G4Media.ro

În ziua în care DNA a cerut 7 ani şi jumătate de…

În ziua în care DNA a cerut 7 ani şi jumătate de închisoare pentru Liviu Dragnea, CSM propune prag de 50.000 de euro la abuzul în serviciu. Demnitarii şi funcţionarii publici sunt deocamdată exceptaţi, dar ei pot beneficia dacă propunerea e modificată în Parlament

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a propus un prag de 50.000 euro pentru abuzul în serviciu și alte infracțiuni de serviciu comise de alte persoane decât funcționarii publici (categorie în care intră şi demnitarii), transmite HotNews.ro. Deocamdată, de această măsură nu ar putea să beneficieze Liviu Dragnea, dar o modificare în Parlament ar putea transforma şi demnitarii în beneficiari ai amendamentului.

Propunerea CSM a fost trimisă marți către Florin Iordache, şeful Comisiei speciale parlamentare pentru legislația din domeniul justiției, și se află la prima lectură pentru majoritatea parlamentarilor, mai scrie HotNews.ro.

Surse din CSM au declarat pentru G4Media.ro că propunerea e asumată de Consiliu. Sursa consultată a dat ca exemplu de posibil beneficiar un administrator de scară de bloc.

De notat însă că, odată stabilit acest standard de 50.000 de euro, el poate fi extins rapid prin vot în Parlament şi către funcţionarii publici şi demnitari. Dacă se va întâmpla aşa, Liviu Dragnea va scăpa de dosarul angajărilor fictive, dosar în care chiar astăzi DNA a cerut, la ultimul termen, o condamnare la 7 ani şi jumătate de închisoare.

Poziția CSM: Sunt reglementate exclusiv infracţiuni săvârşite în mediul privat

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat, marți, că nu a propus instituirea unui prag valoric în cazul vreunei infracţiuni, cu atât mai puţin în cazul infracţiunii de abuz în serviciu săvârşită de funcţionarii publici sau în cazul infracţiunilor de corupţie.

”Consiliul a înaintat Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției, un punct de vedere asupra solicitării Ministerului Finanţelor Publice, de modificare a Legii nr.241/2005 privind evaziunea fiscală.

În acest cadru s-a urmărit orientarea spre recuperarea prejudiciului şi nu preeminenţa măsurilor punitive.

În contextul mai larg al dezbaterilor asupra modificărilor Codului penal, Consiliul a propus o abordare integrată a infracţiunilor economice, printr-o nouă variantă de incriminare a articolului 308 din Codul penal, care reglementează exclusiv infracţiuni săvârşite în mediul privat.

Subliniem, aşadar, că varianta de nepedepsire sau de atenuare a pedepsei, propusă de Consiliu, vizează anumite fapte săvârşite exclusiv de angajaţii din mediul privat, iar nu de către funcţionarii publici”, se arată în comunicatul CSM.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. „Consiliul Superior al Magistraturii nu a propus instituirea unui prag valoric în cazul vreunei infracţiuni, cu atât mai puţin în cazul infracţiunii de abuz în serviciu săvârşită de funcţionarii publici sau în cazul infracţiunilor de corupţie.

  Consiliul a înaintat Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției, un punct de vedere asupra solicitării Ministerului Finanţelor Publice, de modificare a Legii nr.241/2005 privind evaziunea fiscală.
  În acest cadru s-a urmărit orientarea spre recuperarea prejudiciului şi nu preeminenţa măsurilor punitive.
  În contextul mai larg al dezbaterilor asupra modificărilor Codului penal, Consiliul a propus o abordare integrată a infracţiunilor economice, printr-o nouă variantă de incriminare a articolului 308 din Codul penal, care reglementează exclusiv infracţiuni săvârşite în mediul privat.
  Subliniem, aşadar, că varianta de nepedepsire sau de atenuare a pedepsei, propusă de Consiliu, vizează anumite fapte săvârşite exclusiv de angajaţii din mediul privat, iar nu de către funcţionarii publici.” – https://www.csm1909.ro/299/5714/Comunicat-(15.05.2018)

 2. Interesanta sincronizarea CSM cu CC, au aruncat mingea la fileu pt Serban si Nicolicea, care mai au de indeplinit o singura formalitate de indeplinit, adica extinderea pragului si la functionari publici, ca se supara CNCD din cauza de discriminare!

 3. Principiu a cazut -o suma a fost oficial formulata (50.000€)I foarte grav (Inalta Tradare !)ce a facut CSM ( va sparge geata pentru CCR ! ) Drum pe care PSD & ALDE(Iordache) va continua in Parlament avand o cifra concreta de reper oferita oficial de CSM .

  Fratilor , in Constitutia Americana incepe dreptul la Judecarea prin Jury de la valoarea 5$ (actual 25$) Daca furi de trei ori un Dollar (si esti judecat )esti pedesit pe viata !

 4. Salariile si pensiile babane sunt importante pt acesti judecatori CSM-usti numiti dupa afinitati politice.Ce dreptate, ce justitie corecta!?Banii si privilegiile sunt importante pt astia. Mao parca zicea ca dreptatea se afla in teava pustii-o sa se ajunga in situatia ca daca vrei dreptate iti faci singur sau emigrezi.

 5. Ce detaliu juridico-legal ne garanteaza ca CSM nu a folosit aceasta modalitate ca tertip pentru ca pragul valoric sa fie implementat si la infractiunile care vizeaza subiectul fierbinte Dragnea si alte persoane din aceeasi categorie?

  • Nici unul! Se va intampla ca in plen, sa vina un descreierat ca Plesoianu, Serban, Mitraliera, ….. sunt sute, sa propuna si pentru functionarii publici si sa aprobe. CSM va spune ca nu ei au propus, PSD+ALDE+UDMR vor spune ca altfel era discriminare, si se va da drumul la furat in mod legal.

 6. Pai sa facem rost de adresele judecatorilor si sa le furam pana in 50.000 eur ! si spunem ca daca la abuz in serviciu (FURT ) se poate de ce nu si la FURT de adevaratelea!

  O lume cretina , plina de tradatori si ciorditori ! Cine mai crede in Justitie ???

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.