G4Media.ro

Cine e cu adevărat Nela Secară, prezentată de Antena 3 drept victima…

Cine e cu adevărat Nela Secară, prezentată de Antena 3 drept victima ”statului paralel”: condamnată pentru tâlhărirea unui TIR-ist italian în 1987

Ziarul Bihoreanul a publicat portretul real al orădencei Nela Secară, prezentată de aproape un an de Antena 3 drept o victimă a presupuselor abuzuri făcute de așa-zisul stat paralel. Potrivit Bihoreanul, Nela Secară e judecată pentru că ar fi încercat să nu plătească taxele datorate bugetului de stat, iar în tinereţe a făcut închisoare pentru furt de la un șofer italian de TIR împreună cu mai multe femei.

”Interviu sfâșietor, la Sinteza zilei. Victimele procurorilor din Oradea rup tăcerea: Am fost bătaia lor de joc timp de șase ani!”, ”Hăituită de procurori din răzbunare” și ”Destine distruse la comanda DNA Oradea” sunt câteva dintre emisiunile Antenei 3 care au avut-o drept protagonistă pe Nela Secară, prezentată drept o femeie de afaceri onestă pe care ”statul paralel” a vrut să o distrugă. Mai mult, ea a fost eroina unui amplu documentar semnat de Carmen Avram despre presupusa distrugere a capitalului românesc de către DNA, la comanda străinilor.

Condamnarea din tinerețe

Prin sentinţa penală 3254/15.05.1987, Judecătoria Oradea, iar apoi şi Tribunalul Bihor, prin decizia penală 581/08.07.1987, au trimis-o la închisoare pe Nela Secară pentru 1 an şi 10 luni, pentru complicitate la furt calificat şi deţinere ilegală de valută, în urma unei escapade, scrie Bihoreanul.

Dosarul de evaziune

Nela Secară a intrat în atenţia poliţiştilor în septembrie 2012, când la sesizarea lor Parchetul Bihor a deschis un dosar de evaziune. În baza informaţiilor de la poliţişti, inclusiv interceptări, filaje şi filmări, anchetatorii au concluzionat că în 2011 Secară ar fi conceput şi pus în aplicare un circuit evazionist pentru a sustrage de la plata impozitelor şi TVA trei firme pe care le controla: Deirofashion SRL, ArtPel SRL şi Forklift SRL, scrie Bihoreanul. Prejudiciul produs bugetului statului într-un singur an, a stabilit expertiza Direcţiei Finanţelor Publice, a ajuns la 689.035 lei.

Deşi Secară a acuzat că arestările sale au fost rezultatul abuzurilor procurorului Ardelean, documentele din dosare arată contrariul. La 21 noiembrie 2012, Tribunalul Bihor a respins o primă propunere de arestare a femeii, pentru o „nulitate absolută”, cauzată de faptul că procurorul a omis s-o audieze. Ulterior, însă, tot Tribunalul a decis arestarea, după ce viciul de procedură fusese înlăturat, arată Bihoreanul.

Scăpată din arest după plata cauţiunii, Nela Secară şi soţul său au fost arestaţi a doua oară în martie 2013, pornind de la un denunţ al unei partenere de afaceri.

La doi ani după ce Judecătoria i-a condamnat în acest dosar pe soțu său şi pe şoferul lor, iar faţă de Nela Secară a încetat procesul pe motiv de prescriere a faptei, în octombrie 2018 Curtea de Apel a desfiinţat hotărârea, achitându-i pe toţi cei trei inculpaţi. Motivul? Martorii importanţi şi-au schimbat declaraţiile făcute în faţa anchetatorilor şi a instanţei de fond, prin care susţinuseră acuzarea, afirmând că le-au dat la cererea procurorului Ardelean, scrie Bihoreanul.

Alte două dosare amânare cu anii

După cele două arestări din 2012 şi 2013, Nela Secară a mai fost anchetată – fără a fi şi arestată, ci doar pusă sub control judiciar – şi într-un al treilea dosar, tot pentru evaziune şi instrumentat tot de un procuror al Parchetului Bihor, scrie Bihoreanu. De altfel, în 2016 acesta a şi trimis-o în judecată, pentru prejudicierea bugetului cu alţi 200.000 lei, împreună cu una din vechile prietene şi colege din dosarul precedent, Anna Maria Popovici, care între timp îşi făcuse o nouă firmă, Maricor SRL, dar acţionau după vechea reţetă, cu facturi pentru operaţiuni fictive.

