G4Media.ro

Inflaţia anuală din Rusia a crescut la 17,62% până pe 15 aprilie,…

Inflaţia anuală din Rusia a crescut la 17,62% până pe 15 aprilie, cel mai ridicat nivel atins de la începutul lui 2002

Inflaţia anuală din Rusia a accelerat la 17,62% până pe 15 aprilie, cel mai ridicat nivel de la începutul anului 2002 şi peste nivelul de 17,49% atins cu o săptămână mai devreme, volatilitatea rublei provocând creşterea preţurilor pe fondul sancţiunilor occidentale, a declarat miercuri Ministerul Economiei, transmite Reuters, citată de News.ro.

Preţurile tuturor produselor, de la legume şi zahăr la haine şi smartphone-uri, au crescut brusc în ultimele săptămâni, după ce Rusia a început pe 24 februarie ceea ce numeşte o operaţiune militară specială” în Ucraina.

Dar inflaţia săptămânală din Rusia a încetinit după o creştere semnificativă în ultimele săptămâni, au arătat miercuri datele serviciului de statistică Rosstat, dând băncii centrale motive să ia în considerare reducerea dobânzilor la şedinţa Consiliului de administraţie din 29 aprilie.

Banca centrală a declarat că s-ar putea să reducă rdobânda cheie de la nivelul actual de 17%, la viitoarele reuniuni ale consiliului de administraţie.

Inflaţia săptămânală din Rusia a scăzut la 0,20% în săptămâna încheiată pe 15 aprilie, de la 0,66% cu o săptămână mai devreme, ducând creşterea preţurilor de consum de până acum la 11,05%, a spus Rosstat.

În aceeaşi perioadă a anului trecut, preţurile de consum au crescut cu 2,72%.

Inflaţia ar putea ajunge între 17% şi 20% în acest an, a declarat săptămâna trecută Alexei Kudrin, şeful Camerei de Audit a Rusiei.

Analiştii chestionaţi de Reuters la sfârşitul lunii martie au estimat, în medie, că inflaţia pentru 2022 se va accelera la 23,7%, cel mai ridicat nivel de după 1999.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Ușor ușor cu noile sancțiuni, cu renunțarea totala la petrol care reprezinta cam 2 treimi din veniturile din partea Europei, inflația va sari de 30 35 pana spre sfârșitul anului, cu o contractare de 10 la suta din PIB, practic economia lor va fi în picaj aproape 50 la suta. Cel mai rau va fi pentru postacii de la ferma din St Petersburg pe care ii mai vedem și aici, mulți vor fi disponibilizați.

  2. Repetați: „Putin e cel mai mare conducător din lume.” Poate reușiți să vă mințiți singuri.

  3. inflatia declarata , pe vremea comunismului inflatia si la noi era foarte mica , in realitate nu aveai ce cumpara decat pe piata neagra la preturi mult mai mari .

    • Ce treaba are lipsa alimentelor intr-o tara cu granitele inchise si inflatia?
      Cursul era stabilit artificial.

  4. Rusii ca rusii, si-au facut-o cu mana lor, dar la noi cat este? Ca nu vad calcule atat de precise pe nicaieri. Sunt preturi care au luat-o razna din simplul motiv al speculei oportunistilor sau chiar e pe bune din cauza razbelului? Ca daca e pe bune nu suntem departe de rusi. Sper doar ca romanii sa refuze sa mai cumpere produsele scumpite artificial si cererea si oferta sa reduca preturile.

    • Esti exemplul perfect de analfabet economic ! Statistica oficiala nu minte ! Suntem tara cu nivelul cel mai mare de analfabetism functional si nivelul cel mai mic de educatie financiara din UE !

  5. Da, speri ca ceilalți să nu mai cumpere (e.g. materiale de construcții) că să revină preturile la „normal” sa poți cumpăra din nou. Și ce o sa faci când scade cu 1-2-3%? Cumperi in draci. Ei bine, așa o să facă toți. Atâta timp cât nu este in factor care te afectează pe tine, Andrei, in mod direct și să te facă să nu mai cumperi, tot acolo o sa fie preturile.