G4Media.ro

La numai 12 ani, un băiat olandezo-belgian a obţinut diploma de master…

sursa foto: captura video

La numai 12 ani, un băiat olandezo-belgian a obţinut diploma de master în fizică la Universitatea din Anvers

Laurent Simons are doar 12 ani, însă tocmai a obţinut diploma de master în fizică la Universitatea din Anvers, Belgia, după doar un an de studiu. „Şi a făcut-o cu cea mai mare distincţie – summa cum laude”, a declarat marţi pentru DPA tatăl lui, Alexander.

Copilul-minune olandezo-belgian are un IQ de peste 145 şi adună cu uşurinţă titluri academice. El a obţinut diploma de licenţă – tot summa cum laude – la Anvers, de asemenea într-un timp foarte scurt.

Laurent Simons a terminat şcoala la vârsta de 8 ani, apoi a plecat să studieze domeniul ingineriei electrice la Eindhoven, în Olanda.

La începutul anului, el a fost student invitat la Universitatea Ludwig Maximilian din München şi la Institutul Max Planck pentru Optică Cuantică de la centrul de cercetare Garching de lângă München, unde a participat la un proiect ştiinţific axat pe urmărirea celulelor canceroase din sânge cu ajutorul laserelor.

Laurent şi-a propus să efectueze studii în domeniul organelor artificiale.

Însă, înainte de a-şi continua studiile el se pregăteşte să plece în vacanţă, urmând probabil să îşi îndrepte atenţia spre medicină, la sfârşitul verii. Dar, după cum a declarat, se va mai gândi la acest lucru. „Acum mă voi juca cu prietenii şi voi călători”, a spus Laurent, potrivit Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. Micul Einstein !

    • Păcat că nu are copilărie,poate asta e joaca lui,să-l vedem la 14,15 de ani când apare explozia endocrină.

  2. Eu nu inteleg cum a terminat scoala la 8 ani… ce făcea băiatul ăsta la 5 ani? Nu era la grădiniță? Nu il ducea mă-sa la creșă? Cum a terminat scoala la 8 ani? Poate nu inteleg cum functioneaza sistemul educational de acolo, dar băiatul ăla sigur are multe lacune la 12 ani si nu se compara cu cunostinetele unui student mediocru de la Politehnica care a terminat masterul la 25 de ani.

  3. 1. Parinti Lacomi. La urma urmei, e pacat sa nu profiti cand ‘il simti’. La mine a fost ‘epic fail’ stantat in spatiu-timp vesnic.

    2. Tind sa cred ca Diferenta de IQ e logaritmica, acum nu sunt sigur in privinta bazei …

  4. P.S. : Tineti cont ca si Mozart n-a avut copilarie si mai tarziu a platit pt. asta.

    Practic, daca nu respecti ‘Ordinea Lumii’ vei da gres catastrofal. Depinde cum priviti, oricum.

    • Ai tu vreo definitie pentru „ordinea lumi”? Adica esti tu asa sigur ca stii care e ordinea lumii cu adevarat?

  5. *Sunt lucruri pe care doar timpul te invata … orice velocitate ar avea ionii de potasiu din creier.

  6. P.P.S. : Einstein n-a fost geniu. Terminati cu pr0stiile.

    Relativitatea Generala era evidenta pt. multi contemporani de-ai sai, inclusiv Poincare, care i-a si sugerat-o … (individ care, clar, era peste Einstein dar nu-l pomeneste mai nimeni din afara sferei academice) iar cea ‘Restransa’ era gata inca de la Planck.

  7. E complicat cu ‘Ordinea’.

    ‘Ordinea’ obiectiva inca incerc ca o cunosc.

    ‘Ordinea’ subiectiva e ca trebuie sa treci prin toate etapele vietii, asa cum sunt ele, de ‘common sense’ :

    Copilaria copilarie, adolescenta adolescenta, maturitatea maturitate, la asta ma refer.

  8. *sa :-@

    Oricum, ce importanta are ce consider eu, oricat de sigur as fi ? Sunt doar un om, ca si tine, cu aceleasi defecte si vulnerabilitati .

  9. Pacat ca nu se poate bucura de copilaria asa cum am gfacut noi candva.
    La varsta lui, ar trebui sa iasa afara si sa socializeze. A ajus asa datorita parintilor lor, este o afacere pentru profit. Este bine ca talentul lui copil sa fie promovat. Dar trebuie tinut cont si de varsta lui.

  10. Nu pui carul in fata b0ilor.

  11. Sper ca cei care comenteaza legat de « scurtarea copilariei » unui individ cu IQ peste 145, nu au copii cu IQ ridicat . Un astfel de copil in general nu socializeaza ca toti copii si nu isi doreste asta decat in mod foarte calculat. Acesti copii au nevoi speciale in ceea ce priveste accesul la informatie si mai ales foarte multa intelegere din partea mediului social. Neidentificati la timp si « impinsi » la « a-si trai copilaria » fara a tine cont de nevoile lor reale duce in cele mai multe cazuri la tulburari comportamentale sau psihice si mai ales la dependente(alcool, droguri etc). In epoca in care puteti fii ce vreti sa fiti alegeti sa fiti informati!

  12. @Dan Fix opusul ti l-as garanta eu ! Copiii astia nu se apuca de fizica de capul lor. Are istoria destui genii care mai tarziu n-au facut nimic. Din nou, ai putea fi mai informat.