G4Media.ro

MAE grec: Coloana de mașini se întinde pe 3 kilometri, timpul de…

sursa foto: stireadeiasi.ro

MAE grec: Coloana de mașini se întinde pe 3 kilometri, timpul de așteptare fiind de 3 ore/ Autoritățile elene pot modifica fără preaviz condițiile de intrare în țară, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe din Grecia anunță, printr-un comunicat transmis sâmbătă, că lungimea coloanei de mașini care așteaptă la granița dintre Bulgaria și Grecia (Kulata – Promachonas) se întinde pe 3 kilometri, timpul de așteptare fiind de 3 ore.

Totodată, autoritățile elene anunță că pot modifica fără preaviz condițiile de intrare în țară, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19.

Ministerul grec mai anunță că pentru a evita timpi suplimentari de așteptare la frontieră, este important ca cetățenii români să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form) disponibil la adresa https://travel.gov.gr, cu cel puțin 48 de ore anterior deplasării și să obțină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră.

Comunicatul integral

În continuarea precizărilor transmise referitoare la întârzierile înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria și Republica Elenă (Kulata – Promachonas), odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetățenilor străini în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Potrivit informațiilor comunicate de reprezentanții Ambasadei României la Sofia, precum și ai oficiului consular de la Salonic aflați la fața locului, la acest moment, coloana de autovehicule aflată în așteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, timpul de așteptare fiind de 3 ore. De asemenea, la acest moment sunt operaționale două benzi pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE și o bandă pentru autoturisme din state non-UE.

MAE precizează că reprezentanții diplomatici ai României au fost prezenți pe parcursul întregii zile la fața locului și au facilitat preluarea cu prioritate a familiilor cu copii și a femeilor însărcinate sau a altor cazuri speciale.

Cu referire la situația unui turist român depistat pozitiv cu COVID-19 la sosirea în Insula Creta, MAE precizează că, potrivit informațiilor preliminare comunicate de autoritățile elene la solicitarea reprezentanților misiunii diplomatice a României la Atena, persoana în cauză a sosit în Republica Elenă la data de 2 iulie cu o cursă aeriană charter cu escală la Atena, destinația finală fiind Insula Creta. Toți pasagerii cursei aeriene respective au fost testați la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetățeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locație pentru carantină.

Coform datelor oficiale comunicate de către autoritățile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacții direcți ai persoanei depistate pozitiv este în curs. Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării își vor putea continua sejurul.

Ministerul Afacerilor Externe continua să urmărească îndeaproape evoluțiile cu privire la tranzitul cetățenilor români prin punctul de trecere al frontierei menționat și continuă dialogul susținut cu autoritățile elene pentru identificarea de soluții necesare reducerii timpului de așteptare și prevenirea unor astfel de situații în perioada următoare. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menționează că autoritățile elene competente pot modifica fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Totodată, pentru a evita timpi suplimentari de așteptare la frontieră, Ministerul Afacerilor Externe subliniază că este important ca cetățenii români să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form) disponibil la adresa https://travel.gov.gr, cu cel puțin 48 de ore anterior deplasării și să obțină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://www.mae.ro/node/51914, http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro și www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

sursa foto: stireadeiasi.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Într-o lună ajung ca Bergamo.

    • Au timp. Ei sunt bugetarii in care pompwaza bani si veorica si ,,ca si” teodorovici, dar si cîțu si iohanisul. Pompeaza bani ca sa mearga economia romaneasca, zic ei.
      Si telefiziunile le plangeau de mila va stau saracii papagali in soare. Pai nu de asta s-au dus in grecia? Din partea mea sa isi petreaca tot concediul acolo…si restul, blocati in trafic, pe valea prahovei.
      Apropo de cluburi. Parca se temeau tinerii sa mearga la scoala si la examene, sa nu se infecteze. La terase si la cluburi, la mamaia, in vama si in centrul vechi insa, nu se mai ,,teme” tineii sa mearga

