G4Media.ro

La nivelul UE, prețurile locuinţelor au crescut cel mai mult în Ungaria…

Sursa Foto: Facebook/ Viktor Orban

La nivelul UE, prețurile locuinţelor au crescut cel mai mult în Ungaria în ultimii şapte ani / În orașele mari, prețurile au crescut cu aproape 30%

La sfârşitul anului trecut, în Ungaria locuinţele au fost mai scumpe cu 2,1% în comparaţie cu anul 2015. Pe locul doi în clasament se află Cehia, unde preţurile caselor s-au dublat, iar la Luxemburg au crescut cu 1,8%, potrivit datelor Eurostat pentru ultimul trimestru al anului trecut, scrie Nepszava, citată de Rador.

În Ungaria, preţurile locuinţelor vechi şi a celor noi au fost mai mari în ultima lună a anului trecut cu 19,5%. În acest domeniu o asemenea creştere rapidă a avut loc înainte de pandemia de coronavirus, în al doilea trimestru al anului 2019.

Zoltán Balogh, expert economic al portalului ingatlan.com, crede că această creștere rapidă a prețurilor s-a datorat parțial efectului de compoziție, respectiv motorul scumpirilor a fost creşterea prețurilor imobilelor rezidențiale din localitățile mai ieftine.

Ceea ce este un proces normal, deoarece cumpărătorii s-au orientat de la zonele mai scumpe către cele mai ieftine. În opinia expertului, piaţa imobiliară din Ungaria se află într-un proces de transformare, ceea ce se poate observa din faptul că în acest an au scăzut semnificativ cererile pentru locuințele de vânzare.

În primul trimestru al acestui an a fost mai puțin interes pentru vânzarea imobilelor decât în ​​urmă cu doi ani, deși primul trimestru din 2020 a fost deja afectat de epidemia de coronavirus. Acest declin se poate explica, în primul rând, prin scumpirea creditelor pentru locuinţe.

Potrivit portalului ingatlan.com, prețul mediu pe metru pătrat al locuințelor noi din Budapesta a fost la începutul lunii aprilie de 1,1 milioane de forinți, ceea ce reprezintă o creștere anuală de 21 la sută, în timp ce locuinţele vândute de proprietari (persoane fizice) au fost mai scumpe cu 17%, iar preţul mediu pe metru pătrat a fost de 873.000 de forinţi.

În celelalte orașe mari, prețul pe metru pătrat al locuințelor noi a crescut cu 26%, ajungând la 736.000 de forinţi, iar cel al locuințelor vechi cu o creştere de 28% a ajuns la 522.000 de forinţi.

Sursa: Nepszava/ Rador/ Traducerea: Rozália Gănciulescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. In romania au crescut cu peste 100%, cei mai mari hoti de pe planeta.

  2. Deci pe primul loc Ungaria cu 2 virgulă ceva la sută, pe al doilea Cehia cu dublu, adică 100 %. Ceva nu se învârte rotund :)))))

    • La sfârşitul anului trecut, în Ungaria locuinţele au fost mai scumpe cu 2,1% în comparaţie cu anul 2015. Pe locul doi în clasament se află Cehia, unde preţurile caselor s-au dublat, iar la Luxemburg au crescut cu 1,8%, potrivit datelor Eurostat pentru ultimul trimestru al anului trecut, scrie Nepszava, citată de Rador.
      Ori sunt eu analfabet funcțional, ori fraza asta nu are pic de sens. Pare tradusă cu Google translate și lipită aici fără să fie citită măcar.

  3. In Oradea de exemplu, casele care se vindeau cu 50000 de euro în 2018-2019 acum sunt intre 200-300000 de euro. Casele demolabile se vanda cu 150000 de euro. Despre ce vorbim? Sa vina aici și apoi să se plângă