G4Media.ro

Managerul Institutului „Matei Balş”: Lucrăm cu oameni puţini. Deşi dorim să angajăm,…

Sursa foto: G4Media.ro

Managerul Institutului „Matei Balş”: Lucrăm cu oameni puţini. Deşi dorim să angajăm, nu se prezintă nimeni / Pandemia COVID a agravat acest deficit

Managerul Institutului „Matei Balş”, Cătălin Apostolescu, a declarat, joi, că la unitatea medicală pe care o conduce lucrează cu oameni puţini şi deşi doreşte să facă angajări, nu se prezintă nimeni, precizând că deficitul se înregistrează atât la medici, asistente, cât şi la infirmiere şi personal tehnic. El a menţionat că pandemia COVID a agravat această problemă deoarece orice îmbolnăvire în rândul personalului medical poate duce la sincope în îngrijirea pacienţilor, relatează News.ro.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Cătălin Apostolescu a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă la „Matei Balş” este suficient personal medical.

“Categoric, nu. Problema resurselor umane este una acută în întreg sistemul sanitar. Lucrăm cu oameni puţini, deşi dorim să angajăm, nu se prezintă nimeni pentru angajare şi acest lucru este valabil şi pentru medici şi pentru asistente, şi pentru infirmiere şi pentru personalul tehnic. Toate spitalele din ţara asta, inclusiv Institutul Matei Balş, sunt cu deficit de angajaţi. Pandemia COVID a agravat acest deficit pentru că au trebuit organizate ture în care oamenii să lucreze echipaţi şi prin urmare orice îmbolnăvire în rândul personalului sanitar poate să ducă la apariţia de sincope în acordarea îngrijirilor medicale”, a afirmat managerul Institutului „Matei Balş”.

El a precizat că este greu de spus dacă personalul medical va fi mai afectat de Omicron decât a fost de varianta Delta.

“Dacă personalul medical va fi mai afectat de Omicron, decât a fost de Delta sau de Alfa, e greu de spus în momentul de faţă. Cel puţin în Institutul Matei Balş 90% din angajaţii spitalului sunt vaccinaţi anti-COVID, iar dacă ne referim strict la personalul care intră la pacient, procentul este undeva spre 95%, cu trei doze. Dar din câte ştim noi, vaccinarea chiar şi cu trei doze, nu oferă acelaşi grad de protecţie faţă de Omicron aşa cum oferea faţă de Delta”, a precizat Cătălin Apostolescu.

Sursa foto: G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Solutia este simpla si a fost aplicata cu succes in alte tari, mult mai civilizate decat noi: dati afara tot personalul nevaccinat. Dar nu acuma, stati intai sa treaca valul, dupa aia le multumiti pentru devotament cu un preaviz. Rugati-va de Rafila ca imediat va baga legea necesara (din pacate Arafat, care nu avea treaba cu Constitutia prin definitie, a devenit mai putin relevant intre timp si e mai cah)…

    • Este prea târziu acuma, trebuiau sa o faca in valul 4.
      Vor trece toți prin omicron si statutul vaccinal va deveni irelevant pana in vara.
      Oricum o mare parte din personalul spitalelor covid a trecut prin boala, indiferent cate doze au făcut.

  2. Natura e de vina intotdeauna! Nu oamenii. Managerul e sfant, restul sunt prosti.

  3. In 10 Ani nu vor mai fi nici atatia!!!
    Cu guvernari d-astea zombilitice, fiti siguri!!

  4. Pai de ce sa vina la voi? Sa ii trimita dupa tigari toti nesimtitii ajunsi sefi prin spitale si care se comporta cu angajatii ca niste sclavi personali?

  5. oricum politicienii si rudele lor se trateaza prin tari straine deci nu e important…oare ce mai face gino iorgulescu prin italia..cat de rau ii pare ca a omorat un om si nu a primit nici o pedeapsa