
Lista de contraindicații la vaccinurile împotriva COVID-19 de la Pfizer BioNTech, Moderna, AstraZeneca Oxford și Johnson&Johnson. Tabelul publicat în România de CNCAV
Comitetul de coordonare a vaccinării (CNCAV) a publicat, luni, lista de contraindicaţii la vaccinurile aflate în circulație în România împotriva COVID-19. Toate cele patru seruri, de la Pfizer BioNTech, Moderna, AstraZeneca Oxford și Johnson&Johnson – autorizate de EMA în țările UE -, sunt contraindicate persoanelor cu hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţii produsului, se arată în tabelul făcut public.
Susține G4Media. Click AICI pentru a redirecționa 3.5% din impozit - online, gratuit și simplu.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Dacă acestea sunt singurele două contraindicații la Pfizer BioNTech și Moderna, vaccinurile de la AstraZeneca și Johnson&Johnson nu pot fi administrate persoanelor care suferă de anumite sindromuri, după cum urmează:
- Comirnaty – Pfizer BioNTech (vaccin în 2 doze – ARN mesager) Contraindicații: Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienții produsului.
- Spikevax – Moderna (vaccin în 2 doze – ARN mesager) Contraindicații: Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienții produsului.
- Vaxzevria – AstraZeneca Oxford (vaccin 1 doză – Vector viral nereplicativ) Contraindicații: 1. Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienții produsului/ 2. Persoanele care au prezentat sindrom de tromboză cu trombocitopenie (STT) după vaccinare/ 3. Persoanele care au avut anterior episoade de sindrom de scurgere capilară.
- Janssen Johnson &Johnson (vaccin 1 doză – Vector viral nereplicativ) Contraindicații: 1. Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienții produsului/ 2. Persoanele care au avut anterior episoade de sindrom de extravazare capitala (SEC).
Vaccinurile de la AstraZeneca și Johnson&Johnson prezintă riscurile pe care EMA (Agenția Europeană a Medicamentului) le-a introdus deja pe lista de constraindicații în primăvara, după ce au fost raportate cazuri de tromboză.
Comitetul de coordonare a vaccinării explică, însă, că tratamentul anticoagulant nu impune contraindicaţie.
”Chiar dacă urmaţi tratament cu anticoagulante/aveţi trombocitopenie/orice tulburare de coagulare, vă puteţi vaccina. În mod similar oricărui vaccin, acesta va fi administrat cu prudenţă pentru a evita apariţia sângerărilor/echimozelor. Recomandăm să informaţi personalul din centrul de vaccinare”, a mai transmis CNCAV.
Specialiştii CNCAV vorbesc şi despre afecţiunile care reprezintă o contraindicaţie temporară la vaccinare.
”Vaccinarea trebuie amânată în cazul persoanelor care prezintă o afecţiune febrilă severă acută sau infecţie acută. Totuşi, prezenţa unei infecţii minore şi/sau creşterea uşoară a temperaturii, nu constituie un motiv de amânare a vaccinării”, a mai transmis CNCAV.
Mai multe informații despre vaccinurile împotriva COVID-19 se găsesc în Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP):
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.