G4Media.ro

Kremlinul acuză conducerea din Republica Moldova că „recurge la măsuri dure împotriva…

Sursa foto: NIKOLSKY / SPUTNIK / AFP

Kremlinul acuză conducerea din Republica Moldova că „recurge la măsuri dure împotriva opoziției”, departe de conceptul de „democrație” / „Este inacceptabil. Urmărim îndeaproape evoluțiile”

Moscova urmărește modul în care cei aflați la putere în Republica Moldova tratează opoziția, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, relatează agenția TASS.

„Urmărim îndeaproape evoluțiile și vedem cum actualele autorități moldovenești încearcă metodic să impună o agendă antirusească și să împovăreze [națiunea] cu idei despre o amenințare efemeră, făcând tot posibilul pentru a îndepărta țara din punct de vedere politic, și prin alte mijloace, de orice idee de interacțiune cu Rusia”, a explicat Peskov.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a adăugat că conducerea Republicii Moldova „recurge la măsuri dure împotriva partidelor de opoziție, iar acest lucru este departe de conceptul de «democrație»”.

„Acest lucru este inacceptabil, deoarece contrazice pur și simplu ideea centrală a procesului democratic și a competitivității democratice între forțele politice”, a subliniat Peskov.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Noroc ca nu e cu mintea. 😏

 2. Nu-l tulburaţi!

 3. Peskovicus democraticus. Uite unde era esenta democrației pe Terra, acest Maica Tereza în costum Armani.

 4. Adică neo comuniștii supraveghează buna implementare a democrației în Moldova.
  O maimuță in ringul circului este mai convingătoare că maimuțoiul asta.

 5. Mai tovarase peskovici:
  Mai intii te rugam sa ne explici cum este cu tratamentul opozitiei pe plaiurile rusesti. Dupa aceea tratam problema altor tari.

 6. teroristii dă la moscova omo a r a opozitia politica , o ot ra ve ste, o rupe cu bataia si o baga in puscarii pă motive inventate…🤢🤢🤮🤮🤮da ii fowte grija de tari democratice…mowie băă☝️☝️☝️☝️

 7. Nu au vrut moldovenii unirea cu Romania, sugeau de la doua capre iar acum platesc. Azi moldovenii primesc lectii de deomocratie de la teroristii rusnaci! Gagauzia vrea ce ragaie Moscova, Transnistria asisderea. Viitorul (moldovenilor) suna din ce in ce mai putin neutru. Oricum au o armata si un curaj… de necuprins in cuvinte.

 8. la astia totul e inacceptabil :))))))))))
  doar ca pica unii de la etaj sau beau ceai cu surprize e in regula. la fel si violul si crima, alea sunt perfect acceptabile. hai jet de distrusi!

 9. Așa, și?
  Ce-o să faceți?
  Trimiteți parașutiștii în Rep. Moldova prin teleportare?

 10. Basarabia independenta și membra UE și cu relații economice și diplomatice cu Rusia va da lecții hoților vlahi și multă pizma și insatisfacție feudalilor contemporani. Basarabia va ajunge unul dintre cele mai atractive state pentru investiții, va deveni un stat emblema și un popor respectabil…

 11. Hilarious!:)))
  Opozitia este in floare si protejata in Rusia, nu?
  Oh wait…parca ajung toti pe la parnaie :))

 12. Moldova este exact că Ucraina! Niște parșivi cu două fețe! Au jucat 30 de ani la două capete! Care dădea mai mult era cel mai bun! Să îi vedem acum ce mai sug! O powl!

 13. Uite cine vorbește! Voi ați rusificat forțat fostele republici sovietice și acum v-ați găsit apărătorii democrației. În Rusia arestați sau omorâți oameni care vi se opun și acum vă freacă grija de alții. Dacă aveți sânge în voi, declarați război bărbătește nu mai umblați cu pretexte.

 14. Mai ai dracului rusi! Li s-a facut de democratie!