Deşi de la trimiterea în judecată au trecut 6 şi respectiv 3 ani, nici unul dintre cele două procese nu a fost soluţionat printr-o primă sentinţă. Ambele dosare, purtând numerele 6806/111/2013 (inculpaţi Nela şi Coriolan Secară, Anna Maria Popovici şi firmele lor), respectiv 2133/P/2016 (inculpaţi soţii Secară, Anna Maria Popovici, Ana Bora şi firmele lor) se află la Tribunal, unde prin diferite tertipuri împricinaţii au obţinut nu mai puţin de 58 şi respectiv 19 amânări.

Întrebată de Bihoreanul de ce acuză DNA pentru problemele sale, dat fiind că dosarele sale au fost făcute de Parchetul Bihor, Nela Secară susține că procurorul Cristian Ardelenean ar fi cel care i-a instrumentat toate dosarele. Mai mult, ea îl acuză pe procuror până şi de măsluirea condamnării pe care a încasat-o în 1987, potrivit Bihoreanul.

Articol publicat în cadrul unui proiect comun G4Media.ro – IPP#StopDezinformare

Citește aici articolul complet din Bihoreanul

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

44 comentarii

  1. Bineînțeles că Haznalele prezintă o evazionistă drept eroină. Indefinitiv patronul este unul dintre cei nai mari datori ka bugetul statului. Varanul mai are de plătit vreo 51 de milioane de euro prejudiciul care nu a fost recuperat. Sigur, noi cei care plătim dările la zi, suntem „statul paralel” în timp ce pațachina asta este un”destin frânt”, nu-i așa ?
    Cât despre Carmen Avram…nu credeam că femeia aia va ajunge o flegmă.

    • Gand la gand cu bucurie, la Rareș Bogdan mă gândeam și eu

    • Credeai ca clonandu-l pe @zise dobre, la finalul programului Draghici Mircea te va premia cu o suta de coco, fara sa stie ceilalti colegi…?! Unde iti e spiritul de colegialitate, la @Asistat, la @Cristi, la @ X-link nu te gandesti…?!

    • Te rog sa ma scuzi @GeigerC, pe d-ta te-am uitat pe moment, dar sa stii ca fara intentie…!

    • Dreptate ai..

    • @zise dobre…dar zise prostii. Ai comentat că Rareș B ar avea datorii la stat ?! Știi tu asta ? De unde ?
      Poate Realitatea TV, dar asta-i altă papa de pește. Omul n-a zis că Haznaua e evazionistă, ci doar că Felix Motanul mai are de restituit 51 de milioane de euro în urma condamnării penale, sentință definitivă. Oare pricepi diferența ?

    • „Meritul” G4Media , ca orice poate clona orice user,
      E clar ca cel care a comentat cu numele zise Dobre e o clona perversa.

      G4Media dormiti ?

    • userul asta cine il cloneaza?!

  2. Singurul abuzat din poza respectiva este un anume gadea mihai, supus la tot felul de chestii … greu de reprodus aici (Scara cred ca stie mai bine).
    De aici se trag si figura si comportamentul.

  3. Cei 2-3 handicapați care comentează nu au reușit să citească articolul până la capăt, unde scrie ca a fost achitata. Eu in locul ăsteia as da în judecată G4 imediat pentru că modul tendențios in care e prezentată informația in mod indiscutabil ii prejudiciază imaginea.

    • Ai reușit și tu să dai cu bâta in rahat și te-ai stropit tot. Oare și când l-a jefuit pe tir-ist tot DNA-ula fost de vină? Sau G4Media.ro? Nici nu-ți dai seama cât de idiot ești. îi faci și pe alții handicapati. Handicapat ești tu cu anteniștii tâi.

    • Florin, ce legătură exista intre o presupusă condamnare de acum 32 de ani, presupusă pentru ca nu e prezentat niciun act oficial, și abuzurile de acum? De ce abuzuri? Pentru ca a fost achitata definitiv după ce a fost în arest mult timp. Mai mult, în urma celor 6 ani de „anchete” și a pierdut și afacerile pe care le avea.
      Într o lipsa de logica și rațiune, manipulările chiar foarte proaste, intră foarte ușor. Se reacționează în masa precum cainele lui Pavlov când se aude de Antena 3.
      O manipulare a celor de la G4Media exclusiv pentru cretini? De ce exclusiv? Pentru ca cu o minimă logică se poate depista!

    • Bre mutulică, tu ai citit până la capăt ? AI CITIT DE CE A FOST ACHITATĂ „victima”asta? Ai auzit măcar din greșeală despre prescripția răspunderii penale ? Și îi mai faci pe alții handicapați ?! Ineptule.

