G4Media.ro

Ioana Mihăilă: Mi se pare inacceptabil să existe reticenţă în privința vaccinării…

Sursa Foto: Facebook/ Clinca Medena

Ioana Mihăilă: Mi se pare inacceptabil să existe reticenţă în privința vaccinării în rândul personalului medical

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a afirmat, vineri, că este inacceptabil ca personalul medical să aibă reticenţă la vaccinare.

Ministrul Sănătăţii,Ioana Mihăilă, a fost întrebată, vineri, la HotNews LIVE, de ce există reticenţă la vaccinare la personalul din DSP-uri şi spitale şi a afirmat: ”Mi se pare inacceptabil să existe această reticenţă. Înclusiv în ordin, cred că şi în forma finală, am prevăzut un stimulent să încerce să atingă o ţintă cât mai mare de vaccinare în rândul personalului medical. Un stimulent însemnând că partea asta de relaxare, de redeschidere de noi secţii în spital, să se facă cu condiţia ca personalul medical să fie vaccinat într-o proporţie de 70% sau să existe acest balans între personalul nevaccinat care va purta echipament de protecţie şi nu-i foarte confortabil în lunile de vară să umbli în echipament complet de protecţie sau personalul vaccinat care va purta echipament de protecţie, într-o formă mai sumară, evident mai confortabilă”.

Întrebată dacă asistenţii medicali nevaccinaţi vor putea intra în sălile de operaţie, Mihăilă a mai precizat: ”În principiu, am prefera ca asistentul medical nevaccinat, netrecut prin boală, să nu aibă interacţiune directă sau ea să fie limitată, sau echipament complet de protecţie”.

Potrivit ultimelor date oficiale transmise de CNCAV cu fererire la personalul medical, până la data de 12 aprilie, din totalul personalului medico-social s-au vaccinat 291.812 persoane cu doza I şi 261.435 cu doza II.

În 8 mai, Ioana Mihăilă a declarat că nu este cazul ca vaccinarea să devină obligatorie pentru categorii profesionale precum cadrele din sistemul sanitar sau cele din învăţământ.

„Nu aş discuta încă de obligativitatea vaccinării, dar sper să nici nu fie nevoie de aşa ceva şi să obţinem un procent mare al personalului vaccinat, aşa încât obligativitatea să nu fie necesară”, afirma ministrul Sănătăţii, citată de news.ro.

Sursa Foto: Facebook/ Clinca Medena/ Ioana Mihaila

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

37 comentarii

  1. Doamna nu stie ca la doctor mergi si pe baza de recomandare?
    Poate au doar diploma de doctor, exista atatea `scheme de spalat banii`…

  2. Daca obligi, nu il poti pune sa semneze ca isi asuma riscurile.
    Cei care au facut deja, si-au asumat.
    Cumramane?

  3. Astia sunt copiii Anticristului! Altfel cum se baga in halul acesta in vietile medicile?! Pai, mai Ioana Mihaila, cum e posibil sa te iei asa de alti oameni? Cu ce drept? Ce lege nu-ti interzice? Poti sa declari ce bun e vaccinul, dar nu sa te comporti asa…

  4. Ce liniste s-a facut ca cand este doamna aceasta ministru al sanatatii. Nu mai sunt probleme cu sistemul de sanatate, totul e bine, singura problema e ca nu s-u vaccinat o parte din medici. Liniste si pace.

    • Perfect adevărat, au dispărut infectiile nozocomiale, stafilococul auriu, cancerul, etc etc .

    • Poate dispare și Luis.

    • Păi nu are cum să fie altfel. Din moment ce partidul corect, cel mai bun și mai frumos, a ajuns la guvernare, nu mai există probleme. Astea există numai dacă este ciuma roșie guvernează.

  5. Mi se pare inacceptabil sa vaccinezi copiii intre 12-15 ani, din moment ce exista medici care nu s-au vaccinat. Asta mi se pare inacceptabil in tara aia de trogloditi. Vaccinati-va voi medicii in primul rand si adultii. Copiii nu sunt de vina pentru incompetența voastră.

    • Da de ce bă sa se vaccineze adulții ? Sa se vaccineze și copiii, că doar Sfântul vostru vaccin e sigur și nu ți se poate întâmpla nimic rău:)))))

  6. Si pacientului, daca are minte, ar tebui sa i se para inacceptabil ca personalul medical sa nu se vaccineze. Nu te poti duce la spital cu o problema de inima si sa te trezesti ca pleci cu Covid, de parca nu erau suficiente celelalte riscuri de infectie existente deja. Daca mai adaugam si nepasarea si neprofesionalismul pt care nu dau niciodata socoteala, inseamna sa fugi de sistemul medical romanesc ca de dracu’.

