G4Media.ro

Mai multe instanțe din țară își suspendă activitatea, nemulțumite de intenția de…

Sursa: Agerpres/ Autor: Silviu Matei

Mai multe instanțe din țară își suspendă activitatea, nemulțumite de intenția de eliminare a pensiilor speciale ale magistraților și de plafonare a sporului pentru condiții vătămătoare de muncă

Mai multe instanțe din țară au anunțat că își suspendă activitatea, cu excepția cauzelor urgente, fiind nemulțumite de intenția de eliminare a pensiilor speciale ale magistraților și de plafonare a sporului pentru condiții vătămătoare de muncă.

„Judecătorii Curții de Apel București au decis în Adunarea Generală ca în măsura în care puterea judecătorească nu va fi recunoscută ca fiind una dintre cele trei puteri ale statului iar guvernul își va menține intenția de a afecta drepturile salariale ale judecătorilor, dar și ale întregului personal din justiție, începând cu data de 23 decembrie 2019, activitatea instanței va fi suspendată, pe timp nelimitat, cu excepția cauzelor cu măsuri preventive în materie penală”, se arată într-un comunicat al Curții de Apel București.

De asemenea, prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova din data de 19.12.2019, urmare a „propunerilor legislative de natură să afecteze independenţa sistemului de justiţie şi pentru eliminarea imixtiunilor politice”, s-a stabilit ca, începând cu data de 20.12.2019, activitatea de judecată, cu excepţia cauzelor urgente, să fie suspendată.

„Durata suspendării, decisă prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova, va fi reevaluată la începutul lunii ianuarie 2020 în funcţie de respectarea climatului de independenţă necesar înfăpturirii actului de justiţie în condiţii optime şi în beneficiul cetăţenilor”, a comunicat Tribunalul Prahova.

O decizie similară a luat și Tribunalul Galați: „La Tribunalul Galati am hotarat azi, cu referire la pensiile de serviciu si sporul pentru conditii vatamătoare, suspendarea activitatii de judecata, mai putin cauzele urgente”.

Foto: Curtea de Apel București / Sursa: Agerpres/ Autor: Silviu Matei

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

38 comentarii

  1. Absolut corect, cu mențiunea că urmează protestele celor din sănătate și poliție. Este un mijloc simplu de scădere a salariilor în sistemul public dublată de o creștere o pensiilor (capital electoral, he he).

    Orban uită ce a declarat în octombrie: Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Digi24, că liberalii nu vor recurge la tăieri salariale în sectorul public și nici la reduceri de pensii, dacă vor ajunge la guvernare. Totuși, Orban a spus că este necesară revizuirea sistmeului de pensii speciale.
    Orban: ”PNL nu va tăia niciun salariu și nicio pensie; sunt minciuni de campanie”

    • Cred ca confuzi pensiile cu pensiile speciale. Sunt doua lucruri diferite.

    • Rusine !!! Tara se duce de rapa, si voi vreti pensii speciale, nesimtitilor. In ce tara Europeana a ai mai vazut asa ceva.Rusineeeeeee

      MAJORITATEA ROMANILOR NU MAI ACCEPTA PENSII SPECIALE !

    • Pai de unde sa creasca pensiile ? Si-au facut si ei un calcul. Iei de la unii , dai de la altii. Pe de alta parte, hai sa fim seriosi, Dragnea i-a umplut de bani pe toti cei din sectorul bugetar.

  2. Vătămați la bun-simț! Vă așteaptă Crucea Roșie la curs de surori!

    • Eu lucrez în asistenta sociala de 3 ani… Înainte am lucrat în banca vreo 12 ani. Din cauza clădirii în care funcționam (fosta policlinica) și a oamenilor cu care întram în contact rata îmbolnăvirii este debila și vb de boli din alea urate. Pe la banca clădire noua scule bune și nimeni nimic.

  3. condiții vătămătoare de muncă???

    parintilor mei care lucreaza intr-o centrala termo-electrica le-a fost luata grupa si sporul pentru conditii grele de munca, oricand se poate intampla o explozie si multa lume s-a imbolnavit de cancer, posibil din cauza undelor electromagnetice, ei nu au pensie speciala, putorilor!

