G4Media.ro

Mai puţin de jumătate din elevii claselor terminale au participat fizic la…

Sorin Cimpeanu / Foto: Facebook

Mai puţin de jumătate din elevii claselor terminale au participat fizic la ore, în semestrul al II-lea

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că mai puţin de jumătate din elevii claselor terminale au participat, în semestrul II, la orele faţă în faţă.

Precizarea vine în contextul în care ministrul Educaţiei şi cel al Sănătăţii au emis recent un ordin comun prin care prezenţa elevilor din clasele terminale este permisă în localităţile aflate în scenariul roşu doar la jumătate din capacitate, respectiv maxim 15 elevi la clasele de gimnaziu şi 19 elevi pentru cele de liceu.

Sorin Cîmpeanu a explicat luni, la Digi 24, că pentru a fi semnat acest ordin comun cu Ministerul Sănătăţi, a trebui făcut rabat de la prezenţa integrală a elevilor la şcoală, pe considerente sanitare.

„Experienţa ne-a arătat, în primele patru săptămâni de la începerea semestrului II cu prezenţă fizică, în data de 8 februarie, că elevii claselor terminale au avut o prezenţă medie sub jumătate. Mai ales elevii claselor a XII-a”, a precizat, în acest context, ministrul Educaţiei.

Cîmpeanu a afirmat că atunci când va fi depăşit plafonul de 50%, o soluţie va fi scenariul hibrid, cu participarea alternativă a elevilor dintr-o clasă la orele faţă în faţă.

„Dacă mă întrebaţi de ce este posibil ca într-o şcoală care se găseşte în scenariu roşu, pe acelaşi palier, două săli de clasă, vecine, identice ca suprafaţă, în prima sală de clasă elevii de clasa a IV-a pot veni cu efective întregi şi e foarte bine că pot vei cu efective întregi şi în sala de lângă, în acelaşi interval orar, elevii de clasa a VIII-a trebuie înjumătăţiţi, nu pot să vă răspund la această întrebare. Mai ales că au şi evaluare naţională, evaluare naţională care este un examen definitoriu pentru viitorul oricărui elev”, a adăugat ministrul Educaţiei.

În opinia sa, educaţia nu îmbolnăveşte, dacă sunt respectate regulile sanitare.

„Am încercat să explic, şi eu explic de fiecare dată, că educaţia nu îmbolnăveşte. Mie mi se pare foarte periculoasă ideea pe care începem să o inducem copiilor, mai ales celor de vârstă mică, 7-8-9 ani, cum că dacă merg la şcoală riscă să-şi îmbolnăvească părinţii, bunicii şi mai rău decât să-i îmbolnăvească. Acest lucru mă tem că lasă sechele. Dacă merg la şcoală, educaţia nu îmbolnăveşte. Dimpotrivă, te învaţă să respecţi regulile. Dacă respecţi regulile, mergând la şcoală, atunci şansele să gestionezi riscurile de îmbolnăvire sunt foarte mari”, a subliniat Cîmpeanu, citat de Agerpres.

Sorin Cimpeanu / Foto: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. „Educația nu imbolnăvește” și „Munca te face liber” așa nici SARSCOv2 nu imbolnăvește până nu iei contact cu virusul. Problema e că ministerul lui nea Bate Câmpii ii protejează pe elevi cu vorbe goale, cu sloganuri marxiste, cu propagandă ieftină, care merge bine cu starea de nulitate absolută in care vă scufundați pas cu pas.

  2. De unde se vede ca elevii si parintii lor inteleg mai bine decit ministrul Educatiei cum se transmite acest virus si motivele epidemiologilor de la ministerul Sanatatii pt care au cerut ca elevii adolescenti sa fie distantati la 1m in clase atunci cind localitatea se afla in scenariul rosu.

    Daca mistrul Educatiei nu intelege atita lucru, sa intrebe macar ministrul Sanatatii sau sa isi dea demisia caci capacitatile sale nu corespund cerintelor postului.

    Iar Prepliceanu (vaccinat deja la virsta lui si fara sa iasa din biroul Digi in medii Covid)) sa ne mai scuteasca cu obsesia asta de a trimite elevii in clase si de a acuza orice face USR. Se vede de la o posta ca este PNList, dar rolul lui acolo este sa fie independent politic si sa atinga subiectele nu din punctul lui de vedere, ci neutru. Si sa-si lase invitatii sa vorbeasca: de multe ori aduce invitati interesanti (cind mai au loc de ministrul Educatie) dar li se taie fraza tocmai cind ai impresia ca vor spune ceva nou, ca sa-l auzim pe Prepliceanu din nou tragindu-si propria lui concluzie.

  3. Traseistul imbecil n-a explicat nimic, a bătut câmpii.
    A trimis la școală în Scenariul Roșu clasa a 12 a in clase cu profesori de materii de BAC care fac bine mersi online pe bază de adeverințe, orele online sunt amestecate înfiorător cu ore cu kkt ul de prezenta fizică, DEZASTRU pentru toti: ptr. elevii de acasă, se aude un kkt si se vede la fel când profesorul predă de la școală ambelor categorii de copii(Si celor din online, si celor de acasă), ptr.copiii care vin la școală, când profesorul e online, e o catastrofă de predare, dintr-un laptop părăginit de pe catedră se aude o voce care se străduiește să predea ceva. Orarul e nereorganizat, cum mânca kkt Cimpeanu in urmă cu puțin timp.
    Cei mai mulți si-au tras adeverințe masluite, în minunatul stil românesc. Să crape cei cinstiți care merg la școală că n-au înhățat adeverințe imorale!
    Prelipceanu a ajuns preș de sters pe jos in fata PNL ului.

  4. Credeam că Anisie e incompetentă, dar se pare că (!) Câmpeanu este un prostănac-șef. Ăsta nu are ce căuta într-o astfel de funcție! Mai este și „fudul”, se vede și din ton, limbaj ori „ținută’! Seamănă foarte bine cu un director de liceu „uitat” în funcție de vreo 25 de ani…

  5. Idiotule sunt copii din clasele primare bolnavi de covid sunt copii de profesori, avocați ,directori politisti care au covid și îi scoate prin ușa din dos sa nu știe nimeni

  6. Minciuni, am o fată clasa a opta, și băiat clasa a doisprezecea, și învață de la începutul semestrului online, de ce, cum, își bat joc de noi, și de ei, le plac să devenim mai analfabeți decât suntem, ca să poată să manipuleze cum vor.

  7. Nu se îmbolnăvesc copiii? O, ba daaa!!! Și copiii și profesorii! Care apoi aduc acasă la bunici virusul și iese dezastru!!! Iar scenariul hibrid este, într-adevăr un fiasco! Online nu este nicio nenorocire, dacă îți faci treaba și ca profesor, dar și ca elev!!!