G4Media.ro

Mai multe instanțe din țară și-au suspendat activitatea, nemulțumite de intenția de…

Sursa: Agerpres/ Autor: Silviu Matei

Mai multe instanțe din țară și-au suspendat activitatea, nemulțumite de intenția de eliminare a pensiilor speciale ale magistraților și de plafonarea sporului pentru condiții vătămătoare / Când au fost modificate legile justiției de PSD, conducerea Curții de Apel București s-a delimitat de proteste

Mai multe instanțe din țară, inclusiv Curtea de Apel București (CAB), și-au suspendat luni activitatea, cu excepția cauzelor urgente, fiind nemulțumite de intenția de eliminare a pensiilor speciale ale magistraților și de plafonare a sporului pentru condiții vătămătoare de muncă.

Potrivit reprezentanţilor CAB, au fost suspendate toate activităţile cu publicul, respectiv cele din registraturi şi arhive.

De asemenea, au fost suspendate procesele în sălile de judecată, cu excepţia dosarelor penale urgente.

Decizia de suspendare a activităţii a fost luată vineri, în cadrul unei Adunări generale a judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti.

„Anunţatele intenţii ale Guvernului României de a diminua sporul pentru desfăşurarea activităţii în condiţii grele şi vătămătoare, prin modificarea OUG nr. 114/2018, precum şi de a elimina pensiile de serviciu ale magistraţilor reprezintă o încălcare gravă a independenţei puterii judecătoreşti, calificată ca atare şi de către Curtea Constituţională a României în jurisprudenţa sa constantă. Statutul constituţional al magistraţilor, care cuprinde o multitudine de incompatibilităţi şi interdicţii, precum şi responsabilităţile şi riscurile pe care le implică exercitarea acestei profesii impun acordarea unor drepturi băneşti adecvate ca o compensaţie a privaţiunilor şi ca o garanţie a independenţei puterii judecătoreşti”, a transmis CAB, printr-un comunicat de presă.

Potrivit magistraţilor, poziţii publice asumate „cu uşurinţă” în mediul politic, precum aceea „dacă nu ne convine putem părăsi sistemul”, sunt de natură a leza demnitatea şi onoarea profesiei de magistrat şi de a rupe echilibrul care trebuie să existe între cele trei puteri.

„Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti solicită reprezentanţilor celorlalte puteri ale statului, ca indiferent de climatul social şi politic, să dea dovadă în discursul public şi în activitatea desfăşurată de echilibru şi prudenţă, nicio împrejurare neputând justifica încălcarea garanţiei constituţionale a independenţei justiţiei. Drept urmare, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis în Adunarea generală ca, în măsura în care, puterea judecătorească nu va fi recunoscută ca fiind una dintre cele trei puteri ale statului, iar Guvernul îşi va menţine intenţia de a afecta drepturile salariale ale judecătorilor, dar şi ale întregului personal din justiţie, începând cu data de 23 decembrie 2019, activitatea instanţei va fi suspendată, pe timp nelimitat, cu excepţia cauzelor cu măsuri preventive în materie penală”, a anunţat CAB.

De asemenea, prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova din data de 19.12.2019, urmare a „propunerilor legislative de natură să afecteze independenţa sistemului de justiţie şi pentru eliminarea imixtiunilor politice”, s-a stabilit ca, începând cu data de 20.12.2019, activitatea de judecată, cu excepţia cauzelor urgente, să fie suspendată.

„Durata suspendării, decisă prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova, va fi reevaluată la începutul lunii ianuarie 2020 în funcţie de respectarea climatului de independenţă necesar înfăpturirii actului de justiţie în condiţii optime şi în beneficiul cetăţenilor”, a comunicat Tribunalul Prahova.

O decizie similară a luat și Tribunalul Galați: „La Tribunalul Galati am hotarat azi (20 decembrie – n. red.), cu referire la pensiile de serviciu si sporul pentru conditii vatamătoare, suspendarea activitatii de judecata, mai putin cauzele urgente”.

Peste 6.000 de grefieri au ieşit, săptămâna trecută, în faţa instanţelor şi Parchetelor din ţară pentru a protesta în legătură cu abrogarea pensiilor de serviciu. „Corpul personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor de pe lângă acestea înţelege să declanşeze o primă acţiune de protest care va conduce până la blocarea totală a activităţii în instanţe şi Parchete, dacă acest proiect de lege va ajunge la vot final în plen şi va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate (grefieri)”, a informat Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial.

