.

    Inainte de agresiunea ruseasca, era de 16,8% (din Rusia) Acum, va fi 0%.

    Gazul, in Franta, vine majoritar din Norvegia (41%) Olanda (8,4%) Algeria (9,5%) Nigeria (9,3%) SUA (5,7%) Qatar (4,2%) Oricum, gazul este livrat prin gazoduc (57%) si maritim (GNL) (47%)
    Nu este complicat sa se mareasca % prin livrare navala, deoarece exista deja 4 porturi, se construieste rapid un al 5lea.

  8. Sa limiteze consumul presedintii de tari,birocratii UE ca ei sant vinovati de ce se intampla.Asta una,a doua nu ne intrebati si pe noi ce parere avem ca va considerati democratie,lumea libera ,valori etc.De ce sa revin la anii comunismului cu consumul cu portia ?Sa va fac voua pe plac si sa va umpleti voi occidentalii de bani pe seama noastra?

  9. sa fie sustenabilitate si rezilienta in toate organizatiile d pionieri