  4. Gunoaiele dreacu’. Daca ii lasa PSD fara inculpati sa aiba ce judeca nu se suparau, nu se suspenda activitatea pentru imixtiuni politice in justitie. Cum le umbla la bani, cum le afecteaza independenta. Macar sa se stie in care tribunale sunt lepre

    • @Esti Praf, Tovarase
      Nu sunt praf, tovarase Postac, ci exact despre asta este vorba: este complet aberant ca, dupa 10 ani si sase luni de profesie, sa se poata pensiona si, inca, cu pensie speciala. Si exact asta au vrut magistratii sa nu se discute in societate, faptul ca obtinerea pensiei speciale trebuie sa urmeze unei durate minime de profesie decente. Exact asta este tema pe care magistratii au eludat-o in interventia lor.

      Insa interventia ta (si inca una anterioara) ne este utila, dovedindu-ne ca magistratii isi trimit deja postaci in media.

      Aferim tie (ca postac de trei bani) si aferim magistratilor, ca au pus botul la capcana lui Daddy!

    • 1. Postac este tot cel care postează, deci și tu.:))
      2. Pune mâna și citește Legea 303/2004, ai sa vezi ca ii trebue cel puțin de 20 de ani vechime in magistratura pt a se putea pensiona cu pensie de serviciu.
      3. Magistrații nu au nevoie sa i apere nimeni, ii apăra legea statutului lor și constituția. Ei reprezintă autoritatea judecătorească, a treia putere in stat.
      4. Tu ești un postac aflat aici in timpul sau liber. Ai d comentat ceva, fa o cu argumente. Nu arunca cu rahat in ventilator ca te umpli tot tu :))

  5. Aşezaţi-vă liniştiţi la locurili voastre, să vă povestesc despre faptul că problemele magistraţilor nu se vor termina cu re-validarea pensiilor lor speciale.

    În ultimele zile, o ştire neobişnuită din Justiţie a tulburat România: doamna judecător Claudia Silinescu Gherbovan a cerut să se pensioneze (cu pensie specială, of course!) după doar şase luni de funcţionare în instanţă.

    Ştirea a alertat şi pe magistraţi, care însă s-au exprimat pe lângă temă: magistraţii au cerut ca re-admiterea în magistratură să nu se poată obţine în urma unui simplu interviu.

    Ar fi fost de aşteptat ca magistraţii să ceară cu totul altceva, anume ca pensionarea magistraţilor să se poată obţine numai după o durată minimă de funcţionare pe post, care să excludă astfel de cereri aberante de pensionare, ca cea a doamnei judecător Claudia Silinescu Gherbovan.

    Dar, nu: absolut toţi magistraţii au tăcut chitic pe această temă, care este un cartof fierbinte. Magistraţii vor să se aplice condiţii de pensionare timpurie, fără să ţină cont de faptul că acele condiţii de pensionare ar duce la blocarea Justiţiei, prin pensionări în masă.

    Deocamdată, Guvernul Orban a prorogat intrarea în vigoare a pensionărilor timpurii, dar intrarea lor în vigoare (chiar cu acea prorogare) ar avea oricum acelaşi efect: blocarea Justiţiei, prin plecarea timpurie la pensie a magistraţilor. Evident, magistraţii astfel pensionaţi (cu pensii speciale, of course şi again!) îşi vor continua activitatea de jurişti (avocaţi, jurisconsulţi, etc) întrucât pensiile speciale de doar câteva mii de EURO nu-i vor îndestula (lucru uşor de înţeles).

    Pentru atingerea aceastui obiectiv, magistraţii nu vor ezita să folosească din nou presiuni la care niciun guvern nu poate rezista: blocarea instanţelor.

    Dar, de unde şi până unde această temă, a pensionării masive, care să blocheze activitatea instanţelor de judecată? Cine a inventat această perversiune şi de ce? Cui prodest? – vorba doamnei Viorica Dăncilă.

    Păi, cine ar fi putut inventa o asemenea perversiune în Justiţie, dacă nu un infractor, interesat de prostul mers al Justiţiei din România?

    Un infractor, un Daddy al infractorilor, este cel care a inventat pensionarea timpurie a magistraţilor, cu scopul infracţional al blocării Justiţiei!

    Iar magistraţii? Păi, magistraţii ce puteau să facă: magistraţii au intrat acum jocul ce le-a fost destinat de acel Daddy al infractorilor.

