G4Media.ro

Macron nu dă înapoi după declaraţiile privind trimiterea de trupe în Ucraina…

Sursa foto: Facebook. Emmanuel Macron

Macron nu dă înapoi după declaraţiile privind trimiterea de trupe în Ucraina / Președintele Franței: Cuvintele au fost „cântărite” şi „măsurate”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat joi că „fiecare cuvânt” pe care îl spune despre războiul din Ucraina este „cântărit”, după ce, la începutul săptămânii, el a provocat stupoare, inclusiv din partea aliaţilor, spunând că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina „nu este exclusă”, relatează BFMTV, citat de News.ro.

Preşedintele francez subliniase că nu există încă un consens pe tema trimiterii de trupe occidentale în Ucraina, dar ulterior, mai multe ţări au respins ideea. Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania, Germania l-au contrazis pe rând pe Emmanuel Macron.

Criticat din toate părţile, inclusiv pe plan intern, Emmanuel Macron a insistat joi că fiecare cuvânt al său despre Ucraina a fost „cântărit” şi „măsurat”, chiar dacă şi-a atras o replică dură inclusiv din partea lui Vladimir Putin.

„Acestea sunt subiecte foarte serioase. Fiecare cuvânt pe care îl spun pe această temă este cântărit, gândit şi măsurat”, a declarat Macron la inaugurarea Satului Olimpic din suburbia pariziană Saint-Denis.

Preşedintele francez a refuzat să facă alte „comentarii geopolitice” în acest context, afirmând că „nu este locul” şi că „sportul trebuie să permită unitatea şi liniştea”.

Luni, Emmanuel Macron le-a cerut aliaţilor Ucrainei să „treacă la acţiune” pentru a asigura „înfrângerea” Rusiei, prin livrări mai rapide şi mai ample de arme şi muniţii. De asemenea, el a încălcat un tabu, neexcluzând trimiterea de trupe occidentale în Ucraina, deşi a subliniat că nu există un consens pe această temă. Reacţionând la aceste declaraţii, liderul de la Kremlin a avertizat joi Occidentul că există o „ameninţare reală” de război nuclear în cazul în care conflictul din Ucraina va escalada.

„Ei trebuie să înţeleagă că şi noi avem arme capabile să lovească ţinte de pe teritoriul lor”, a spus Vladimir Putin.

O serie de ţări europene, printre care Germania, Polonia, Italia şi Cehia, precum şi Statele Unite, au respins categoric ideea trimiterii de trupe terestre.

„Vladimir Putin trebuie să ştie că există riscuri şi pentru el”, a subliniat o sursă diplomatică franceză, precizând totodată că „nu este vorba de (a trimite trupe pentru) a participa la luptele din Ucraina”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. După reacţia lor s-a văzut că numai nucleare aveau în pantaloni, tot s-au împrăştiat pe turul pantalonului.😏