G4Media.ro

Lupta Inspecţiei Judiciare cu presupusele abuzuri a trecut de la procurori la…

Lupta Inspecţiei Judiciare cu presupusele abuzuri a trecut de la procurori la judecători / Crina Muntean de la Tribunalul Bihor a fost trimisă în faţa Secţiei disciplinare a CSM / A anchetat-o soţia fostului prefect PSD de Ilfov

Inspecţia judiciară (IJ) a trecut la un alt nivel în lupta cu „abuzurile”. Dacă până acum a formulat acţiuni disciplinare pentru presupuse acţiuni abuzive împotriva mai multor procurori DNA, în frunte cu Laura Codruţa Kovesi, acum IJ a trecut şi la judecătorii consideraţi partenerii DNA de către presa favorabilă inculpaţilor.

Inspectorii lui Lucian Netejoru au trimis-o în faţa Secţiei disciplinare a CSM pe judecătoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor pentru că ar fi încălcat dispoziţiile privind repartizarea aleatorie a dosarelor şi ar fi pus monopol pe măsurile de supraveghere tehnică, fiind singurul judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor în perioada ianuarie – noiembrie 2018.

În rezoluţia de exercitare a acţiunii disciplinare se arată că judecătoarea Muntean şi-ar fi convins colegii din conducerea Tribunalului Bihor să o desemneze, temporar, titular în ambele completuri de judecător de drepturi şi libertăţi (JDL), după ce un magistrat a avansat la Curtea de Apel Oradea. Decizia Colegiului de conducere a fost luatăîn unanimitate în decembrie 2017, soluţia fiind permisă de regulamentul intern al instanţelor. Deşi a fost o decizie colegială în unanimitate, doar judecătoarea Muntean a fost trimisă în judecată disciplinară. Pe atunci, ea era vicepreşedinte al Tribunalului Bihor, asigura şi conducerea Secţiei penale şi era titular într-unul dintre cele două completuri JDL. Iniţial, inspectorii au dispus clasarea cercetării disciplinare, însă soluţia a fost infirmată de conducerea Direcţiei de inspecţie judiciară pentru judecători a IJ şi reluată până a condus la rezultatul scontat.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi este cel care emite, la cererea procurorilor, autorizaţiile de supraveghere tehnică şi de percheziţie, inclusiv pentru magistraţi. De asemenea, JDL emite măsurile preventive (control judiciar, arestare, etc).

Cum se apără judecătoarea Muntean. În punctul de vedere către IJ, judecătoarea a explicat că – în urma dosarelor de corupţie deschise de procurorii DNA Oradea unor judecători de la Tribunalul Bihor şi Curtea de apel Oradea în 2014 – CSM a dispus măsuri împotriva scurgerilor de informaţii. Aşa s-a ajuns să fie restrâns numărul judecătorilor de drepturi şi libertăţi la 2 pentru a fi securizate informaţiile confidenţiale astfel încât suspecţii de corupţie, unii dintre ei magistraţi, să nu afle de măsurile de monitorizare DNA-SRI.

„Nu am fost desemnată ca singur judecător de drepturi si libertăţi. Am rămas singurul judecător de drepturi si libertăţi în condiţiile promovării la instanţa superioara a celui de-al doilea judecător de drepturi si libertăţi, astfel încât am asigurat activitatea pe ambele complete pe care îşi desfăşura activitatea judecătorul de drepturi şi libertăţi, pe completul DL6 fiind titulară de mai mulţi ani, iar pe completul DL2 am fost desemnată ca înlocuitor până la numirea unui titular”, a explicat judecătoarea Muntean în punctul de vedere trimis Inspecţiei judiciare.

În plus, a arătat că practica de a fi un singur complet de JDL este şi la alte instanţe.

„Pentru anul 2018, Colegiul de Conducere al Curţii de Apel Oradea, a desemnat conform practicii anilor precedenţi, un singur judecător care să soluţioneze cauzele privind emiterea mandatelor de supraveghere tehnică şi a mandatelor de percheziţie (…) La Tribunalul Bihor au fost desemnaţi, în mod constant din 2015, 2 judecători de drepturi şi libertăţi şi doar temporar un singur judecător a exercitat această funcţie în condiţiile în care Secţia penală a funcţionat cu un număr de judecători sub jumătatea schemei”, a arătat judecătoarea.

Ce urmează

Acum, judecătoarea Crina Muntean va fi judecată disciplinar de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM, dominată de şefa CSM Lia Savonea. Judecătoarea Muntean riscă sancţiuni până la excluderea din magistratură.

