G4Media.ro

Lupta pentru șefia Autorității Electorale Permanente: Opoziția s-a unit și îl susține…

Lupta pentru șefia Autorității Electorale Permanente: Opoziția s-a unit și îl susține pe Marian Muhuleț, actual vicepreședinte AEP, numit de Klaus Iohannis

PNL, USR și PMP au propus un candidat unic la șefia Autorității Electorale Permanente (AEP) în persoana lui Marian Muhuleț, actual vicepreședinte al instituției, numit în funcție în 2016 de către președintele Klaus Iohannis.

Numele lui Muhuleț apare într-o adresă oficială transmisă secretarului general al Camerei Deputaților de către liderii grupurilor parlamentare de la Cameră și Senat a celor trei partide de opoziție și obținută de G4Media.ro.

Propunerea comună a PNL, USR și PMP vine ca o contrapondere la candidatul susținut de PSD pentru șefia Autorității Electorale, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, în prezent secretar general al AEP și fost vicepreședinte, alături de Muhuleț, până la începutul anului trecut.

Negocierile cu celelalte partide de opoziție au fost purtate de liderul deputaților PNL, Raluca Turcan.

Mitulețu-Buică a fost propus vicepreședinte al AEP în 2015 de către premierul de la acea vreme, Victor Ponta. El a fost desemnat luni candidat la funcția de președinte al instituției de către conducerea PSD, după retragerea din cursă a trezorierului partidului, Mircea Drăghici, bănuit de procurorii anticorupție că a deturnat banii primiți ca subvenție chiasr de la AEP (detalii aici).

În ceea ce-l privește pe Marian Muhuleț, el lucrează în Cadrul Autorității Electorale Permanente de 12 ani, fiind numit prima oară în funcția de vicepreședinte în 2007 de către premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu.

Cei doi candidați la funcția de președinte al AEP vor fi audiați azi la ora 13:00 de către comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, urmând ca votul să fie dat, cel mai probabil miercuri, în cadrul unei ședințe de plen comun la ora 14:00.

Potrivit legii, președintele AEP este numit prin vot secret, cu jumătate plus unu din totalul senatorilor și deputaților, adică minimum 233 de voturi.

Votul pentru președintele Autorității Electorale Permanente va fi, practic, și o verificare a majorității pe care PSD-ALDE o au în parlament, în condițiile în care în ultimele sătptămâni numeroși deputați social-democrați au plecat din partid. Un cuvânt greu de spus în alegerea șefului AEP în va avea Victor Ponta, al cărui partid, Pro România, a fost principalul beneficiar al dezertărilor din PSD.

Foto: Marian Muhuleț, propunerea PNL, USR și PMP pentru funcția de președinte al AEP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Ce nume predestinat are ăsta. Mitulet. E clar ce alegeri vor avea loc cu ăsta la cârma. 100% voturi din pix, că în Ungaria. Dar altceva e interesant. Ce curva e viața. Ponta acum trebuie să se dezică de omul lui. Hahahhahah

  2. Aceasta pesoana a demonstrat si cu prilejul altor scrutinuri electorale corectitudine , care-i asigura in continuare credibilitate si siguranta ca voturilre romanilor nu vor fi falsificate. In zonele Moldovei, campania electorala a inceput , prin impartirea pachetelor cu carne de porc , ( dela porcii taiati ca ar fi infestai cu pesta porcina) ,familiilor si persoanelor defavorizate (vezi judetele din sudul Moldovei.)

  3. (off topic) Muhuleț și Mituleț? Ce e asta, carte de colorat?

  4. Ponta se va dezice de Mituletu (pe care el l-a numit in functie), iar Tariceanu se va dezice de Muhulet (pe care el l-a numit in functie). Ce curva este viata politica!

  5. Unde sunteți cei cu ,,na-ți fost la vot asta meritați” Nu aveți de spus nimic ? Oare nu contează cine numără voturile cu grupul infracțional psd-alde-udmr participând la alegeri ?

    Sper să nu fie îngrădit cu nimic votul celor din diasporă. Acolo-i cheia !!

    • Poate diaspoea sa voteze pentru Europarlamentare in tarile in care lucreaz sau sunt nevoiti sa vina in tara?