Foto: Curtea de Apel București. Sursa:  Agerpres/ Autor: Silviu Matei

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

54 comentarii

  1. Bine, dati-i afara si angajati altii, eventual unii iesiti la pensie din Europa Occidentala.

    • Ar fi soluția ideală

    • Grefierii, lipitorile care vor pensii speciale!
      Salariul unui GREFIER:
      10.000.lei ? fără SPORURI!
      Voi tot 10.000 de lei aveți??

    • Popa,nu ai nici cea mai mica idee despre ce vorbesti…10.000 lei salariul unui grefier…nici pe departe…Incercati sa va documentati inainte de a va da destepti pe aici…Propriile frustrari nu reprezinta o sursa de informare…

  2. Mari prostituate judecătorii care pentru un argint își pun poalele in cap.
    Însă când Nicolicea-Ciordache-Dragnea le puneau căpăstru pe moaca le plăcea și ce independenți mai erau. Mai ales cu secția specială….
    Asta dovedește ca in definitiv nu merita nici o pensie specială. Desființate și create pensii pe baza contributivității ca au salarii mari și vor lua pensii decente pentru dosarele amânate și verdictele favorizante infractorilor.Ce morala și verticalitate … dava mărci bani’ Primești ce verdict vrei.

    • Independența lor stă în veniturile imorale, legiferate de parlamentari, tocmai pt. a fi binevoitori cu ei. Cred că merită tot disprețul nostru. Din ’90 presa ne informează despre marile furăciuni, despăduriri masive, jafuri la retrocedări, etc. Principiul legii este: faptele se pedepsesc, prejudiciul se recuperează. Avem făptași dovediți și prejudicii stabilite și recuperate? Suntem amendați de CEDO pt. vicii de procedură ( incompetență), ei iau specialele, noi plătim. Avem dosare de jafuri prescrise pt. că s- au depășit termenele. Pt. aceste „realizări” vreți speciale”? Pomelnicul de nemulțumiri este mai lung, dar mi- e greață când aud de pretențiile acestor îmbuibați aroganți.

  3. ceva nu se leaga intr-o logica a unei societati normale.

    ei zic ca nu pot sa faca activitati conexe, pentru ca li se interzice. dar totusi cand s-au angajat stiau de asta, au semnat un contract stiind ce e in acel contract. pe de alta parte au si niste salarii foarte mari, tot in ideea importantei meseriei lor si din cauza ca au restrictiile acestea . ar putea avea pe langa jobul lor si alte activitati conexe, desfasurate legal? cati romani mai au pe langa munca de zi cu zi, puterea si dorinta de activitati conexe, si nu primesc nici salarii mari nici pensii speciale?
    sau se plang de conditii vatamatoare .. pai minerii nu merita si ei pensii speciale? dar medicii care lucreaza toata ziua cu oameni bolnavi? sau se compara cu militarii care sunt in afganistan sau alte zone de conflict?

    sunt curios instantele astea care au sarit sa semneze hotararile astea, au fost si printre alea care au semnat impotriva legilor anti justitie?

    • Subscriu la cele spuse de Andrei!
      Rusine nesatuilor din instante! Cand se protesta in strada ei stateau ascunsi la caldurica…

  4. Ii asteptam cu drag in sectorul privat!!! Sper sa scăpăm de aceste pensii speciale, milogilor!!!

  5. RUSINE !!! MARE RUSINE PTR TOT SIST JURIDIC !!!! PROSTITUTIE !!!! LA MUNCA NESIMTITILOR, NU LA CURVASARIE !!!

    • De ce nu se organizează un referendum cu 1-anularea tuturor pensiilor speciale si2-pensia numai după contributie

    • Pamflet
      @Nicu
      Perfect adevarat, ar trebui sa insistam pe ideea asta. Justitie, este justitia care multumeste poporul, nu cea care e impotriva lui si care il abuzeaza, ca in romania

  6. Independenta Justitiei pana la bani. Banii lor!! Mama lor de j…… ii!!!

  7. he he, cu PSD nu v-a fost bine, acum luați mu_e de la Mandolină bahahahahaha

  8. Cum adică taticu care a muncit 40 de ani la CAP ari o pensie de 600 dde lei pi care o bea toată când o ia iar băieții ăstia au pensie mai mare decât ultimul venit.
    Dacă nu vă convine la căpșuni îm UK că este criză de personal.
    Apropo băieți și fete cu patru rechizitorii într-un an nu vă este puțin jenă?
    Doamnelor cu ciocanelul în mânută care dați soluții aberante nu vă este puțin …????
    Cu aceeași mânuță cu care ați semnat protocoalelor ar trebui să semnați și demisia.
    Cum sepoate să mai primească salariu magistratul care a anchetat și condamnat o persoană care a fost achitată pe motiv că fapta nu există sau nu este prevăzută de legea penală???