Cine este avocatul care a reclamat-o la IJ pe judecătoarea Muntean

Plângerea privind presupusul monopol pus de judecătoarea Muntean asupra măsurilor de supraveghere tehnică a fost formulată la IJ de către avocatul Răzvan Doseanu, cel care a dat publicităţii înregistrările cu procurorii de la DNA Oradea în care aceştia vorbeau de întocmirea unor dosare penale pentru judecătorii din zonă „ca să bage frica în ei”. Înregistrările au condus la deschiderea unor acţiuni disciplinare şi chiar a unor dosare penale la Secţia Specială pentru procurorii DNA Ciprian Man şi Cristi Ardelean.

Avocatul Doseanu este apărătorul unor inculpaţi pentru corupţie de către DNA Oradea cum ar fi fostul preşedinte al CJ Bihor, Alexandru Kiss, condamnat la Tribunalul Bihor la 8 ani de detenţie pentru că ar fi primit mită 4 milioane de euro. Curtea de Apel Oradea a decis însă casarea sentinţei şi rejudecarea cazului, invocând vicii de procedură. Doseanu este şi avocatul Nelei Secară, o altă clientă a DNA şi victimizată de Antena 3 (vezi mai multe aici despre Nela Secară).

Soţia avocatului, Loredana Doseanu, este judecătoare la Curtea de Apel Oradea şi apare pe lista doctoratelor suspecte de plagiat de la Academia de poliţie, publicată de jurnalista Emilia Şercan (vezi aici).

Cine e inspectorul judiciar care a anchetat-o pe judecătoarea Muntean

Ioana Roxana Petcu, unul dintre cei doi inspectori judiciari care semnează rezoluţia de exercitare a acţiunii disciplinare faţă de judecătoarea Crina Muntean, este şi ea pe lista Emiliei Şercan cu doctoratele suspecte de plagiat de la Academia de Poliţie.

 

Roxana Ioana Petcu este soţia actualului secretar de stat din MAI şi fost prefect de Ilfov şi Bucureşti, Adrian Petcu.

Cine e judecătoarea Crina Muntean

A fost preşedinte, apoi vicepreşedinte al Tribunalului Bihor. În presa favorabilă inculpaţilor este caracterizată drept „partenera DNA”.

Foto: Judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

28 comentarii

  1. Nu le ajung nedreptatile si atrocitatile asupra victimelor mafiei, lovesc si in aparatorii lor. Justitia nu mai e justitie cand falsifica si distruge viata unui copil cu o cruzime de nedescris…
    https://www.b1.ro/inregistrari/aktualitatea-romaneasca

    • Esti un bou, felicitari!

    • Mai sclavete rosul, nu te lasa stapanii nici duminica fara sa te faci de kko? Cum apare un articol contra mafiei rosii, hop si tu in schema cu comentarii ce doi bani si trimiteri la tot felul de articole din presa infractorilor. Mai ia o gura de aer ca te ineci cu atata rahat!

    • Măi Emiluț, tot postac ai rămas. Mai ai frați ?

    • Nu are rost sa mai mimati lupta cu mafia si crima organizata institutionala cand presedintele Iohannis a tradat justitia semnand ”fortat” demiterea sefei DNA, contrar recomandarilor Comisiei de la Venetia si MCV-ului.

    • “Dacă se solicita supravegherea tehnica a unei persoane cu calitate specială (avocat, magistrat, parlamentar), dar care nu a participat la săvârșirea faptelor pentru care se efectuează cercetări, judecătorul competent sa emită mandatul se determina in funcție de competenta de judecare a faptelor, nu după calitatea persoanei vizata de mandatul de supraveghere.” – Codul de Procedura Penală. Comentariu pe articole. Coordonator Mihai Udroiu.
      Apropo, minciuni și manipulări marca Doseanu.

    • Ma emil, tu chir esti prost de bubui. Pe langa ca nu pricepi nimic, te mai si bagi in seama de unul singur. Tu ai habar care sunt prerogativele presedintelui si la ce tampenii l-a obligat puturoasa hazna constitutionala (ca aia nu e Curte Constitutionala a Romaniei)? Pentru ca da, a semnat fortat demiterea Codrutei Kovesi, conform obligatiei instituite de haznaua mai inainte amintita. Du-te ma si grohaie in alta parte, aici sunt oameni cu mintea acasa, nu ca lingatorii ecranului de la Ospiciul 3.