    • E cineva care se gândește la colegii lui, intelectualii, trolul gargară C și nu-i uită pe cei „2- 3 handicapați”, cum îi numește el cu gingășie pe X-link, asistat și, cu voia dvs, el însuși. Oricum, chiar dacă ar fi citit, slabe șanse să fi înțeles ceva.

    • Poate ne lamuresti care e modul tendentios de care vorbesti. Scrie alb pe negru ca in 1987 a fost condamnata si punct. Achitata a fost doar in primul dosar (din motive pe care te asigur ca le-a inteles toata lumea), dar ce facem cu celelalte doua dosare?

    • @Alexandru vezi bre ca scrie clar acolo (poate nu vezi bine) „Prin sentinţa penală 3254/15.05.1987, Judecătoria Oradea, iar apoi şi Tribunalul Bihor, prin decizia penală 581/08.07.1987”. Prin minima logica se poate depista, nu? Ce alte dovezi vrei? Vezi ca sunt publice sentintele… iar achitarea a vazut toata lumea cum a venit… ca sa nu mai spunem de celelalte doua dosare.

  4. Gadea Mihai , te faci te cacao de ani de zile pentru bani ?
    Dumneata esti « pocait « ?
    Iti faci de ras si de batjocura parintii , familia , comunitatea de pocaiti !
    Du te domne si lucreaza la un post radio tv de pocaiti , sau probabil ca si acolo ti se va tranti usa in nas !

  5. Felicitari, proasto!
    In loc sa stai cuminte sa-ti vezi de nepotei, te-ai trezit cu coada pe sus, mare eroina anticomunista!
    Acum a aflat toata Romania ca in tinerete ai fost o curva condamnata pt talharie,
    Ia-te de mana cu borfasul Munteanu si poate faceti un partid. Mai rau decat PSD n-are cum sa fie.

  6. Deci povestea asta nu face sens oricum ai lua-o. Ce interes are „statul paralel” sa o hartuiasca pe asta? Am crezut ca statul paralel se ocupa de chestii mari, nu de gainarii din astea. Dupa aia si daca intr-adevar ar fi fost niste abuzuri ale unor procurori, de unde si pana unde se ajunge la statul paralel?

  7. „Mai mult, ea a fost eroina unui amplu documentar semnat de Carmen Avram despre presupusa distrugere a capitalului românesc de către DNA, la comanda străinilor.”

    HAHAHA, ma sparg de ras, deci Nela Secara e capitaulu romanesc care trebuie distrus!

    • Este vorba despre capitalul uman investit in imbunatatirea relatiilor internationale inca dinainte de ’90, menite sa faca tara noastra mai atractiva si mai calda pentru vizitatorii straini, in conditiile unei activitati pseudo-clandestine desfasurate sub neobosita supraveghere a organelor (ochiul si timpanul) din care facea parte si toarsu actual domprofesor capitalist proprietar de antene.
      Se vede treaba ca naravu din fire n-are lecuire, din cocos nu faci gaina si din … gospodina.
      S-a intins fata mai mult decat i-au permis organele, in 87 si au incaltat-o baietii, pentru o vreme, iar ca capitalist a inteles cum merg lucruriile invatand de la maestri.

  8. Până să vina PSDiștii lui Draknea, cu ziua și scandalul la TV legat de statul paralel și „nevinovații” (îmbogățiti peste noapte) hăituiți de DNA, posturile TV erau sufocate de emisiuni cu pițipoance, cocalari & maneliști, scandaluri cu „vedete” care săreau din pat in pat…
    Acum s-au reorientat: toate curvele, hoții și cocalarii s-au reorientat către politică… aceleași emisiuni pline de curve, pitipoance și cocalari, dar acum cu iz politic…in politică se câștigă acum mult mai bine decât în telenovelele maneliste precedente ( femeile cu gura mare se lipesc de un politician, cocalarii urca și ei întâi ca șoferi , bodyguarzi, cărători de serviete, secrete și combinații)

  9. Daca ar trebui sa plătesc pentru o știre că asta mi-ar fi ciuda contează că a furat in87 contează că au hărțuito. Și după atîta timp sa te declari nevinovat aicea nu trebuie sa amestece politica cu justiția dar oameni s-au divizat. Chiar nu mai putem sa deosebim ce este rău și ce e bine G 4 Media daca tu ai păți așa ceva ai urla cît te tine tot domeniul.ro sau.com sau.net adică tot internetul

    • Ție îți lipsește un „A” din nume. În rest ai toate „atributele”.

