G4Media.ro

Mai mulți liceeni din Vrancea au dus flori cadrelor medicale de la…

sursa foto: Pexels

Mai mulți liceeni din Vrancea au dus flori cadrelor medicale de la Spitalul de Urgență Focșani, în semn de mulțumire pentru munca depusă în tratarea pacienților infectați cu COVID-19

Mai mulţi liceeni de la unităţile de învăţâmânt din municipiul Focşani au mers, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon”, pentru a duce flori cadrelor medicale, în semn de mulţumire şi apreciere faţă de eforturile depuse de aceştia în perioada pandemiei de COVID-19.

„Suntem astăzi aici pentru a mulţumi cadrelor medicale pentru eforturile lor, pentru că în vremurile acestea nesigure, în care tuturor ne este frică, ei ne dau curaj, ne dau speranţă. Am decis să le aducem flori în semn de mulţumire pentru tot ceea ce fac şi oricine îşi doreşte să-şi arate susţinerea şi mulţumirea pentru ceea ce fac medicii noştri, poate să aducă în zilele următoare flori aici, în faţa spitalului”, a declarat Ioana Lovin, elevă la Liceul Cuza Clasa a XII-a.

Liceenii au dorit astfel să îşi arate sprijinul faţă de cadrele medicale, în contrapondere la mesajele jignitoare transmise acestora de protestatarii din mai multe oraşe din ţară.

Acţiunea elevilor a fost foarte bine primită de cadrele medicale, care au dat asigurări că se îngrijesc de sănătatea tuturor pacienţilor care ajung la spital.

„Ne bucurăm pentru aprecierile pe care le-am primit astăzi şi mulţumim celor care ne-au vizitat. Asigurăm pe toată lumea că ne facem datoria, ne îngrijim de sănătatea tuturor şi facem tot ceea ce se poate pentru pacienţii care ajung la noi”, a declarat, pentru AGERPRES, medicul şef al Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Focşani, Dana Mariana Dincă.

Şi alte cadre medicale şi-au exprimat mulţumirea faţă de gestul elevilor, pe care l-au trăit ca pe o satisfacţie după protestele din timpul săptămânii.

În zilele următoare, toţi cei care doresc să îşi exprime aprecierea faţă de cadrele medicale din spital sunt aşteptaţi să aducă un mesaj sau o floare pe banner-ul pe care liceenii l-au lăsat în faţa unităţii medicale.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Frumos gest…poate copiii lor vor avea parte de o Românie normala !

  2. Stai linistit, i-a pus profesoara de romana care nu are unde-si revarsa energiile uteciste. Stii genul care ii punea pe parintii lor sa cumpere Codul Eticii si Echitatii Socialiste sau revista Crucii Rosii.

  3. Un gest frumos. Bravo, dragi copii!

  4. Felicitari, copii !

  5. E atât de ușor sa denigrezi, sa hulesti, sa arunci ura peste orice gest. Fără niciun alt gand, fără un dram de reținere ca ai putea sa judeci greșit, ca poate nu ai înțeles contextul, simbolul, ca nu ai toate informațiile. Te consideri bun parinte, prieten, coleg, impecabil în comportamentul tău, cinstit, corect și dedicat la locul tău de munca.
    „Ceilalti”, „alții”, „ei” sunt vinovați de toate disfunctionaitatile din sănătate, învățământ, justiție… Ești vocal și vizibil și vrei sa schimbi lumea dupa chipul și asemănarea ta. Nu vrei sa te oprești puțin și sa te privești?
    De câte ori ți s-a scuzat o greșeală și cum te-ai simțit? De câte ori ai primit o vorba buna, o apreciere a strădanie tale și cum ți-a dat aripi pentru a merge mai departe?
    Cum arata frustrarea de a fi cel care își face treaba cu devotament și implicare și ești denigrat și băgat în aceeași oala cu incompetentii?
    Cadrele medicale își fac treaba dincolo de laude sau denigrare. Dar sunt oameni înainte de a fi medici, asistente medicale, Infirmiere, brancardieri și tu ii „bagi pe toți în aceeași oala”.
    Cum e cu cei care muncesc pana la epuizare pentru a salva vieti, care au întotdeauna o vorba de incurajare pentru pacienții lor, care nu condiționează actul medical de o „plata”, de cei care lucrează cu bolnavi incurabili, copii cu cancer, de cei care sar în foc pentru a salva viata pacienților lor? Și sunt mulți. Și discreți. Și tu ii numești „nenorociți”.
    Nu vrei sa te oprești o clipa și sa te gândești la toate astea înainte de a tasta primele cuvinte care-ți vin în minte?
    Ești rănit, ești buricul universului tău, dar ai putea, crezând despre tine ca ești bun, generos, corect chiar sa fii asa și atunci reacționează ca atare: cu bunătate și generozitate. Înainte de a judeca pe alții priveste-te pe tine și vezi ce faci tu sau ce ai putea face tu bine și bun pentru cei de lângă tine!