  2. Ce inseamna a fi profesionist ,atunci cand esti procuror,judecator ,avocat,politist?
    Nu inseamna nimic…din moment ce actionezi la comanda politica sau la stimulente financiare,ilegale…..numai in folosul adevarului si in restabilirea dreptatii,nu mai actionezi.Ca atare,justitia in Romania, a ajuns sa fie selectiva,arbitrara ,abuziva si sa nu mai pedepseasca vinovatii ci victimele.Nu exista profesionisti in domeniul asta,exista doar slugi corupte si coruptibile.Putinii indivizi cu coloana vertebrala sunt rapid identificati si epurati de aceste sectii securisto-comunistoide pe care Tudorel Toader ni le-a lasat mostenire.Dupa ce vom scapa de grupul infractional Psd- Alde ,va trebui sa desfiintam aceste entitati abuzive si sa ii tragem la raspundere.

    • PSD este un partid corupt, un partid de mafioți si de oamenii incapabili. Este de asteptat sa i distrugă pe cei ce luptă împotriva corupției. Este normal ca un politician sa strângă averi care depășesc salariul acestuia pe 100 de ani? Este normal sa ajungi intr o funcție publică si sa furi de la omul de rând, de la popor . Din 89 încoace toti politicienii au furat țară și au luptat cu cei ce au dorit să oprească flagelul corupției . Acest Doseanul pt banii face orice! Il plătești si el joacă dupa cum i cânti…halal caracter! Acest Doseanul este reprezentantul corpurilor,al delicvwntilor si al mafiei din România. Cata vreme primește bani de la aceștia face parte din categoria lor!

  3. Oriunde e CSM , adica judeatoarea corupta Savonea, complicea borfasilor si a penalilor, pute ! Justitia romÂna e stâlpul statului securisto-mafiot ri oricine se opune are de-a face cu magistrati ticalosi ca Savonea, Stan, Flocea, Enache, Dorneanu si alt lepădădaturi ca ei.

  4. Nu stiati ca PSD face politie politica? Ati trait in munti in ultimii 30 de ani?

  5. Acum se vede cu adevărat statul paralel. O grupare dectip mafiot care dorește neapărat distrugerea și eliminarea din magistratură a celor care anchetează politicienii care fură. Neapărat trebuie arestați toți cei care fac parte din această grupare de hiene care a pis stăpânire pe țară.

  6. Lipsește din articol faptul că judecătoarea Muntean a stricat socotelile lui Savonea de a-și instala un executant fidel prin judecătoarea Domocoș în Oradea la conducerea CA.

    • Aha, iata cum se devoaleaza legatura infractionala dintre savonea, inspectia juridica si avocatii penalilor. La curtea asta de apel Oradea trebuie ca sunt mari hotomani ajunsi la judecata. Citeam la un moment dat, cand cu magariile facute procurorilor de la DNA Oradea, hartuiti acum de ss lui florea, cum un judecator de la aceasta curte tinea niste cursuri de informare despre instanta asta noua, judecatorul de drepturi si libertati, sau controlul unui dosar in camera preliminara. La curs, ciurdina de avocati, iar judecatorul asta ii invata pe avocati ce si cum sa atace, astfel incat dosarele sa fie refuzate la JDL. Doseanu asta, absolut sigur, a trecut si el pe la acel curs.

    • Gabriela Constantinescu
      Dacă acest caz nu este evaluat ca o intenție a lui Savonea de a lăsa plantate niște baraje de blocare a unor eventuale dosare împotriva ei și a marilor corupți inclusiv SS și Inspecția lui Netejoru sau cel puțin întârzierea în timp pâna la prescriere se pierde timpul.
      Este o acțiune, pură, de stil mafiot ! Pioni la șefia CA din toată țara.

  7. Articolul ar trebui completat si cu doua alte nume de judecatori care au fost si sunt hartuiti de ani de zile de infecta si plagiatoarea inspectie judiciara, prin conducatorul ei, acel bubos netejoru. Ei sunt judecatorul Cristi Danilet si judecatoarea Camelia Bogdan, care l-a trimis la parnaie pe securistul borfas voiculescu. Magistratul Camelia Bogdan a cazut victima chiar conlucrarii de succes intre inspectia judiciara si CSM, astfel incat a fost exclusa din magistratura, prima data in 2017, dupa ce iesea porcul de voiculescu de la zdup, si-a doua oara in 2018, si-acum se judeca la ICCJ pentru a doua excludere.

  8. Ce se apără securiștii între ei .Presă cu epoleți apără judecătorii și procurorii care au încălcat legea de organizare și funcționare a instanțelor iar judecătorii și procurorii clasează dosarele patronilor de presă care au făcut măgării .Un spectacol infect și grețos .A anchetat cineva pe Coldea că a primit șpagă vacanțe de la Ghiță cu care SRI avea contracte în derulare .Ați scris un material pe această temă sau este interzis.Rușinică!