    • Hai bre Dante Alighieri, de ce tre sa fii misogin 🙂 Domnisorul Alin nu prea stie nici ce vrea nici ce scrie dar asta nu inseamna ca tre sa fie vreun A lipsa pe acolo, nu?

  10. Ce legatura are ca avut o condamnare acum 30 de ani!!??e pur si simplu denigrare !dupa 5 ani se sterge cazierul se reabiteaza persoana e aberant sa spui ca a facut inchisoare acum 30 de ani!

  11. Bihohohoreanu. G4media. Niște gunoaie!

    • Îi fi tu vreo nestemată, al dreaqu ! Te pomenești.

    • (Ne)stimată Viola,dacă „Bihohohoreanu. G4media. Niște gunoaie!”,de ce v-ați apucat de citit asemenea „gunoaie”?Presupun că faceți afirmația după ce ați parcurs în prealabil,de cel puțin 2-3 ori,atât site-ul ebihoreanul,cât și G4.
      Iar o boarfă de pe centură,rămâne boarfă de pe centură.Oricât de luminat la minte ai fi,peste asta chiar nu poți trece:boarfă condamnată ptr.acte de prostituție pe șoseaua de centură.Și nu mai zic de tentativa de furt…
      Chestia cu „capitalul românesc”-haida-de!!!

  12. Pai te puteai astepta la altceva de la postul turnatorului puscarias voiculescu,decat sa faca eroi si eroine din fosti infractori de drept comun si boarfe hoate? Si uite asa,idiotii ce-si spun jurnalisti ,crezand ca toata lumea e spalata pe creier de ei,aduc tot felul de indivizi dubiosi care cred ca lumea incepe si se sfarseste cu aparitia lor la latrine si gata, cei ce trebuie porcaiti sunt terminsti!!HA,HA,HA!!

  13. Statul penalilor vs. statul victimelor.

  14. @Redactia poate ne explicati de ce dosarele de evaziune fiscala au fost inatrumentate de DNA.

    • Și tu ești analfabet ? Nu știi să citești ?
      Găina asta acuză DNA deși dosarele i-au fost făcute de parchetul Bihor !
      Duoă ce a fost achitată că martorii și-au schimbat declarațiile (pe bani) a deschis o altă firmă cu care practică aceași metodă de fraudare. E greu să pricepi ? Poate

  15. deci efectiv toate faptele prezentate de „haznae” sunt corecte.

    „După cele două arestări din 2012 şi 2013, Nela Secară a mai fost anchetată şi într-un al treilea dosar”
    ……
    „în octombrie 2018 Curtea de Apel a desfiinţat hotărârea, achitându-i pe toţi cei trei inculpaţi. Motivul? Martorii importanţi şi-au schimbat declaraţiile făcute în faţa anchetatorilor şi a instanţei de fond, prin care susţinuseră acuzarea, afirmând că le-au dat la cererea procurorului Ardelean”

    Aha deci pe fapte numita shi sotzul ei a fost arestata shi falimentatat pr baza de marturii mincinoase date la cererea procuroruli.

    Acuma din doua una

    Ori numita a comis infractziunea de care e acuzata deoarece nu asha : „acţionau după vechea reţetă, cu facturi pentru operaţiuni fictive.”

    Ori n-a comis infractziunea deorece la dosar nu s-au inregistrat nici-o asemenea factura falsa pentru operatziuni fictive ci doar declaratziile martorilor , declaratzii …….. care …… au fost obtzinute asha cum au fost obtzinute.

    Iar cand respectivele declatzii au fost retrase de catre martori la dosar n-a mai ramas nimic motiv pentru care numita Nela Secara a shi fost achitata.

    „in Octombrie 2018 Curtea de Apel a desfiinţat hotărârea, achitându-i pe toţi cei trei inculpaţi. Motivul? Martorii importanţi şi-au schimbat declaraţiile făcute în faţa anchetatorilor şi a instanţei de fond, prin care susţinuseră acuzarea, afirmând că le-au dat la cererea procurorului Ardelean ”

    Deci asha a arata shi asha TREBUIE SA ARATE shi acuma justitzia din Ro.

    Te arestam ca asa vrem noi deshi nu avem nici-o proba materiala shi pentru ca poate te spargi in ancheta.
    Presam niste suspectzi sa faca declaratzii MINCINOASE impotriva ta.
    Pe baza de facatura asta te condamnam shi te falimentam.
    Iar mai apoi la 6 ani dupa ce facatura pica …..
    Punem latraii de la ziar sa te desfiintzeze pe model hotnews/ziare.com.

