G4Media.ro

MAE anunță că Regatul Ţărilor de Jos cere un test rapid negativ…

Foto: Pexels

MAE anunță că Regatul Ţărilor de Jos cere un test rapid negativ pentru COVID-19, făcut cu maximum 4 ore înainte de plecarea pasagerilor/ Este necesar și testul PCR negativ

Ministerul Afacerilor Externe anunță că Regatul Ţărilor de Jos cere un test rapid negativ pentru COVID-19, făcut cu maximum 4 ore înainte de plecarea pasagerilor. De asemenea, este necesar ca persoanele care ajung în Țările de Jos să prezinte și testul PCR negativ. Noile măsuri se aplică începând de astăzi, 23 ianuarie 2021.

Astfel, conform informațiilor comunicate public de autoritățile olandeze, toate persoanele care călătoresc în Regatul Țărilor de Jos din zone de risc, inclusiv România, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să prezinte un test rapid (antigen sau LAMP – amplificare izotermă mediată prin buclă), efectuat cu maximum 4 ore înainte de plecare. Măsura se aplică inclusiv pasagerilor aflați în tranzit.

MAE precizează că măsura menționată anterior se aplică suplimentar față de obligația aplicabilă persoanelor cu vârsta de peste 13 ani, care intenționează să efectueze o călătorie pe cale aeriană, feroviară, maritimă sau rutieră în Regatul Țărilor de Jos și care trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul olandez.

Suplimentar celor două teste, toate persoanele cu vârsta de peste 13 ani care călătoresc pe cale aeriană în Regatul Țărilor de Jos trebuie să completeze o declarație de sănătate obligatorie, care se regăsește aici.

Totodată, persoanele care sosesc din state terțe (altele decât cele membre UE) trebuie să completeze încă o declarație pe propria răspundere, disponibilă aici.

Operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligația de a verifica dacă pasagerii care sosesc pe cale aeriană sau maritimă dețin cele două teste pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, lipsa acestora atrăgând imposibilitatea îmbarcării.
Totodată, potrivit măsurilor aplicabile la acest moment, la sosirea în Regatul Țărilor de Jos, persoanelor care se deplasează din state încadrate în zona roșie sau portocalie (România este inclusă în zona portocalie) li se recomandă ferm autoizolarea pentru o perioadă de 10 zile.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: 0031 70 354 15 80, 0031 70 322 86 12, 0031 70 331 99 80, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Haga: 0031 651 596 107.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Nu puteati sa scrieti Olanda?

  2. Sunt curios cine iti da inapoi banii pe biletul de avion daca cu 4 ore inainte iti iese un test rapid fals pozitiv, avand deja un PCR negativ care e mult mai precis decat astea rapide?

    • Salut.
      Dacă trebuie să călătorești, din varii motive, atunci trebuie să îți dai tot interesul să respecți regulile sanitare impuse in această pandemie.
      Banii cheltuiți pentru achiziționarea biletelor, eventual, poți să îi ceri persoanei vinovate pentru infectrea ta.
      Atenție!
      Poți să fi chiar tu vinovat, prin nerespectarea regulilor sanitare.
      O zi bună!

    • Curios cum se găsesc imediat apărători ai oricăror abuzuri în numele COVID ( s-a rezolvat cu libertatea de circulație, mai rămâne să se rezolve și cu fondurile ca să ne întrebăm de ce mai suntem în UE), dar când au venit în țară peste un milion de români din focare, COVIDul după ei, în primăvara lui 2020, tăceau mâlc. Atunci nu mai contau regulile sanitare.
      Alții au voie să ne impună restricții și reguli, noi mai puțin.
      În plus, e pur și simplu infect să mai dai și acum vina pe bolnavi că sunt bolnavi, când purtarea măștii e cvasigenerală, aprope de 100% și e clar că nu de asta se îmbolnăvește lumea.

    • Eu cam inteleg din mesajul tau, asa printre randuri, ca infectatul (sau poate tu il consideri infectul) e vinovat ca s-a imbolnavit, nu? Ce vina au cei din sistemul medical care, cu toate masurile de protectie aflate la indemana s-au imbolnavit pentru ca au avut un nivel de expunere ridicat si sustinut pe o perioada lunga, impreuna cu epuizarea fizica si psihica, pentru a-i trata pe ceilalti? Si ei sunt de vina ca s-au infectat?
      Cine e de vina daca eu sunt de buna credinta si cumpar fara sa stiu o masca neconforma, care nu ma protejeaza? Respect toate regulile, merg la cumparaturi esentiale, acolo iau virusul pentru ca masca nu m-a protejat. Pe cine trag la raspundere, ca nu cunosc identitatea celor care au fost la magazin in acelasi timp cu mine?
      Comentariul tau mi se pare complet inutil, nerealist si neadecvat.

  3. Pentru cine nu știe, țările de jos sunt sus

  4. Si ce legatura are o poza cu Air Seychelles cu Olanda si tarile de jos?