G4Media.ro

Londra este cel mai bun oraș din lume pentru studenți – clasament…

Foto: Pexels.com

Londra este cel mai bun oraș din lume pentru studenți – clasament internațional QS. Zece orașe est-europene figurează în top, dar niciunul din România

Londra este considerat cel mai bun oraș din lume pentru studenți, într-un nou clasament dat publicității de compania de consultanță QS – Quacquarelli Symonds. Capitala britanică este urmată de München, Seul, Tokyo și Berlin în topul “Best Student Cities”, ce pune în balanță ranking-ul universităților locale cu alte criterii precum numărul de studenți locali/internaționali, toleranța, aspirația studenților internaționali de a studia acolo, opțiunile pentru locuri de muncă, scoruri realizate de terțe entități privind poluarea sau corupția și altele. Ediția actuală include 115 dintr-un total de 164 de destinații posibile. Din România, trei orașe întruneau condițiile să fie luate în calcul, dar niciunul nu apare în clasament.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Top 10 este completat de orașele Melbourne, Zurich, Sydney, Boston și Montreal (ultimele două la egalitate).

QS precizează că, pentru a fi luat în calcul, un oraș trebuie să aibă o populație de cel puțin 250.000 de persoane (zona metropolitană) și să găzduiască cel puțin două universități prezente în cea mai recentă ediție a clasamentului QS World University Rankings.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Hear, hear!

  2. Normal, daca firma QS – Quacquarelli Symonds a fost platita pentru acest studiu de consortiul universitatilor londoneze.
    Invatamantul britanic si american sunt zero, daca odata reprezentau ceva, acum sunt fabrici de diplome.

  3. Normal, daca firma QS – Quacquarelli Symonds a fost platita pentru acest studiu de consortiul universitatilor londoneze.
    Invatamantul britanic si american sunt zero, daca odata reprezentau ceva, acum sunt fabrici de diplome.

  4. Corect UK-ul chiar este o fabrica de diplome, dar reale si adevarate.
    Vb mediu engleza ești platit că faci o facultate sau universitate la ei și uite așa devii D-nl inginer , însă tu ești cam jabarnist cu ce se serveste si se mananca acea profesie.