  2. De ce ne-ar păsa nouă de ăia?

  3. Oare de ce le place romanilor sa stea la cozi? Decat sa stati la coada la mila unui contopist grec, pentru a merge la el in tara sa va cheltuiti economiile, mult mai bine ramaneti in tara Dv. Cunosc bine Romania, aveti absolut tot ceea ce este nevoie ptr turism.
    Iar daca doriti o mare albastra, aveti Bulgaria, langa Dv, nu trebuie sa stati ore in soare, sa intrati intr-o tara care este clar ca nu va doreste, dar a fost nevoita de UE sa va primeasca.

    Reveniti-va, dragi romani. Dv sunteti cei care decideti, ptr ca aveti banii de cheltuit, dupa care jinduiesc absolut toti. Boicotati Grecia.

    • Grecii sunt totuși greci, nu sunt scarbosi precum penalii de români.

    • Nu e nevoie sa boicotam Greica. In general nu cu solutii extreme se rezolva problemele, daca ne duce capul la mai mult decit ii duce pe cei care se duc in fiecare weekend pe Valea Prahovei, desi stiu ca va fi ultra-aglomerata soseaua. E suficient sa avem putina rabdare, Grecia nu se muta la anul de acolo, nici marile lor nu isi vor schimba culoarea. Anul asta e cazul sa stam cuminti si sa incercam sa nu ne imbolnavim grav. De 10 ani imi fac concediile in Grecia, anul asta ar fi fost al 11-lea, mi-am rezervat camera, dar am renuntat, daca situatia e asa cum e. Grecii nu ne resping de dragul de a nu avea clienti, ci din cauza virusului. Noi ar trebui sa judecam cu capetele noastre daca e cazul sa cautam portite prin care sa ocolim restrictiile sau sa ne linistim anul asta, in speranta ca pina la vara viitoare lucrurile se vor aseza.

    • @Florin,

      Oui Florin, m’am exprimat eu gresit, va rog sa acceptati scuzele mele. Nu mergeti acest an in Grecia. Va vor deschide bratele, in momentul in care vor realiza pierderile datorita lipsei turistilor romani.
      Ceea ce trebuie sa inteleaga romanii, est faptul ca orice persoana care are o suma de cheltuit, este in pozitie de forta. Oferte exista destule, banii turistilor sunt tinta tuturor.
      Noi, anul acesta, nu prea mergem in concedii, iar daca mergem, vom ramanein tara noastra (F) Avem de recuperat ceea ce nu am putut produce, asa ca lumea nu prea isi va lua concedii. Trebuie sa punem umerii si sa redemaram bine economia, concediile le putem amana.
      Sambata buna va doresc

  4. E simplu spartani
    Introduceti carantina de 14 zile pt romani si ati rezolvat coada

  5. Mai bine aveti rabdare 3 ore sau mai mult in conditiile pandemiei , pentru a intra in Grecia, pentru a avea o vacanta nemaipomenita decat sa veniti pe litoralul romanesc,infect, murdar, comunist si cu preturi mai mari ca in Dubai, unde sa va jecmaneasca toti borfasii si escrocii de banii munciti din greu un an intreg, cu o greata si o aroganta nemaipomenita pe ei. Plecati in Grecia mai bine, va garantez ca nu veti regreta faptul ca ati stat 3 ore. Sa va inarmati cu rabdare la intoarcerea in tara, unde veti sta 12 ore ca fraierii la vama romaneasca. Asta e Romania.

  6. Mari mincinosi si grecii astia!!! Am stat ieri la coada – coada la ora 12 avea 11 km, dar intr-adevar s-a stat in jur de 3 ore jumatate. Nu s-au uitat la formulare, ca sa nu mai vorbim de scanat, etc. Pe noi si pe bulgari ne lasau sa trecem ca prin branza, in schimb pe sarbi ii luau la teste. Pe scurt o mare mizerie birocratica, un non-sens