  9. Care este temeiul legal al Grevei magistratilor …caci asta inseamna incetarea activitatii judecatoresti ??? Stie cineva ?

  10. @ Andrei : Dar cati romani mai au puterea(si timpul necesar) ca-dupa programul primului job- sa-l mai faca (optim) si pe al doilea ? trebuie sa fii foarte naiv sa crezi ca in 24 de ore poti indeplini cerintele a inca 1-2-3 locuri de munca(ma rog,la noi se poate-vad ca sunt unii si politicieni,si cadre didactice universitare,si cu functii de conducere…)

  11. Mizerie.
    Sant oameni care au muncit 40-45 de ani in petro-chimie,la calea ferata ,pe mare,in subteran,in constructii,in siderurgie….. conditii grele de munca si traiesc cu pensii de 1500-2000 lei pe luna.
    Am un prieten care acum la 65 de ani a iesit la pensie dupa 45 de ani de munca,ca motorist pe nave maritime si remorchere si are pensie de 1200 lei.

  12. E tocmai invers, independenta justiției a fost grav afectată când ați primit pensii speciale=mita din partea politicienilor ! Cand si cum au aparut aceste favoruri, pana atunci nu erati independenti?
    Gradul de apreciere a unei categorii de munca sta in salariu , un salariu mare duce si la o pensie de contributivitate mare! Nu la „speciale”!
    Justitia încalcă grav drepturile cetățenilor, practic legifereaza ca exista mai multe categorii de cetățeni în țara asta! unii normali, care trag la jug, altii speciali ce trebuie copleșiți cu favoruri peste favoruri
    Nu va e rusine deloc? Mai ales celor care ati acceptat ca politicienii să vă pună capastru; asta insemna că unii v-ati cedat „independenta” si ca ati lasat politicienii sa fure cetățenii! Cine a lasat ca politicienii să ne jefuiască? Cum să fure zeci-sute de milioane si sa le dati pedepse minime? Cum?
    Cred ca ati luat o razna, nici in strainatate nu se iau asemenea salarii sau pensii ! Voi stiti ce salarii și pensii sunt in România ? De unde credeti ca vin salarile si pensiile voatre, nu din contribuțiile oamenilor „normali „? Cine a mai ramas nespecial in țară asta , ca pana si primarii aia care nu fac nimic pentru comunitate au ajuns să fie speciali?
    Stați, majoritatea, de ani-zeci de ani pe dosare nesolutionate sau le închideți cu decizii prin care încălcări grav drepturile cetățenilor din tara asta si vreti sa fiti „speciali”!!
    Informatizarea sistemelor statului, aia care nu e dorita de borfasi sa unu fie puse rapid cap la cap imformatiile, va reduce mult din „conditiile vatamatoare” in rest, e in fisa postului ca trebuie sa fiti independenți, asta e absolut normal, o condiție de bază a celor care lucrează în „justitie”
    P.S. pe la CAB nu sunt regine încă Savonea & gașca? Nu cumva astia care s-au delimitat de protestele de ciuntire a codurilor penale si au susținut borfasii lui Dragnea sunt cei mai vocali legat de pensiile speciale? In afara ca sunt învățați cu favorurile nu au interes sa produca scandal acum, când nu mai sunt borfașii la conducere ?

  13. Cand macelareau dragnea si ceilalti legile justitziei, nu am vazut oprirea activitatii sau vreo greva in instante. Doar o mana de oameni curajoshi au iesit cu pancarde pe treptele Curtii Supreme in Bucuresti.
    Potailor, principiul contributivitatii trebuie sa se aplice la toata lumea, asa cum si legea trebuie sa se aplice egal pentru toti.

  14. Cand erau incalecati (la propriu) de Rudotel Toader si flausat, nimeni n-a zis nici pas.
    Cum a venit vorba sa li se ia banii (necuveniti!), si-au adus aminte ca pot face greva. Ca oricum, solutiile date de ei in procese sunt aberante…

    Rusine, „justitiarilor”!
    La munca cu voi! E nevoie de oameni in mine, la carbuni!

  15. In perioada dictaturii va-ti batut joc de justitie, dadeati sentintele care vi se dictau de la partidul comunist, iar dupa a-ti continuat la fel, favorizind esalonul doi al nomenclaturii comuniste venite la putere dupa lovitura de stat din 1989, acum la 30 de ani nu a-ti produs un adevar juridic despre ce sa intimplat in dec 1989, etc etc , iar pentru aceasta a-ti primit pensii speciale. Ca atare, consider ca pensiile speciale pentru pers din justitie trebuie pastrate DOAR pentru cei care au intrat in sistem DUPA dec 1989.

  16. Sincer…Sunteti postaci platiti, sau va varsati veninul numai asa, din frustrare…Vreti salarii si pensii de magistrati?Sunt circa 600 de locuri neocupate la judecatorii si parchetele de pe langa judecătorii…De ce nu puneti mana pe carte sa va prezentati la concursul de admitere?Daca se reduc pensiile si/sau salariile magistratilor, va creste nivelul de trai pentru alte categorii?Aveti idee care e impactul bugetar al pensiilor de serviciu ale magistratilor?Aveti idee cat contribuie la CAS un magistrat?Contributia e de 6.916 lei lunar pentru un judecător cu grad de Curte de Apel…Înteleg ca astea vă rod, nu ale securistilor din servicii, nu?La SRI au hoteluri şi vilute ai căror chelneri şi sefi de local sunt subofiteri, respectiv, ofiteri SRI …astia merita pensie de serviciu la 44 de ani, asa e?Ca le oboseste mana de la turnat in pahare…
    Daca puneti problema la modul „daca nu le convine, sa isi dea demisia”, de ce sa nu punem si altfel?Daca nu va convine, in fiecare an se organizeaza examen de admitere in magistratura…Deci, bafta si spor la invatat!!!Evident, la cum sunteti certati cu limba romana unii din voi, nu se pune problema…Boc a redus cu 25 % salariile bugetarilor…Cu ce v-a fost mai bine?Ati castigat mai mult in privat?Ati trait mai bine?

    • La contributia aia or sa aibe pensie mare, nu ? Ce la mai trebuie pensie speciala ?

    • Sti de ce ne doare, tupeistule, ptr că banii îi plătim noi din contribuțiile noastre din salariile noastre mici, ce ar fi să facă toată lumea din țara asta grevă și să îsi suspende activitatea, și sa nu mai plătim contribuții la stat, ai fi de acord? De unde ați mai lua salariile alea mari, nimeni nu e special în țara aceasta. Problema cu 600 de posturi in magistratură, se știe că intră numai cu-i i se permite, apropo sînt cîteva mi de locuri de instalator, de electrician , chiar ai putea intra în avocatură, dacă chiar te pricepi la ceva, iar pe de altă parte cine te oprește din salariul ăla foarte mare să contribuiți la un fond de pensii privat.Cine v-a aprobat suspendarea activității? Tot voi?

    • Ai putea sa ne spui cu subiect si predicat de ce ar trebui sa le platim pensii speciale? Cam ce rezultate extraordinare sunt la nivelul astora de trebuie sa cotizam obligatoriu la bunastarea lor? Poate vrei sa ne permiti sa decidem in sfarsit pe ce dam banii nostrii muncii? Ca astia cersesc banii nostrii si mai au si impresia ca li se cuvin. Nesimtire mare nu crezi?

    • @ anti eu
      Tot respectul pentru profesiile de instalator,electrician,etc…Dar cei care au ani de invatat si examene au alte pretentii …altfel se opreau la 12 clase sau scoala profesionala…Sigur, ” cu-i” stapaneste limba romana asa de putin ca tine,nu-i este permis accesul in magistratura…Sau,sa formulez pe intelesul tau: de aia am studiat si mi am scacrificat ani in examene si studiu,de aia am scris mai mult decat multincare va varsari frustrarea aici veti citi in toata viata voastra,ca sa nu lucrez ca instalator sau electrician,am vrut altceva de la viata…Inca o data, tot respectul pentru aceste profesii,de a caror importanta ne dam seama cand avem
      nevoie de un instalator sau electrician bun,din ce in ce mai putini,din pacate…

  17. Vreau si eu sa imi suspend activitatea profesionala ce o desfasor la un angajator privat . La fel ca secaturile astea nesatule din justitie . Pot ?! Nu pot .
    De ce capuse;le ordinare isi pot suspenada atit de usor activitatea ?!
    Pentru fiecare minut de suspenadare vreau sa nu le platesc salariul .
    Gura mamelor voastre de capuse ordinare pe corpul social sanatos al poporului roman .

  18. In toate clinicile medicale private pe unde se tratează acești magistrați speciali și privilegiați se lucrează 10-14 ore pe zi , pe minimul pe economie, fara tichete de masa, fara vaucere de vacanta , fara sporuri, in vapori de biocide și în radiații de la aparatură de imagistica, iar cei care muncesc în astfel de condiții nu sunt oameni slab pregătiți că patronii țin la imaginea clinicilor lor .

  19. Cetateanul Turmentat, cei despre care vorbesti,de ce nu isi dau demisia daca nu le convine? Ca daca pentru magistratii nemultumiti trebuie sa functioneze argumentul asta,trebuie sa functioneze si pentru alti nemultumiti,nu?Si …ce lucreaza respectivele persoane? Pun pariu ca nu medicii lucreaza pe salariul minim ,ce zici?

    • Ai dreptate parțial contractele multor medici in privat sunt pe minim pe economie, chiar și patroni de clinici medicale au contract pe minim pe economie, dar în realitate muncesc la negru pe procent.
      Asta pt guvernele care în loc să scoată banii de unde trebuie buie și să trimeata inspectorii in controale unde trebuie stau și se împrumută că să plătim toți dobânzi.
      Iar asistenții medicali din privat chiar muncesc pe salariul minim, iar la privat nu ajung pe șpagă oameni nepregătiți că la stat.
      De ce nu pleacă??? Pt că au familii de întreținut, și părinți bătrîni de îngrijit!!

  20. Eu as face un protest in strada impotriva pensiilor speciale ale magistratilor! Mai vine cineva?!
    Fara proteste masive ale cetatenilor, aceste pensii vor ramane asa cum sunt acum, adica nici macar impozitate substantial.

  21. Sa angajeze absolventi tineri.Treaba o sa mearga mult mai bine fara protestatarii astia.Nu i-ar mai rabda pamantul!Se trăiește cu salarii mult mai mici pentru care se munceste mult .Ei vor de 10 ori mao mult.Nu le convine sa plece.

  22. Sunt de acord cu comentariul d-lui cu pseudonimul „cu ochii pe voi”
    Ce fac aceşti domni este şantaj la adresa statului. Cine dă dreptul acestor persoane să blocheze activitatea instanţelor. Asta înseamnă abuz grav.
    De la această premisă ar putea să pplece şi cei din sănătate, să nu mai trateze bolnavii, şi cei care plătesc pensiile, să nu le mai plătească, să blocheze statul şi cei din vămi, să nu mai efectueze controlul vamal, pentru a obşine pensii speciale, şi poliţiştii, să nu mai asigure serviciul de orddine publică, etc. Aceste manifestări sunt acte de şentaj la adresa statului iar statul trebuie să intervină prin dosare penale la adresa celor care exercită aceste acte de şentaj.
    Toţi cetăţenii sunt egali, nu există munii mai speciali decât alţii. Ce magistratul nu poate fi independent decât dacă are salariu 20.000 Ron lunar şi pensie de 25.000 ron lunar.
    Nu, când şi-a ales această meserie şi-a ales-o tocmai pt. că este integru şi un model pt. societte, nu un derbedeu care şantajează statul pt. bani.

  23. Ma astept ca nu peste mult timp cei din magistratura, odata cu iesirea la pensie, sa ceara si titlul de rentier al statului,iar mai tarziu, de ce nu, si titluri nobiliare! Doar sunt „singuruii care au carte(!?)si au putut fi corecti numai ca au fost, si sunt, platiti bine. Dupa ei cu cat esti platiti mai putin cu atat poti fi mai corupt, ca si cum cinstea trebuie sa treaca neaparat prin stomac.

  24. Referitor la cei din magistratura, care se ducura de pensii de serviciu foarte generoase, ma astept ca in viitorul apropiat sa ceara si titlul de RENTIER AL ROMANIEI iar mai tarziu si un tilu nobiliare. Doar se sustine si ca au fost „corecti” si pentru ca au fost platiti foarte bine in timpul activitatii. Incerc sa imi inchipui ce gandeau despre cei care erau judecati, stiind ca au castiguri banesti mai mici(de la inceput deja mincinosi pentru ca nu aveau salariul lor)Traiasca noua clasa suprapusa!

