G4Media.ro

Ion Ghizdeanu, pionul lui Vâlcov și Dragnea, dat afară după 18 ani…

Ion Ghizdeanu, pionul lui Vâlcov și Dragnea, dat afară după 18 ani la șefia Comisiei de Prognoză. El a fost înlocuit de o directoare din instituție

Premierul Ludovic Orban l-a concediat pe Ion Ghizdeanu, președintele Comisiei Naționale de Prognoză, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Ghizdeanu, în funcție din 2000, a fost unul dintre cei mai obedienți înalți funcționari, indiferent de regimul politic.

El a fost unul dintre oamenii-cheie în realizarea politicilor economice ale PSD, fiind un colaborator fidel al lui Darius Vâlcov și Liviu Dragnea.

În locul său a fost numită Bianca Diana Mihaiță, director în instituție.

El a primit puteri și drepturi sporite în guvernarea PSD, ca răsplată pentru obediența față de Darius Vâlcov. Comisia Națională de Prognoză a primit un rol major în realizarea proiectelor de infrastructură prin parteneriat public – privat (PPP) și a vrut să-și atribuie dreptul de a face exproprieri. Expertiza lui Ghizdeanu și a instituției în domeniul PPP-urilor e nulă.

Foto: Ion Ghizdeanu (sursa: Guvern)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Inca un comunist batran data afara.
  Bun. Cine urmeaza?

 2. Sa nu ne puna dracu’ sa facem PPPuri cu chinezi, rusi sau turci, ca ne trezim datori vanduti!
  Nici cu altii nu e mai grozav, ca partenerul privat se asteapta sa primeasca dobanda mare la banii bagati (dobanda fiind o masura a riscului).
  Daca s-ar vrea cu adevarat sa se faca, s-ar face pe bucati si s-ar gasi bani. Pentru Cernavoda le dai 20% up-front, dupa care le platesti in functie de progres. Oricum va dura cam 10 ani constructia la cum merg treburile la noi.
  Si autostrada pe Valea Prahovei trebuie facuta tot asa, pe bucati. Mai intai sa faca zona Busteni unde e blocajul cel mai rau, apoi cate un segment catre sud si unul catre nord pana imediat dupa urmatorul nod (pornite sa zicem la 1 an de precedentul). Parerea mea este ca un lucru facut ca lumea va costa cam 3 miliarde de euro, nu 1 si ceva cum zic ei.

 3. Trebuie sa urmeze Horia Constantineacu de la ANPC.

 4. Un basinos cu venitiri imense stă pe o fonctie unde tăia frunze la câini și lua salarii barosane Afară cu toți înscăunati pe bază de pcr.

 5. Sper ca inlocuirea cu o directoare din interior sa fie temporara si sa selecteze cu atentie mare o persoana competenta din exterior.
  Mai sper sa elimine componenta administrativa si de afaceri din statutul CNP.

 6. Vai de mine, ne lasa astia fara valori.

 7. Intrebare: toti astia concediati de PNL acum, in cat timp isi vor gasi slujbe bine platite, TOT la Stat?!
  Repede, asa-i?!
  Le face rau munca la privat!

 8. E un fals: nu e directoare, doar îndeplinește atribuții de Director, deci face parte din cei promovati politic. Mana dreaptă a lui Ghizdeanu. Nu scăpăm de psd nici acum!

 9. Jenant,
  Verificați, simplu, relația cu dna Mihaita!
  Pleacă ai lor, vin ai lor?
  Ce urmează?
  Ion Ghizdeanu șef de cabinet ?
  Ce ați schimbat ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.