    • Problema e ca pacientul nu știe pe mâna cui pică…dar atâta timp cât sistemul le permite medicilor să facă tratamente homeopate, nu știu ce medicină germană și alte bălării pseudoștiințifice, fără să le ia parafa sau să ajungă la închisoare, faptul că unii nu se vaccinează e cea mai mică problemă.

  7. Daca era obligatoriu, nu m-as fi vaccinat si ma voi impotrivi vehement vaccinarii obligatorii a oricui. Ce facem aici!? Incepem cu duhul blandetii si sfarsim dand cu ciomagul ca niste magari? Ori una, ori alta.

  8. Gândire tip Mao ze dong.

  9. Sunt speriati de reactiile adverse pe termen lung si decesele ascunse de autoritati, mai ales cand spagarii contrazic studiile cercetatorilor americani si ale revistei Nature privind imunitatea.

    • Aiurea.

      Sunt niste dobitoci sinistri care si-au ales meseria asta din intamplare. Oricum, cei mai multi fiind para-medici, asistente sau medici care nu au nicio legatura cu domeniul bolilor infectioase. Frica lor e pur viscerala, nu imi spuneti mie ca baietii astia de sase luni incoace rup toate forumurile medicale, Nature sau Lancet journal ca sa inteleaga exact cum functioneaza mARN si care pot fi efectele adverse „pe termen lung”.

      Prostia e impartita in lume destul de democratic.

    • Si-au ales meseria pentru ca e banoasa, nu din intamplare.

  10. Asta e o mare strâmbă băgată în campania de vaccinare. Eu aveam o părere bună despre bihoreni. Greșeala mea. Am uitat că Dumnezeu fost darnic cu toate județele.

  11. Doamna ministru sa aduca in spatiul public urmatoarele propuneri;
    Daca de la data de 1 iunie 2021 vreun cadru medical se va trata sau doamne fereste, deceda din cauza Covid, acesta sa suporte tratamentul sau familia sa nu beneficieze de pensie de pe urma decesului.

    • Ce-ar fi să se înceapă asta cu drogații, fumătorii și alcooliștii? Nu cu cei care refuză o injecție autorizată temporar, fără a se cunoaște eventualele efecte pe termen lung, contra unei boli cu rata de supraviețuire de 99,99%.

      Spunea cineva mai sus de paracetamol. Diferența este că paracetamolul este folosit de zeci de ani, se cunoaște totul despre el. Pe când cu injecția (că vaccin nu poate fi numit), pe măsură ce este folosit, tot apar efecte noi. Rare dar apar. Câți dintre cei vaccinați au adus pe lume copii sănătoși, concepuți după vaccinare? Fix zero. Vedeți Thalidomide kids.

  12. Eroii in halate albe nu raspund de ceeace fac ii doare la basca. Unul dintre putinii care au raspuns e Ciomu!
    Sa luam un exemplu simplu: Spital mobil nou inchis dupa 1-2luni pentru dezinfectie, colcaia de nozocromiale! Oare de unde or fi aparut gozometii? Sigur un pacient a venit cu ei de acasa!!!!
    Plus dreptul ilanielabil al pacientului sa ia vre-o boala de la EROU!

  13. Da de ce bă sa se vaccineze adulții ? Sa se vaccineze și copiii, că doar Sfântul vostru vaccin e sigur și nu ți se poate întâmpla nimic rău:)))))

  14. Ioanoo..tu de unde ai aterizat..inacceptabil este ca medicii sa conditioneze actul medical, de SPAGA..politistii un dosar favorabil..de SPAGA..judecatorii un proces pe SPAGA ,un examen plagiat de SPAGA..un RAR.. de SPAGA..etc..despre politicieni..ăștia noi..nu iau ȘPAGĂ..*decat fac lobby.
    Viața-i *dur ioanoo..

  15. E timpul sa punem pacientul in centrul sistemului medical si nu medicul.
    Treaba lor daca se vaccineaza sau nu, insa pacientul are dreptul sa stie cine ii ofera ingrijire cand face appel la servicii in sectorul sanitar.
    Este indispensabil ca la fiecare unitate sanitara sa existe o lista cu persoanele vaccinate si nevaccinate, iar pacientul sa aleaga in cunostinta de cauza. Nu e vorba de stigmatizare, fiecare are drepturi, prin urmare sa nu stirbim nici drepturile pacientilor.

    PS in conditiile actuale cand se deschid unitatile sanitare pt non covid + nr f mic de medici si personal medical vaccinat, spitalele risca sa devina sau mai bine zis sa ramana in continuare focare de infectie si transmitere importanta.

    • Ai vazut liste in care sa iti spuna care cadru medical are HIV sau hepatita? Sau care a avut TBC? De ce sa faca pentru vaccinul asta?

