G4Media.ro

Marian Preda, rectorul Universității din București: Într-o bună măsură, România își carantinează…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Aici nu comenteaza marxistii. Toti sunt setati pe ciolacu. Bravo domnule profesor, mai trebuie din cand in cand sa le dea cineva peste nas ficusilor.

    • Cand am citit titlul, ma pregatisem sa-l atac pe dl profesor, Credeam ca exagereaa importanta covid 19 insi ca ignora grava decadere a scolii romanesti. Atat de grava, incat nu cred ca pierderea anului scolar e chiar atat de catastrofala.
      Aceste masuri foarte aiurite, luate de un ministru complet nepotrivit pentru a fi la carma Scolii, au scos si mai mult in evidenta halul in care este Invatamantu l

    • Personaje ca dumnealui ne-au amanetat deja prezentul. Vedeti ce salarii au inspectorii, rectorii/directorii de scoli si facultati!!! Apoi cu munca la domiciliu cum mai jusifici zeci de mii de lei, taxele obscene, coruptia profesorilor, etc.
      Daca le crapa parintii cine mai plateste meditatiile sau fondul clasei. Dom’ profesor nu mai intelegem nici relatia dintre cauza si efect? Intelectualii astia frustati iarasi o dau in petec!

    • Sa ne „dam peste nas” unul altuia nu e o strategie utila, ne duce fix acolo unde suntem acum.
      Un sociolog intelege ca profesorul si elevul sunt doi actori intr-un film cu personaje mai importante decat cei doi. Stie ca primul actor implicat in educatie e familia. Familiile multor elevi, mai ales in comunitatile sarace, sunt imprastiate prin Europa.
      Starea educatiei e o consecinta a starii economiei, saracie. Starea economiei depinde insa de starea educatiei.
      Valorile societatii ca mediu in care se desfasoara scoala. Respectul fata de valori …
      Exista atat de multa informatie, stiinta, carti, biblioteci online fara bani, cursuri ale marilor universitati ca toti elevii care sunt acum acasa ar ului peste un an orice profesor daca ar avea tragerea de inima sa le deschida.
      Ce cerinte are societatea, ce exemplu le ofera ca sa le deschida „pofta” sa acceseze toata bogatia asta?
      Orice mucos are acum telefon inteligent si daca nu are se gasesc pana la urma niste fonduri.
      Brancusi spunea ca lucrurile nu sunt greu de facut, greu e sa te pui in starea de a le face. Scolii noastre ii lipseste starea.

  2. de acord, dar ce ar fi să da-ți dvs un exemplu și să deschideți Univ….apoi să faceți o selecție reală a studenților dar mai ales a cadrelor care predau la Univ. …si centrare pe studenți…care e de preferat să nu mai iasă semianalfabeți…că voi produceți profesorii care ajung apoi la elevi….așa doar să dăm din gură că dă bine ne-am mai săturat.

    • „Sa da-ti”? Pai cum e, Adi, cu lipsa de carte? O facem pe lupul moralist?

    • N-are curaj, fiindca n-are spatii, n-are multe… Are „doar” 1300 de oameni in aparatul administrativ, comparativ cu 1200 de profesori…

  3. deja tarile care aveau scolile deschise , au inceput sa le inchida. e clar ca asta e masura care trebuie. iar invatamantul e distrus de ceva vreme. dupa revolutie nu a fost nici un ministru competent. in minister si in directiile subordonate , e o clica de incompetenti si pile , platita cu bani multi, care fac tot posibilul ca lucrurile sa nu se schimbe. de aici o programa nula, manuale nule,etc…

  4. Toti ne dam cu parerea dar nu stim datele, cati copii au transmis virusul? Daca angajatii astia la stat si-ar face treaba cum trebuie fiecare decizie a guvernului ar trebui insotita de date concrete ca sa nu isi mai puna P$D toti acolitii sa comenteze orice decizie.

    • @IS, câți oameni crezi că sunt în stare să priceapă datele respective în mod corect? Ele există. Nu sunt publicate pentru a nu avea o armată de parerologi care să susțină verzi și uscate. La fel, nu sunt publicate niciunde în lume.

  5. Domnul Preda face o teorie mica, cumva anacronică. Sistemul de invatamant este o parte a societății românești. Comportamentul din învățământ îl regăsim si-n fotbal , si-n politica etc., aceeași lipsa de valoare. Oricum, fostul rector Dumitru are clasa…. Domnul Preda ar face bine să nu-și mai risipească inteligența.