    Cazul nici nu este lipsit de precedent. Cu mult timp în urmă, a mai existat un mare infractor, un spărgător de bănci, care şi-a făcut instrument personal din magistratură. Infractorul se numea Djugaşvili.

    • Stalin, de el e vorba? Piei, Satană!

    • Ce susții despre doamna in cauza nu corespunde realității. Doamna a funcționat ca magistrat cel puțin 10 ani, apoi și a dat demisia din magistratura in contextul unei acuzații penale (de care ulterior a fost achitata definitiv), si a profesat ca avocat. In urma cu 6 luni a revenit in magistratura in temeiul ART. 33 ind. 1 din Legea nr 303/2004, care permite magistraților cu o vechime de cel puțin 10 ani in funcția de judecător sau procuror sa fie numiți la instanța/parchet de același grad sau inferior celei/celui la care au funcționat, prin hotărârea secției pt judecători/procurori a csm, dacă nu au fost sancționati disciplinar și au avut numai calificativul f bine la toate evaluările și și au încetat activitatea de magistrat din motive neimputabile. Deci nu are o vechime de doar 6 luni in magistratura, ci a fost magistrat cel puțin 10 ani, și a încetat activitatea prin demisie, iar ulterior a fost numita in condițiile menționate. Și acum dorește sa se pensioneze pt ca îndeplinește condițiile pt asta. Punct

  6. Pe perioada suspendarii sa nu se plateasca nici un salariu .
    La munca javrelor .
    La munca in mediul privat ; acolo se produce valoare adaugata . De consmuat o consuma orice nesimtit , orice dobitoc .

    • Javra e cine te a învățat sa vorbești așa. Produc privații valoare adăugată… Ha ha ha. Pt buzunarul lor da, bani la negru cât cuprinde; in rest, incompetenta, nesimțire, nerespectarea angajamentelor și a legii, cât cuprinde.
      Hai sictir!

  7. Sunteti cei mai mari spargeri ai țării
    Voi ati tergiversat toate dosarele, voi nu ati adus nuci-un ban la buget, voi nu ati judecat criminalii din 89.
    Voi judecati strâmb pentru bani.
    Vorbim de doamna Păunescu, de Noi cu samd.
    Nu va e rusine!
    Ma lasa rece greva voastră dar, sa nu va puna dracu sa luati salariu si nici vechime la pensie.
    Acum cateva zile va scapat printre degete un miliard, i l-ati dat lui Patriciu postmodern.
    Nu va numesc eu, numiti-vs singuri…

  8. Justitia romana s-a invatat sa tina doua acadele odata in gura. Mai putin cu munca. Pensiile normale ce au, asa cum au toti oamenii normali? Se justifica cui ii intreaba ca n-au voie sa faca afaceri de aia vor pensiile alea. De parca 99% din cei normali au afaceri proprii.

  9. #rezist! Postacii afectează independența justiției! DNA să vină să vă ia@

  10. Ies corupți PSD,ALDE și UDMR în stradă.

  11. Vad ca nimeni nu sesizeaza un adevar ocolit magistrati, si anume, ca ei au cel mai mare salar in sistemul bugetar, ca urmare si pensia cea mai mare calculata pe contributivitate . Nu le ajunge, vor pensii speciale, dar si mentinerea pensionarii anticipate, legiferate de dragnea tocmai pt a slabi sistemul judiciar . Plus sporuri nesimtite, guvernul pe buna dreptate vrea plafonarea lor, dar magistratii, bineanteles, impotriva ! Deci numai avantaje nesimtite fata de restul societatii , pt asta lupta cei care trebuie sa faca dreptate in societate, dar pe care sub masca inamobilitatii, nu-i poti lua la rost nici la cele mai strigatoare nedreptati pe care le comit, vezi dosarul revolutiei, dosarul rompetrol samd .

  12. Asta e justiția independentă pe care ați apărat-o voi în piață: G4,Digi,Adevărul,Realitatea tv,Protv,B1tv,rezist ,Declic ,Diaspora ,Mălin Bot,Ceaușescu,Moise Guran ,Vlad Petreanu,CTP Liiceanu și alți consumatori.

  13. Cu acesti incompetenti la guvernare, PSD-ul ajunge usor, usor, la 50%.

  14. Si n a trecut decat o luna.
    Dracu’ ii mai voteaza daca nu rezolva problema pensiilor speciale.Nu mai tine nici cu o temporizare;chipurile nu avem majoritate.

    • Dacă suntem stat de drept, măcar sa respectam deciziile Ccr, zic :)). Și, nu, nu este Ccr asta de acum, e cel care l a scăpat p TB d demitere. Nici Ccr ul ăla nu era bun? :)))) Stați cuminți, ca magistrații vor rămâne cu ele, cu pensiile d serviciu. Parol 🙂

  15. Tin sa precizez inca de la inceput ca am fost la toate mitingurile pro justitie in ciuda faptului ca stiam media calitatatii oamenilor din sistemul de justitie (una foarte redusa, din nefericire). Am protestat pentru principiile justitiei, si nu pentru oamenii sin justitie.
    AȘ IEȘI DIN NOU ÎN STRADĂ, DE DATA ASTA ÎMPOTRIVA PENSIILOR SPECIALE DE ORICE NATURĂ ȘI ÎN SPECIAL PENTRU CELE DIN JUSTIȚIE!
    Ei ar trebui să fie primii care sa dea un exemplu ca nimeni nu este mai presus de lege (se poate citi si PRINCIPII). Rusine celor din justitie.
    HAIDEȚI ÎN STRADĂ!

  16. Ce sa suspende, mah? Este vacanta judecatoreasca incepand de astazi. Lucreaza doar un complet de drepturi si libertati pentru mandatel de arestare, arhiva si registratura cu program scurt.
    La celelate sectii nu sunt programate sedinte de judecata.

  17. Ete fleosc, banii in plus sunt pt independența justiției ! Dar ce, nu e scris in fisa postului ca trebuie să fie independenți si să fie corecti?!? Salariul și pensia de contributivitate se dau doar ca să catadicseasca să ajungă la serviciu?!? ca să mai și munceasca ceva trebuie sa primească in plus, pe lângă salariu?!?
    Daca nu primeau pensii speciale aveau voie să primească spagi??
    Înafara de câteva sute de judecatori si procurori, care si-au pus cariera in joc și au reclamat ticăloșiile pe care voiau sa le faca borfasii, restul au tacut mâlc atunci când interlopii au vrut să îi facă slugi !
    Tara asta a ajuns in situatia asta in mare parte din cauza lor!!! Tergiverseaza ani de zile un dosar, dau pedepse strigătoare la cer ( cu suspendare sau max 2-3 anisori) pt distrugerea economiei romanesti, pt furturi de zeci-sute de milioane de euro
    Tara asta a ajuns aici, în mizerie și sărăcie datorită lor, ca au lasat interlopii si borfasii sa isi faca de cap!
    Cine să îi plătească și cât mai rezistăm să îi ținem în spate??? Ceilalți angajați români cum muncesc, se distreaza ca la SPA??? Frate, ce cred ei ca ar trebui sa faca la serviciu??
    Toti bugetarii trebuie sa inteleaga ca dacă poporului nu ii merge bine, nici lor nu le va merge, cât să mai reziste sistemul până să crape? Banii nu vin din cer, sunt bani luati tot de la români, trebuie să ajungă și la restul

    • Cu tot respectul pentru magistrati, ei isi pot permite sa stea in greva mult si bine. Au de incasat cate 2500 euro hotarari judecatoresti. Altii in criza economica au plecat din tara pe munca zi lumina , fara libere ca sa si salveze afacerea sau casa. Tot sistemul justitie trebuie reformat ca au salarii duble fata de altii cu aceeasi pregatire . Daca tara a ajuns la fundul sacului e si din vina lor.Sa aiba salarii mari dupa competenta si dupa complexitatea dosarului nu refuzul de a judeca, de a se pensiona cand vrea si de a tine dosarele pana se prescrie procesul . Cu pensie pe contributie ca tot cetateanul. Nu prin greva obtii bani. Sa demonstreza ca merita si atunci numai felicitari vor fi pt ei . Un grefier cu salar de 5500 lei , plus chirie decontata a ajuns sa l priveasca de sus pe un doctor . Toti putem face greva . Cei mai bine platiti au declarat greva, incredibil . Am asteptari ca dupa 30 de ani se va face ce este corect.. Faptul ca ma pot exprima liber e democratie dar nu suficient.

  18. Toti meritam mai multi bani, din pacate nu reusim sa facem nimic atat timp cat interlopii ne conduc și fura țară!
    Nimeni nu mai trebuie să primească bani speciali să își facă meseria cum trebuie, toti trebuie să fim remunerați după muncă pe care o facem
    Nimeni nu trebuie să primească favoruri să își faca meseria cum trebuie !
    Sa aiba salarii mai mari cu totii si sa aiba pensii mai mari pe contributivitate, nu prin tot felul de smecherii si favoruri!
    -informatizati sistemul de justiție, să nu mai linga dosarele si sa se imbolnaveasca de la praf
    – rezolvati dosarele mai repede, sa nu aiba timp mucegaiul sa intre in ele ( veti fi și voi mai sănătoși, și păgubiții care mor de inima rea după ani de zile in care le tot amanati dreptatea)
    – pedepsiți infractorii după merit, să aibă poporul bani sa va plătească
    – nu mai lăsați borfasi să ne sece, altfel nu mai putem să vă plătim , un popor sărac ca nu are cum sa va plătească cu bani mulți!
    – trebuie introdus un sistem cu kpi, daca nu rezolvați dosarele la timp nu va plătim! Recuperari prejudiciile si vom avea bani sa va platim! Sa vedeti atunci ce harnici veti deveni când veți fi platiti pe merit, ca toti oamenii normali
    Concluzie: aratati poporului ca va meritati banii! Altfel, schinbati-va locul de munca, e penurie mare de mână de lucru în construcții și turism, printre altele…

  19. 600 – 700 euro plătim chiria lunara a unui procuror ! Net, per luna! Vi se pare normal d-le Orban?

  20. Nu știu ce fel de pensii și cât de mari au magistrații din Vest, dar cred că dacă s-ar aplica aceeași formulă de calcul ca acolo nu ar mai fi discuții.

  21. Probabil nu mai ține minte nimeni, dar la ultimul protest al magistraților împotriva modificării legilor justiției conform dorințelor lui Daddy, președintele Curții de Apel București a pus jandarmii care păzesc instituția sa ii usuie pe protestatari. Curtea de Apel București, prin conducătorii ei, a fost în permanență anti proteste ale magistraților după adoptarea ordonanței 13 a lui Daddy. Cu un pic de logica, puteți să vă dați singuri seama cine este pro PSD în justiție. Lia Savonea vine tot de la Curtea de Apel București, a fost președinta acestei instanțe, și-a adus acolo numai oamenii ei…

  22. Impozitare impozitare ..impozitare,
    Ce depăseste să zicem 10000 lei impozit de 95%.
    Și ca să fie constituțional pe o periodă de să zicem, 10 ani.
    Așa că pot să facă mitinguri și mama grefierilor.
    Cât despre munca grea a acestor oameni speciali am ceva informații.
    Intră de cel mult 3-4 ori pe lună in sedintă de judecată.
    Dacă gresesc plătim noi așa că a se scuti.
    Au cazare decontată, bonuri de masă, tichete de vacantă , sporuri peste sporuri,etc .
    Impozitați impozitati și magistrații vieții o să se liniștească.

  23. Justitie independenta?Da,cine nu va lasă,dar pensiile necuvenite nu va zgarie la conștiința,sau nu sunt dreptul vostru de șmecheri,complici ai lui dragnea.Acu ce a fost dat e bine primit,da ganditi-va la țara asta,de unde sa tot dai pensii nesimțite si sporuri la fel.Faceti greva,foarte bine,cât veți sta fără bani,huooooo!

  24. Judecatorii oricum sunt spagari.

  25. Nesimtiti. Sunt treia putere in stat…Corect! Pentru asta au salarii de ordinul multelor mii si zeci de mii de lei. Din acestea sa contribuie la pensie ca si ceilalti romani care contribuie la pensie potrivit cu castigul lor. Greva lor este un santaj ordinar. Ar trebui sa faca greva si cei care le educa copiii, cei care le curata casele de sute de mp, cei care le dau servicii de sanatate… Toate sunt importante si la nevoie, esentiale… Dar nu toti cer pensii epeciale pentru asta. Sau poate ca ar trebui sa ceara!?!