G4Media.ro

În unitatea mobilă de terapie intensivă de la Botoșani s-a infiltrat apă.…

Sursa foto: Facebook DSU

În unitatea mobilă de terapie intensivă de la Botoșani s-a infiltrat apă. Pacienții vor fi mutați în spitale. Autospeciala a fost acoperită cu o prelată

Activitatea unităţii mobile de terapie intensivă din Botoşani va fi suspendată, temporar, din cauza unor infiltraţii de apă apărute în tavanul acesteia, pe fondul precipitaţiilor din ultimele zile, a declarat, vineri, pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, pacienţii cu COVID-19 aflaţi în stare gravă care sunt internaţi în această unitate vor fi mutaţi pe secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” sau la alte spitale din ţară până la remedierea defecţiunilor.

„Probleme nu sunt grave. Sunt infiltraţii de apă pe tavan în zona unde nu sunt instalaţii electrice. Mutarea pacienţilor depinde de colegii de la spital, când fac loc pe secţie”, a afirmat Monica Adăscăliţei.

Prefectul Dan Nechifor, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Cristian Amarandei, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” şi directorul DSP au analizat, vineri, la faţa locului, problemele apărute la unitatea mobilă de terapie intensivă, unde sunt internaţi nouă pacienţi.

De altfel, pentru a preveni extinderea infiltraţiilor de apă, autorităţile judeţene au decis acoperirea autospecialei cu o prelată.

„Trebuie evacuat, pentru că, datorită infiltraţiilor, există pericolul de scurt-circuit. Este instalaţie electrică, este pericol de explozie şi nu vrem să avem evenimente neplăcute. După care o să fie o izolaţie şi o revizie tehnică şi, bineînţeles, o testare ulterioară, şi dacă cei de la tehnic ne dau avizul să redeschidem, o să redeschidem unitatea mobilă. Este o măsură temporară de sistare a activităţii”, a afirmat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, medicul Laurian Radu.

Unitatea mobilă de terapie intensivă a fost pusă la dispoziţia autorităţilor sanitare din Botoşani de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Ea a devenit funcţională pe 3 decembrie, funcţionând timp de o săptămână la capacitate maximă.

Autospeciala a fost montată în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” şi este deservită de cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Construite pe structura unei semiremorci, unităţile mobile sunt echipate la standarde ultra-moderne şi au grad mare de mobilitate, putând fi deplasate oriunde în orice punct al judeţului sau al ţării. Astfel, acestea cresc capacitatea de terapie intensivă acolo unde este cea mai mare nevoie. România, are în acest moment, cinci unităţi mobile de terapie intensivă.

Sursa foto: Facebook DSU

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. foarte tare a fost asta …

  2. cine a putut sa faca asa ceva ? ..

  3. un televizor-monitor cu rama neagra
    cinea statea in picioare

    se apleaca putin
    face un semn cu mana
    lasati-ma si pe mine

    pe canapea

  4. asta era semnul din mana , sens de curatenie

    eram in pat , aproape adormit , in semi-constienta

    aproape mi-a resetat mintea

    ca un emp

  5. Dacă s-a infiltrat apa, nu e nici o problema
    Bine că nu s-a infiltrat vreun inginer de intreținere ca să citească instructiunile de utilizare ale unităților mobile.
    Desigur că nu s-a cumparat mentenanță, că la noi la meleagu mioritic, dăm vina pe priză și ne iartă procurorii mintenaș

  6. Parca-s cumparate de Arahat, nu? este vreo unitate mobila care sa nu fi avut probleme???? Apropos, aia de la Ploiesti s-a rezolvat? Sau aia de la Galati?

    Deltamed parca era firma de casa a baietilor de la DSU, nu?????

  7. astfel de evenimente se pot întâmpla. Important este intervenția în timp util și am auzit că problema a dispărut în aceeași zi. cât ai mărit subiectul