  16. Mi se pare inacceptabil sa fie medici corupti si totusi este plin de ei. Deci, doamna ministru, ce vorbim noi aici?
    Cat cotiza doamna ministru la CASS din salariul de la clinica ei? ffff putin, adica minimul. De ce? Pentru ca nu avea incredere in sistem. Acum are? Daca dumneaei nu avea, noi de ce sa avem? Pentru ca a venit pe post politic?

    • Amețită cu clinica privata nu e deranjată că la Târgu Mureș au închis radioterapia de stat pentru privații care au angajat exact prostii de la stat.

  17. Ati citit reactiile adverse ale unui paracetamol? Va citez eu:

    „depresie, confuzie, halucinaţii, ameţeli, tremurături, dureri de cap, dureri abdominale, sângerări gastrice şi intestinale, diaree, greaţă, vărsături, tulburări ale funcţiei ficatului, insuficienţă hepatică, necroză hepatică (moarte a celulelor hepatice), icter (îngalbenirea pielii sau a albului ochilor)”

    Cine raspunde daca patiti asa ceva cand luati paracetamol? Cand ati luat ultima oara? Ati citit cu atentie ce scrie acolo si at fugit repede sa luati un ceai de papadie in loc de paracetamol?

    Cat despre reactiile adverse ale vaccinului: daca ar fi existat ceva sistemic s-ar fi vazut, ca in ultimele 6 luni s-au vaccinat 1.5 miliarde de oameni la nivel mondial si peste 4 milioane de oameni doar in Romania. Reactiile adverse au fost minime.

  18. Auzi ce vorbeste,aceasta mizerie!
    Hotaraste,pentru,máta,si tactu!
    Monstru,cu chip uman!

  19. @Silicon_v
    Nimeni nu te obligă, mai direct sau mai voalat, și nici nu te condiționează să „înghiți” paracetamol. În plus banalul” paracetamol este testat și para testat și cu adevărat procentul de afecte adverse este cel înscris pe prospect. Așa că o astfel de comparație este irelevantă și tendențioasă.

  20. Administrarea vaccinului se face pe propria raspundere si este o decizie unilaterala. Statul si nimeni altcineva nu poate obliga o persoana impotriva vointei sale sa se vaccineze. Daca aceste persoane au probleme medicale producatorul si cei care i-au administrat vaccinul nu raspund in vreun fel. Multi am fost vaccinati in copilarie chiar si cu mai multe ace deodata, dar acele vaccinuri erau elaborate in ani de studiu si testate. Reticienta este data de rapiditatea cu care a fost creat vaccinul in doar cateva luni si de reactiile adverse asociate mortii. Foarte multi au trecut prin boala fara sa stie, sau daca au stiut nu s-au prezentat la spital decat in formele grave. La acest moment avem o incidenta redusa, similara unei gripe sezoniere. Cu toate acestea desi masurile s-au mai relaxat se doreste cu tot dinadinsul sa se vaccineze toata lumea. Eu sunt vaccinat, am 2 luni, dar nu stiu cat este valabil, cand sunt nevoit sa repet procedura. Mama mea nu i s-a recomandat vaccinul pentru ca are probleme medicale si am ales sa o protejam. Chiar trebuie sa continuam nebunia asta si sa creem lupte sociale intre vaccinati si nevaccinati? Cata vreme masurile sunt respectate de buna parte din populatie, a scazut numarul cazurilor, ATI este la 30%, trebuie sanctionati cei care nu le respecta. Ar trebui sa ne gandim ce facem cu economia care este praf, cu locurile de munca, cu firmele care si-au inchis portile. Cat o sa o mai tinem cu frica de COVID? Inteleg ca sunt mari interese ale Big Pharma, dar uite colo ca sistemul de pensii crapa in cel mai fericit caz in 8 ani. Eu zic ca este deja inspre colaps. O buna parte din populatie beneficiaza de privilegii materiale fara sa fi cotizat la bugetul de pensii si mai mult. Inadmisibil persoane cu 12 – 20.000 lei pensie. Sunt necesare colectari de TVA de la zeci de firme mici pentru a plati toti trantorii.

  21. Cracanee,prost ai iesit din máta,si tot dobitoc o sa pleci din aceasta lume!
    Dar nu e vina ta,e a máti,ca asa te-a adus!

  22. Cracanee,bou ai iesit din máta,si tot dobitoc o sa pleci din aceasta lume!
    Dar nu e vina ta,e a mátii,ca asa te-a adus!

  23. Mi se pare inacceptabil ca scroafa pozata intr-o ipostaza de privatizat, cocotata in copacul ministerial bugetar, sa dea indicatii pretioase cu privire la viata mea intima.