  25. Pana la urma,puteti sa va strigati aici frustrarile ,dar cu ce rezultat? Intreb din nou,daca s-ar reduce pensiile ori chiar si salariile in magistratura, chiar credeti ca va va fi mai bine? Sincer…Va plangeti de privat? Ei bine,si in privat se catiga si salariul minim,dar si salarii foarte mari…ce face diferenta? Ca si la stat: nivelul de pregatire si importanta muncii prestate…Am prieteni care castiga in privat 5.000 EUR net lunar,da? Sunt foarte bine pregatiti pe domeniul lor …Tot respectul pentru ei…Asa ca, nu mai uralti si improscati cu noroi intr-o discutie pe teme despre care nu aveti habar…Nu mai suntem in comunism,sa castigam toti la fel,indiferent de pregatire,studii si importanta muncii…Incercati sa va obisnuiti cu ideea si sa va pregatiti pentru a gasi locuri de munca mai bine platite…Si inca ceva: cel putin in orasele mici,cresterile salariale ale bugetarilor au “ fortat” privatii sa cresca si ei salariile…Pregatiti-va pentru munci mai importante si nu va mai multumiti cu putin,asta e solutia,nu reducerea salariilor/pensiilor magistratilor ori altor bugetari…Astfel de masuri nu aduc niciun progres ci,mai mult, scad consumul si duc la inchideri de firme sau restrangeri de activitate in privat…Adica va va merge mai rau…Numai de bine, incercati sa ganditi sine ira et studio …

    • Nu mai suntem in comunism dl .Eu – de aceea ne exprimam liber aici. Voi sunteti cu mentalitati de comunism care fortati si pretindeti mai mult decat meritati. Cei care scriu aici sunt si cei care au avut ocazia sa intre intr -o sala de tribunal si sa va cunoasca indeaproape si sa se lamureasca. Daca am fi avut politicieni nepatati nu aveati salarii si pensii colosale raportat la nivelul tarii. Nivelul de pregatire si prestatia muncii prestate il gasesti si la alte categorii sociale care nu fac greve. Munca pe competenta ati auzit? Lumea s a desteptat, nu se mai lasa prostita, reactioneaza. Reducerea salariilor si a pensiilor speciale inseamna normalitate si dreptate pt toti cetatenii nu huzur pt unii . Greu intram in acea normalitate .

  26. EU : Inteleg ca esti judecator , procuror , grefier ! Nu stiu daca la C A Buc. sau la Jud. Zimnicea … nu este acelasi lucru ! Habar nu ai cit de mult urasc cetatenii romani cinstiti , sistemul criminal al pensiilor speciale , pe care voi l-ati obtinut fortind prin santaj si amenintari ,” maimutele ” din Parlament ! Inceteaza cu postarile care te umplu de dispretul oamenilor , ” magistratule ” ! Idiot pretios !

  27. Dsrius,ma bucur ca imi dai dreptate: cei care postati aici,o faceti din ura,singurul sentiment de care sunteti capabili, si care va face orbi la argumente…Pensiile de serviciu ale magistratilor au fost introduse prin Lg 92/1992…Imi spui si mie,daca pretinzi ca ai idee despre ce discuti, in ce a constat santajul si care au fost amenintarile la care te referi?Evident, habar nu ai…cat despre dispretul celor care posteaza aici numai din frustrare si inviide,ma lasa rece…Crede-ma, cat timp aratati ca scrieti despre lucruri de care nu aveti nici cea mai mica idee si nu puteti prezenta un argument care sa tina de ratiune,idiotul nu sunt eu…E binecunoscut ca oamenii limitati se tem saunurasc lucrurile pe care nu le inteleg…Asa ca poti sa iti musti pumnii de frustrare inncontinuare,daca atata poti,si sa te multumesti cu putin,urand pe cai acre au reusit mai mult…Numai de bine…

    • Daca vi se taie pensia speciala voi o sa fiti frustati ,la pierderea sumelor uriase pe care le primiti restul o sa- si vada de munca care au desfasurat -o si pana acum. Eu daca as fi locul vostru, nu as fi frustata, as intelege ca ce e prea mult, e prea mult .

  28. Si inca ceva,Darius…atat prin continutul postarii tale,cat si prin modul cum intelegi sa inchei,arati ca tu nu esti un idiot pretios,ci doar un simplu idiot…si lipsit de educatie …