    • primele instante nu conteaza, acolo se gasesc cei mai multi oameni onesti din sistemul de justitie. de la curtea de apel in sus gasesti fie epoleti, fie politicieni. in unele perioade la centrul de comanda sunt epoletii, in altele politicienii. momentan sunt politicienii dar epoletii se tin tare!

  9. Aha. Deci decizia a fist legală dar nu și pentru netejorii de la I.J.
    Ar fi interesant de știut dacă csm o găsește pe femeia asta nevinovată, ce răspundere au papagalii de la I J.
    Niciuna ?

  10. Netejorii de la inspectia judiciara au avut respinse anul trecut 60% dintre dosare, asta ineficienta.

  11. Cum se zice corect: Muntean sau MunteMan? Merci.

  12. Ești un acoperit ordinar, iubitor de abuzuri și urâtor de dreptate stalinist. Hai pa!

  13. Avocat persoana care are pregătirea și calitatea de a da consultații în chestiuni juridice și de a reprezenta pe împricinați înaintea instanței. Judecătorul audiază martorii, verifică orice alte probe relevante cauzei, prezentate de către părți, evaluează credibilitatea și argumentele părților implicate în proces, iar apoi pronunță o hotărâre. De ce am ajuns sa ne fie frica de ceea ce trebuie sa ne protejeze legea si adevarul chiar nu mai putem avea incredere in nimeni si in nimic. Ca si avocat nu poti sa alegi sa reprezinti doar dreptatea toti oameni au dreptul la un avocat . Avocatul reprezinta dreptul la dreptate!

  14. Tipic romanesc…O.mana o spăla pe cealaltă.Doar sunt interese mari la mijloc…

  15. Pupincuriștii ar trebui sa aibă parte , ei sau cei apropiați lor, de un dosar unde acuzele sunt neclare,probele contrafăcute, declarații fortate( mincinoase), etc și atunci sa umble după Doseanu sa se lupte ptr respectarea legii. Sau , cum se zicea că inculpații nici avocați n-ar trebuii să aibă.
    A-ți luat-o rău de tot pe arătură!

  16. ce se mai dau unii d-aicea de ceasul morții s-o apere pe madamă! Dacă zici de rău ești mafiot, dacă de bine ești printre sfinți. Cum ar fi să nici nu mai aibă fiecare părerea lui, să ascultăm și să urmăm doar pe acești dătători de lumină?!?!
    într-o altă ordine de idei, cum a fost posibil ca situația asta să dureze atâta timp? Nu s-a sesizat nimeni că e singurul judecător care se ocupă cu treaba asta????

  17. Este de urgenta necesar curatirea Institutiilor Statului de Mafia PSD care are forme extrem de perfide!

    Secretarul de Stat Petcu Adrian, actualmente Secretar de Stat la Interne, fost prefect si …. Justitia corupta … neamuri si relatii!

    Secretarul de Stat Adrian Petcu (PSD -ist) va sabota guvernarea PNL si va apara coruptii PSD pentru ca sotia sa judecatoarea Petcu Roxana Ioana, a fost; Presedinta Judecatoriei Buftea, Presedinta Tribunalului Ilfov (la aceste instante sau judecat cele mai scumpe terenuri din Romania din localitatile lipite de Bucuresti, retrocedari, multe facute in favoarea coruptilor) Judecator Petcu Roxana Ioana a fost, si sefa prin detasare in cadrul CSM la resurse umane sectia judecatori pe tara, actualmente judecator la Inspectia Judiciara. Prefectul Petcu Adrian a ajuns prefect (studii facultatea de mecanica agricola) la propunerea Gabrielei Firea & Pandele facuta lui Victor Ponta. Multe procese legate de retrocedari au fost pierdute de proprietarii de drept in conditiile in care fostul prefect Petcu Adrian a respins dosarele de retrocedare pentru ca judecatorii de la Tribunalul Ilfov unde sotia sa era presedinta, sa piarda dreptul la retrocedare in favoarea unor samsari ai primarilor din Judetul Ilfov, retrocedari nelegale. Una dintre legaturile cele mai nocive privind terenuri neretrocedate legal este in Ilfov in localitatea Dobroesti. Judecator Petcu Roxana Ioana a fost implicata si in afacerea de 1 miliard de euro cartierul Henri Coanda unde a fost acuzata de catre presa ca a luat spaga 200 000 de euro.

    https://www.comisarul.ro/articol/caz-scoala-de-mafie-psd-in-justitie-fratilor-daca-_1024891.html?fbclid=IwAR1NsGHK2hW-6-iYXkBhv2pZEvoTjN8yqf3Zu02WJbhT4wGyjT71lW7l6VA