G4Media.ro

Iohannis, despre Costel Alexe și Mihai Chirica: Ar fi cazul să reacționeze…

Iohannis, despre Costel Alexe și Mihai Chirica: Ar fi cazul să reacționeze PNL public. Dacă nu o va face, o să am o discuție

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, într-o conferință de presă, că ar fi cazul ca PNL să reacționeze public față de cercetarea penală a fostului ministru al Mediului Costel Alexe, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași, și inculparea primarului Iașiului, Mihai Chirica.

„Ar fi cazul să reacționeze PNL public. Dacă nu o va face, o să am o discuție pe speță”, a declarat președintele.

Întrebat dacă mai contează vocea sa în PNL, având în vedere că partidul l-a ignorat în legătură cu Costel Alexe, Klaus Iohannis a răspuns: „Vom vedea”.

La câteva săptămâni după ce a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, primarul liberal al Iașului, Mihai Chirica, este implicat într-un nou dosar penal. DIICOT l-a pus sub acuzare pentru că nu a sesizat anchetatorii despre încălcarea mai multor legi în cazul unui contract de asociere al municipalității ieșene. Prejudiciul este estimat la circa 2 milioane de lei.

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

Citește și

De ce a fost pus sub acuzare Mihai Chirica: Ar fi omis să sesizeze Parchetul după ce patronul unui ziar de casă a construit, pe un teren public, un bloc în loc de pensiune. Curg dosarele penale în filiala PNL Iași

Sursa foto: Facebook Mihai Chirica

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

  1. PNL, ați vrut primari de la PSD? Îi aveți.
    …… și nu doar pe Alexe și Chirica și pe toți cei aduși de aceștia.
    La fel cu Cozmanciuc de la Neamț care a adus primari de la PSD.
    …. și vă întreb, un simpotizant PNL cu cine să voteze?

  2. Ne duce cu zaharelul Johannis.Pai au trecut luni de zile și s-a trezit din amorțeală domnul președinte, pana acum nu am vazut nicio reacție.Sa va fie rusine. Cand apar anumite evenimente neplăcute cum ar fi cele din spitale.emigrantii de la Timișoara apar si politicieni si incep cu un limbaj de lemn bla bla bla…

  3. Politicienii afiliati si presa penalilor a reactonat dur la adresa USR-ului deoarece nu le-a aprobat bugetul pentru mafia lui Chirica.

    • Daca ar mai exista onoare, cineva si-ar da demisia…
      Dar sunt de la peneleu, aripa mai proasta din usele, mai bine sa isi dea demisia careva din USR, nu-i asa?
      Sica si Cutu aveti legatura.

  4. Iar își depășește molăul de la Cotroceni atribuțiile, încalcă flagrant constituția și o să vedeți că PNL o sa il suspende chiar ei.

  5. Ȋntrebare: „un simpotizant PNL cu cine să voteze?”

    Răspuns: Votanţii PNL să voteze cu Apele Române. La Apele Române se spală tot PNL-ul.

  6. Organizația din Iași este printre cele mai ”darnice” la capitolul contribuții în campaniile electorale, după cum o arată și datele publicate de Autoritatea Electorală Permenantă pentru anul 2020, atunci când au avut loc două scrutinuri.

    PNL IASI este o vaca de muls pentru Ludovic Orban si Florin Citu, nu conteaza cine conduce acest oras din Moldova, important este sa vina banii.

  7. Comentarii de la astia din partide, să borăști pe ei români.

    • Cum le ști întotdeauna, ca un om mare!
      Fix toate predicțiile ti-s-au adeverit! 👏👏👏

  8. Voiculescule demisia mah !!!
    Sau stai ca aci e cu hotii din PNL, pai sa ii iertam ca nu e nimeni fara de pacat

  9. Până la urmă, realizăm sau nu că nimic nu merge și doar pierdem timpul așteptând nu știu ce de la guvernarea asta?! Ce așteptăm, că acest an este deja abonat la pierderi!

  10. Ce karaoke jalnic!

    In baza caror competente sau prerogative va vorbi Iohannis cu cei de la PNL?! Membru al partidului nu este, fisa postului zice ca trebuie sa fie echidistant …

    Ce dracu’, nici in cinci ani n-a reusit sa termine de citit Constitutia aia?!

    • Aici s-a scăpat pe el! Reușise să evite capcana cu susținerea lui Cîțu la președinția partidului!

    • Normal că nu
      Mai are de scris epilogul la programul educațional…
      Merita văzut/ascultat conferința de presă.
      Noaptea minții câtă aroganță și câtă bătaie de joc a turnat Omu ăsta!!! Eu doar am ascultat la radio, dar nu am rezistat până la sfârșitul ” epopeii” . Este crunt.
      A flituit pe toți cei care au pus întrebări incomode. A pufăit la reporteri….
      Cel de la Prima a fost excepțional:” dar va mai ia cineva in considerare în PNL?”
      Și pe Tăpălagă l-am flituit. Cu povesti de psdist…” Coaliția sa modifice legea dacă nu e bună”!!! Siktir!
      Iar PNRR o sa iasă. Nu are cum sa nu. Atâta îl mermelesc până o sa fie bine și pentru UE. Decât că nu in cincinalul său…
      🤮🤮🤮🤦🤬

    • Cred că a fost un spectacol pe cinste să-l și vezi nu doar auzi!
      Personal mă bucur că nu am văzut, pt că probabil trebuia să-mi cumpăr teveu nou…

  11. Lupul isi schimba parul, dar naravul, ba!! Chirica si Alexe sunt fostiPSD-isti si cu asta am zis tot!!! Si-au dat arama pe fata si sper eu, foc la valiza!!!

  12. Întârzierea oricărei reacții din partea pnl la corupția debordantă din Moldova va costa partidul foarte multe voturi. Ar fi trebuit de mult să-și facă o analiză a daunelor produse de derbedeii Chirică și Alexe. ( și nu numai ). Chiar dacă de acolo vin bani mulți, efectul poate fi anihilat prin pierderea de imagine și așa șifonată a partidului. Din ce în ce mai puțin oameni mai cred că există o diferență semnificativă între pnl și psd în ce privește corupția. Nici nu e de mirare. Totul se explică printr-un fapt , peste care pnl și celelalte partide ”vechi” aruncă valul tăcerii. Toate partidele ”clasice” de după schimbarea de regim ,își constituie stafful și miezul tare dintr-un singur pool, format în ultimii 30 de ani ( oligarhi locali, afaceriști veroși, oameni cu legături sus-puse, foste cadre de partid, cutre unse cu toate alifiile etc. ). Acesta-i motivul pentru care, ideologic vorbind, nu există diferențe semnificative intre partide și migrarea cadrelor de la un partid la altul nu necesită o luptă internă de actualizare a ideilor politice . Numitorul comun sunt puterea și banii. Nu crezul politic.