  29. Elena, nu se vor elimina pensiile de serviciu ale magistratilor, in statele membre UE si membre ale Consililui Europei exista,potrivit principiului consacrat in statele de drept de a asigura dupa eliberarea din functie o indnizatie cat mai apropiata de cea in plata in timpul
    activitatii…este recomandare a numeroase institutii si organizatii europene,inclusiv ale Comisiei de la Venetia.Dintr-o eroare,pensia este in prezent mai mare decat salariul, si anume,dupa marirea salariilor cu 25% in vederea trecerii contributiilor in sarcina angajatului, si pensiile DE SERVICIU ( pensii speciale sunt altceva),care se actualizeaza odata cu salariul celor in functie,au crescut in brut cu 25% ,insa,spre deosebire de salariu,nu se retin tot 25% contributii,ci numai 10 % ,ramanand astfel un net mai mare decat salariul unui magistrat in activitate…Asta se va rezolva curand, printr-un nou mod de calcul,respectiv,plafonarea in functie de salariul net,si nu de brut cum e acum…dar nu vor fi eliminate,oricat se dau unii cu fundul de pamant…sincer,ai impresia ca ceilalti vor castiga mai mult daca se elimina pensiile de serviciu? Nu…si atunci, ce ati castiga? Nimic,doar satisfactia ca a murit si capra vecinului..asta e ,inca e o caracteristica a romanilor…si inca cev: e o mare minciuna ca din cauza pensiilor de serviciu nu sunt bani la fondul de pensii…in realitate,din fondul de pensii se acopera fix partea cuvenita potrivit contributiei,iar diferenta,din bugetul MJ…deci nu pensiile de serviciu devalizeaza fondul de pensii,ci proasta gestiune si necolectarea contributiilor din privat ( munca la negru sau gri)…singurii acre nu contribuie deloc sunt cadrele militare …

    • ,,Dintr-o eroare,pensia este in prezent mai mare decat salariul,, Eroarea nu e la restul populatiei , ci la justitie. Daca era invers ce faceati ? Am auzit la TV cum isi calculau pensia si e inacceptabil. Vi se pare corect ca un grefier sa aiba pensie de 6000 lei si un dr sau ing. pensie la jumatate? Populatia s- a inflamat rau de tot. Doar cei care sunt in sistem sau au rude care beneficiaza direct de cei avantajati ii mai sustin. Nu e vorba de invidie ci, de ce este corect. Sa nu ne comparam cu alte tari, acolo, altele sunt salariile la ing sau dr. Cand tara va fi alta, nimeni nu va mai fi interesat sa comenteze.

  30. Elena, in toate statele membre UE si CE e acelasi sistem…daca tari cu traditie in democratie si stat de drept au ajuns la concluzia asta, probabil ca stiu ei de ce…nu mai suntem in comunism sa castigam toti la fel…un medic de spital castiga azi mai mult decat un magistrat,o asistenta mai mult decat un grefier,etc…sanatatea a fost considerata o prioritate si statul a luat niste masuri…nu e posibil,nu e normal,sa castige toti la fel…pana la urma ,dorinta individului de a castiga mai mult a creat evolutie economica si sociala…Intelege ca nimic nu opreste pe medic sa aiba si alta sursa de venit,si tot mai multi au cabinete private care la aduc un venit considerabil, nimic nu impiedica pe un inginer sa aiba si alta activitate aducatoare de venituri (sa iti dau exemplul
    expertilor?),etc…un magistrat ori un grefier nu au voie sa aiba nicio alta activitate ,intelegi? Niciuna ! Iar pensia de serviciu e o garantie a statutului sau…salriile grefierilor nu sunt asa mari,crede-ma,iar munca lor e una de uzura fantastica…fac atat munca de grefier,cat si de operator de date dupa informatizarea instantelor… pensia de serviciu are rolul de a-i motiva sa ramana in sistem,sa nu plece …crede-ma,cunosc grefieri care au plecat inclusiv in privat fiindca nu au mai rezistat uzurii psihice …

  31. Si inca ceva: oare ce pensii vor avea medicii avand in vedere noile salrii? Ce zici? Si e normal sa fie asa! A…sa vorbim despre medicii pensionari care continua sa lucreze in spitale ? Isi intregesc in acest fel veniturile…Magistratii,militarii (in cel mai larg sens) politistii si grefierii nu au dreptul la o alta sursa de venit, decat salriul…atat…de aici statutul special…cat priveste pensia de 6000 lei la grefier,sincer,am serioase dubii …

  32. EU : Si totusi ce vei face daca pensiile speciale ale voastre , vor fi desfiintate ? Te vei sinucide ? Pt. ca , dupa postarile tale fluviu ( penibile si rusinoase in sine , de altfel ) , tu traiesti si respiri prin banii din pensia speciala ! Tu realizezi ce se intimpla cu tine ?

