G4Media.ro

Locuitorii comunei Bârsana din Maramureș primesc compostoare cu care să transforme resturile…

Foto: Alex Costache

Locuitorii comunei Bârsana din Maramureș primesc compostoare cu care să transforme resturile alimentare în îngrășăminte pentru grădină

Locuitorii comunei Bârsana din județul Maramureș primesc compostoare pentru grădină, transmite Rador. Acestea au distribuite cetățenilor începând de joi, 6 ianuarie, pe baza cărții de identitate prezentate de fiecare cetățean.

Astfel, resturile alimentare din fiecare gospodărie sunt transformate în îngrășământ pe care fiecare îl poate folosi în grădină. Cetățenii comunei Bârsana plătesc serviciile de salubrizare diferențiat, în funcție de cantitatea de deșeuri pe care o generează și cea pe care o colectează operatorul.

Astfel, dacă resturile alimentare ajung în compostor, se va produce mai puțin gunoi, iar taxa de salubrizare va fi mai mică. Acest compostor se amplasează direct pe sol, în grădină. Pentru a obține un compost de calitate este nevoie sa fie amestecat la nevoie sau umezit până se ajunge la compostul final, timpul fiind de aproximativ 5 luni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. De laudat ideea daca aceste „compostoar” nu ar fi fost cumparate la x10 valoarea. Oricine poate sa isi faca un colt in curte unde sa arunce resturile pt compost. De mentionat ca nu toate deseurile vegetale si/sau alimentare trebuiesc puse la compost. 2. Compostul trebuie intors regulat (regulat adica periodic nu regula precum dragy)

    • Asta fac alții de sute de ani. Doar la noi se pare că e ceva legat de civilizația noastră excepțională

  2. Mare scofală!
    În comuna Băbana, Argeș, s-au dat astfel de „compostoare” încă de acu 6-7 ani.
    Dar, da, ar fi interesant de știut cu cât au fost achiziționate. Aia știre!