G4Media.ro

Înalta Curte: Dreptul la diurnă cuvenit procurorilor Secţiei speciale nu se cuvine…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Înalta Curte: Dreptul la diurnă cuvenit procurorilor Secţiei speciale nu se cuvine personalului asimilat magistraţilor din Ministerul Justiției

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit, luni, că dreptul la diurnă cuvenit procurorilor care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie nu se cuvine personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor din cadrul Ministerului Justiţiei, transmite Agerpres.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Luni, Instanţa supremă a admis o sesizare formulată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale, într-un dosar în care un consilier juridic de la Ministerul Justiţiei a dat în judecată instituţia şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru drepturi salariale.

„În interpretarea dispoziţiilor art.88 ind.2 alin.(5) din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, coroborat cu art.13 alin.(1) lit.a) din OUG 27/2006 privind salarizarea şi alte drepturi ale judecătorilor, procurorilor şi altor categorii de personal din sistemul justiţiei, aprobată prin Legea nr. 45/2007, cu art. 87 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu art. 14 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale şi cu art. 6 lit. c) şi d) şi art. 39 alin. (4) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în lumina deciziei Curţii Constituţionale nr. 794 din 15 decembrie 2016 şi a deciziei nr.13 din 13 martie 2023 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, stabileşte următoarele: Dreptul la diurnă cuvenit procurorilor care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, reglementat de art. 88 ind.2 alin. (5) din Legea nr. 304/2004, coroborat cu art. 13 alin. (1) lit. a) din OUG 27/2006, nu se cuvine personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor din cadrul Ministerului Justiţiei”, se arată în decizia Înaltei Curţi.

Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a devenit operaţională în octombrie 2018 şi avea competenţa exclusivă de a cerceta infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori. Secţia a fost desfiinţată în martie 2022, prerogativele fiind preluate de o structură din cadrul Parchetului General.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Au, au , au… bine șefa.