    Shi aceasta se cheama „IPP. #StopDezinformare”
    A wow.

    • Moșule „șhi” dacă tot ai atâta logică pe tine, de ce mai are cucoana alte două dosare penale deschise pentru același gen de fapte, printr-o firmă nouă ? Și astea le-a făcut tot statul paralel ? Băi nene, o fi devenit „duamna” Nela public enemy și nu știm noi. Toată lumea o vrea legată pe maica Tereza ,asta. Ați văzut prea multe filme cu „oameni în negru” .

  16. Hmmm . Apare unul care măsoară radiațiile și îi face pe alții handicapați. Probabil el o fi vreun geniu. Unul iradiat.
    Tanti asta…Nela Santinela, mai are două dosare încă pe rol. Cine zice că a fost achitată ?
    Și hai, presupunem că povestea din ’87 ar fi fost și ea măsluită. Nu ne explică doamna Nela care ar fi motivul pentru care un procuror, așa din senin, are treaba NUMAI cu ea, din ’87 până în prezent și îi tot face dosare penale, când ‘mneaei e cumințică foc? Eu asta am înțeles că se susține., că este o victimă. Pe bune, de ce procurorii ar avea ceva de împărțit cu această „duamnă” de bună credință ? Și-a pierdut afacerile ? De ce ? I-a interzis cineva prin vreo ordonanță, să facă afaceri (corecte)?
    Și mai apar unii care vorbesc despre manipulări, minimă inteligență,etc. Nu vedeți pădurea din cauza copacilor.

  17. Cine draku se mai uita la latrina 3,probabil ca cei ci IQ sub al lui veorica

    • Sunt destui, ba îi mai și cred pe Pocăit &Compania. Oare Nela asta prestează contra cost sau se duce la Haznale,gratis ?

  18. Antena 3 si RTV, lucreaza motivat, faţa de celelalte posturi care palavragesc sa pacaleasca timpul.

  19. Gunoaiele la gunoaie trag, cui pe cui se scoate….etc.
    Oare cum de nu reușesc cei de la Antena3 să găsească ceva mai credibil, ceva adevărat din „statul paralel/perpendicular/concentric”? Cred că îi doare mintea rău de tot dacă pot inventa astfel de lucruri!!
    Sau, cine știe, poate ne pun la încercare, ne verifică reacțiile!
    Antena3 stai liniștită, suntem pe fază! Așa că #rezistam# pentru că putem!!!

  20. Un ziarist scrie ceva si gata sariti unul la gâtul altuia.De ce oare trebuie sa va jicniti?Nimeni nu stie adevarul . A scris si atât fara sa prezinte vreun act. Uni sunt mai deștepți alți mai prosti .Dar daca toti am fi deștepți cine ar mai muncii?

  21. Securitatea e’n toate, în cele ce sunt și mâine vor râde la soare! Doresc bravilor securiști care umbla cu cioara vopsita în loc să-și facă datoria fata de țară asta trădat și vândută bucată, sa ajungă acești neoameni sa plătească taman prin metode monstruoase care au fost introduse de ei în societatea româneasca pe care au distrus-o din temelii! Asta la general! E o chestie de bun simt ca sub nicio forma SRI, SIE prin unelala DNA nu și-au făcut sarcinile de serviciu! Totul e absolut logic și la vedere! Nu au scuze pentru ce s-a întâmplat și se întâmplă cu România și românii!!! Istoria îi va sancționa sper!

  22. Fratilor nu va mai uitați la haznaua asta împuțita, nu vedeti cât de mizerabili au ajuns cu toții în frunte cu acest director vopsit numit,, micul nazist,,.

  23. Fratilor ! Lasati certurile de doi bani! Cei care fura vor fura mai abitir iar cei care platesc taxe si impozite la timp si integral vor plati, pentru ca asa au fost educati acasa sau au avut profesori onesti in scoala. Ieri daca nu ma insel tov. Mitraliera a supus comisiei juridice in CDep un proiect de modificare a Legii 31/1990 (leg. Societatilor Comerciale) , care a fost si aprobat, prin care condamnatii pt coruptie, spalari de bani, etc vor avea dreptul sa-si infiinteze firme. Asadar despre ce vorbim ! ANAF-ul cat de curand va deveni o institutie doar pentru „biciuirea”contribuabililor corecti. Ceilalti cu tupeul pe care il au vor evaziona cu mai mult spor si abnegatie, oricum legile fiscale au tot felul de portite de eludare….. URA!! ……” PSD-ul reales la al doilea Congres”…. Va pare cunoscut ?