  33. Penibil esti tu, daca atat te-a dus mintea…vad ca mai mult decat imprecatii nu poti produce…Nu traiesc pt pensie speciala,mai am destul pana atunci..Din ce observ, tu iti vei face seppuku pentru ca nu vor desfiintate…nu ma mira ca atat ai priceput,ca daca te ducea mintea mai mult,ai fi avut o cariera profesionala care sa iti aduca venituri suficiente,incat sa nu te ingalbenesti de invidie pentru vemiturile altora…Poarta-ti de grija tie, un control psihiatric nu ti-ar strica,ai pb seriose din moment ce traiesti doar sperand raul altuia…Baiete,afla ca experienta si pregatirea mea profesionala imi permite sa castig si in privat suficient incat sa faci tu icter de frustrare …Tu traiesti si respiri doar pentru grija altuia si cu speranta desfiintarii pensiilor de serviciu …Tu vorbesti despre pensii speciale, deci habar nu ai despre ce e vorba…Si da,e normal,orice om isi doreste un nivel de trai mai ridicat, uite ca unii au suficienta minte sa il si atinga,asa ca ,sincer, imi trezesti doar mila…Postarile mele,daca ai fi avut vreo boaba de minte,reprezentau un dialog cu @ Elena…dar fiindca atat ai reusit tu sa pricepi, ai simtit nevoia de a-ti mai varsa veninul …Pofta buna la ros pumnii de frustrare sa ai! Si…seppuku placut prin februarie,cand se va relua sesiunea parlamentara !Si poate puinsi tu mana pe carte sa itingasesti un job mai bine platit, sa nu mai stai de lupta de clasa on line…

  34. De fapt,am scris cam mult si Iar depasesc capacitatea de intelegere a lui Darius…Asa ca sintetizez pentru el: Strugurii la care nu ajungi sunt acri,asa e?

  35. EU : Esti atit de rudimentar si de stupid , incit ma ingozesc la gindul ca esti procuror sau jud. ! Am totusi o speranta ca nu esti …nici tu nu ai sustinut asta !

  36. ,, un magistrat ori un grefier nu au voie sa aiba nicio alta activitate,, – cred ca aceasta e pusa pentru restul populatiei, facuta sa acopere legal, veniturile mari primite de la stat . Salariile sunt f. mari in justitie , oricum ei nu ar mai avea timp pt un alt job. La fel se intampla peste tot, ai salar mare nu mai cauti alta slujba, la fel la pensie. Unii muncesc permanet f f mult ca asa sunt ei, vor bani cat de multi .La tara sunt batrani care la varste inaintate lucreaza pamantul, tin animale, fata de altii care se limiteaza la mai putin. La dr. situatia e alta fata de magistrat. Dr pe loc iti da diagnosticul, sau dupa niste analize . Magistratul merge la birou si studiaza legislatia . De aceea dr. poate avea si la privat si bine ca are, ca la stat, daca ai o problema grava dupa o luna reusesti sa intri ca numai atunci obtii programarea. Daca doctorul greste e sanctionat sau ocolit dar, daca magistratul greseste ce se intampla? Mergi la alta instanta ai alt verdict si atat. Primul magistrat isi vede mai departe de munca lui, nu l deranjeaza nimeni. Asa e legea la noi. Credeti ca un inginer in fabrica nu are uzura psihica , la conditiile si stresul realizarii lucrarilor la termene, calitate, poate export , mai ales ca depinzi de munca muncitorilor, utilajelor. La realizarea unui proiect faci munca la calculator, teren etc. Un contabil cu studii superioare sta toata ziua pe scaun cu nasul in calculator si documente , are raspundere si salar la jumatate fata de grefier si fata de un contabil din justitie. Firmele care participa la licitatii , muncesc ore si in final e degeaba ca altcineva castiga licitatia. Exemplele ar fi multe . In birou la grefier e muzica, cei mai tineri facebook, daca au o problema pot pleca si lucreaza mai tarziu la dosar. Daca nu vi se acceptau aceste drepturi din start ce se intampla, renuntau la slujba? Sunt locuri de munca caldute si bine platite in diferite institutii ale statului ,dar cu timpul vor disparea. Discutii civilizate putem avea la nesfarsit, ceea ce se intampla acum este ca oamenii s au saturat si nu mai accepta pur si simplu ca unii sa fie favorizati de stat . Trebuie sa ne schimbam mentalitatea, adica sa ne facem treaba nu la limita de a fi dati afara. Expresia ca ,,ce bine a nimerit cu serviciul,, nu mai tine, fiecare ban castigat sa fie pe masura muncii prestate .

  37. ELENA : Este evident ca aceasta abjecta casta privilegiata , nu va renunta usor la privilegiile ei , vadit discriminatorii si neconstitutionale !!! Guvernul Orban va trebui sa taie in carne vie , in aceasta chestiune ! Sau , Presedintele sa declanseze un Referendum … poporul sa se pronunte ! Separat de aceasta , iti urez un AN NOU 2020 , deosebit de bun si de frumos !!!