G4Media.ro

Marea Britanie: Răpirea animalelor de companie va deveni infracțiune penală. Aproximativ 2.000…

Sursa foto: Unsplash/ Cristian Castillo

Marea Britanie: Răpirea animalelor de companie va deveni infracțiune penală. Aproximativ 2.000 de câini au fost furați anul trecut

Răpirea animalelor de companie va deveni o infracțiune penală în Marea Britanie, după o creștere a furturilor raportate în timpul lockdown-ului cauzat de pandemia de COVID-19.

Furtul unui animal de companie este tratat în prezent ca o pierdere a proprietății proprietarului, dar miniștrii din guvernul condus de Boris Johnson doresc o nouă lege care să recunoască suferința emoțională pe care o poate provoca.

Propunerea face parte dintr-un șir de recomandări într-un raport al grupului de lucru pentru furtul de animale de companie – creat pentru a aborda o creștere a incidentelor în timpul stării de urgență. S-a constatat că aproximativ 2.000 de câini au fost raportați că au fost furați anul trecut.

Grupul de lucru – format din oficiali guvernamentali, poliție, procurori și autorități locale – a primit dovezi de la grupuri pentru protecția animalelor, activiști, cadre universitare și alți experți.

Raportul său a constatat că șapte din 10 furturi de animale de companie înregistrate de polițiști au implicat câini.

Deși infracțiunile prevăzute de Legea împotriva furtului din 1968 au un termen maxim de șapte ani, miniștrii spun că există puține dovezi ale faptului că acest lucru a fost aplicat, deoarece severitatea pedepsei este determinată parțial de valoarea monetară a articolului luat, în cazul de față un animal de companie.

Nu se știe care ar putea fi pedeapsa maximă pentru o nouă infracțiune de răpire a animalelor de companie.

Citând datele de la Dogs Trust, organizația de caritate pentru animale, raportul a afirmat că prețul pentru cinci dintre cele mai dorite rase de câini din Marea Britanie a crescut „semnificativ” în timpul primului lockdown la nivel național, unele crescând până la 89%.

Grupul de lucru a sugerat că acest lucru ar putea face furtul câinilor mai atrăgător pentru infractorii care doresc să profite de creșterea cererii de animale de companie.

Între timp, căutările Google pentru „cățeluș de vânzare” au crescut cu peste 160% în lunile dintre martie și august 2020, după ce a început prima stare de urgență la nivel național în Anglia.

Recomandările grupului de lucru au inclus, de asemenea:

  • solicitarea de informații suplimentare atunci când înregistrați un microcip, în special atunci când transferați proprietatea
  • acces mai simplu la diferitele baze de date de microcip disponibile pentru a facilita urmărirea câinilor pierduți sau furați
  • îmbunătățirea colectării și înregistrării datelor privind furturile de animale de companie
  • inițiative ulterioare ale poliției și ale altor persoane pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la sfaturile de prevenire

Grupul de lucru a analizat, de asemenea, măsuri precum solicitarea dovezilor de identificare pentru toate reclamele online pentru animale de companie și permiterea proprietarilor să își înregistreze câinii la poliție, inclusiv fotografii și ADN, precum și informații de contact și microcip.

Oficialii speră că propunerile vor face mai dificilă răpirea și vânzarea de către hoți a animalelor de companie, facilitarea poliției de reținere a infractorilor și că sentințele și pedepsele pronunțate infractorilor vor reflecta impactul asupra animalului.

„Furtul unui animal de companie este o infracțiune îngrozitoare care poate provoca familiilor o mare suferință emoțională, în timp ce infractorii insuficienți își pun mâna pe buzunare”, a declarat ministrul de Interne, Priti Patel.

„Noua infracțiune de răpire a animalelor de companie recunoaște că animalele sunt mult mai mult decât doar proprietate și va oferi poliției un instrument suplimentar pentru a aduce în fața justiției aceste persoane bolnave”, a mai spus Patel.

Ministrul Mediului, George Eustice, a afirmat că rapoartele despre creșterea furturilor de animale de companie au fost îngrijorătoare și că proprietarii nu ar trebui să „trăiască cu frică”.

Directorul executiv al Societății Regale pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale (RSPCA), Chris Sherwood, a precizat că noua infracțiune penală de răpire a animalelor de companie va recunoaște „gravitatea” crimei. „Sperăm că acest lucru va încuraja instanțele să pronunțe sentințe mult mai dure pentru hoții de animale de companie”, a spus Sherwood.

El a spus că simplificarea bazei de date de microcipare va ajuta la combaterea furtului animalelor de companie, a problemelor de bunăstare a animalelor și a „proprietății iresponsabile a animalelor de companie”.

Sursa foto: Unsplash/
Cristian Castillo

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. La noi nu se pedepseste furtul a 40 de miliarde. Cred ca ar fi mai important.

  2. Ce dusi. Veniti la noi si luati maidanezi cati vreti.

  3. I-auzi, neamule, infractiune penala! Daca tot v-ati aruncat in stire, poate ne explicati, stimati jurnalisti, cum ar sta treaba cu o infractiune civila.