G4Media.ro

LIVE VIDEO Dezbatere G4Media „De la traffic jam la biciclete: cum facem…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Soluția e să votăm primari cinstiți, că primari hoți am tot avut.

  2. Pana acum vreo 20-30 de ani in Romania utilizarea bicicletei era ceva uzual la tara. In marile orase, niciodata. Centuri ocolitoare + transportul public coroborat cu masuri descurajatoare pentru utilizarea masinii personale (tarife pentru parcare, parcarea si oprirea interzisa si amenzi, euro 0-4 sau chiar 5 taxate – fara exceptii – pentru poluare, etc.) ar putea fi solutii.

  3. Biciclistul are multe obstacole in drumul lui prin Bucuresti. Are piste, dar nu peste tot, prin urmare are de ales intre a pedala pe trotuar, prin parc sau pe strada. Pe strada e periculos ca sunt vitezomani. Atat pe strada, cat si pe trotuar, biciclistul nostru inspira aer poluat, deci nu e convenabil si nici sanatos. Mai da si de gropi, de borduri inalte, nu are spatii amenajate. Deci practic nu e incurajat deloc si prefera sa ia masina.

    • Iar bicicliștii care merg pe trotuar, merg în cea mai mare viteză, cu orice risc.

    • Nu-i asa, sunt cativa adolescenti care se aventureaza. Oricum nici lor nu le place pe trotuar ca merg cu viteza pietonului, uneori pietonului parcurge aceeasi distanta intr-un timp mai scurt, deci biciclistul se incurca degeaba. Mai bine ia masina. Mersul pe bicicleta se face haotic in Bucuresti. Nu e bine nici sa surprinzi oamenii pe trotuar, nici sa mergi prin parcuri, dar uneori nu ai incotro.

    • Bicicleta e usor de manevrat, dar trotineta inchiriata, mai greu de manevrat, prinde viteza pentru ca taxarea se face pe minut, nu pe distanta, pentru marele profit.

    • Intrebare pentru doamna Oana: aplicatia pentru mobil aerlive are si sistem pe alertare in cazul in care valorile depasesc maximul permis de 100? Sau daca nu are acum, va avea in viitorul apropiat? Multumesc.

  4. Dar la tine în Rusia cum e?

  5. Da, frumos, dar nu inteleg de ce nu sunt invitati studenti de la arhitectura, constructii, sa stie si ei ce probleme, cum se pun, ce idei. Apoi Parisul? Biciclete? De ce nu Amsterdam sau Copenhaga? Sau si ele.