
Instanța Supremă din Franța a hotărât că un imam extremist, acuzat pentru incitare la ură, poate fi deportat în Maroc
Cea mai înaltă instanță administrativă a Franței a decis marți că un imam marocan născut în Franța, pe care guvernul l-a acuzat că promovează ura, poate fi deportat, potrivit unei hotărâri judecătorești, transmite Reuters.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Acuzațiile de incitare la ură, precum și de antisemitism și sexism provin din comentarii făcute în discursuri publice între 2003 și 2019. El și-a dezvoltat un public larg pentru predicile sale în moschei, precum și online, ajungând la 174.000 de urmăritori pe YouTube și 44.000 de urmăritori pe Facebook, într-o perioadă în care Franța a suferit valuri de atacuri ale militanților islamiști și a devenit din ce în ce mai nervoasă din cauza amenințării percepute din partea separatismului islamist.
Această decizie a anulat o hotărâre anterioară a unui tribunal din Paris care a suspendat un ordin de deportare împotriva lui Hassan Iquioussen în luna iulie pentru „incitare la ură, discriminare și violență”, în special împotriva comunității evreiești și a femeilor.
Conseil d’Etat, care acționează ca instanță supremă pentru justiție administrativă, a constatat, contrar primei hotărâri, că deportarea sa în Maroc nu ar reprezenta o ingerință disproporționată în dreptul său de a duce o viață privată și de familie normală.
Iquioussen, în vârstă de 58 de ani, s-a născut în Franța și familia sa apropiată locuiește în această țară, deși nu are cetățenie franceză.
Ministrul de interne Gerald Darmanin a postat un comentariu pe Twitter în urma deciziei, numind-o „o mare victorie pentru Republică”. El va fi expulzat de pe teritoriul național”.
Avocata lui Iquioussen, Lucie Simon, a reacționat, de asemenea, la decizie pe Twitter, spunând că bătălia juridică nu s-a încheiat. Clientul său încă ia în calcul să se adreseze Curții Europene a Drepturilor Omului. „Discriminările nu sunt combătute prin crearea altora noi”, a scris ea.
În timpul unei audieri îndelungate de săptămâna trecută, Simon a declarat că clientul ei era conservator și că a făcut comentarii retrograde și regretabile, dar că acest lucru nu făcea din el o amenințare la adresa ordinii publice.
Ea a mai spus că niciuna dintre acuzații nu era nouă, în special comentariile antisemite, și că, deși a fost supravegheat de serviciile de informații încă de la sfârșitul anilor 1990, nu a fost niciodată urmărit penal sau condamnat.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii