G4Media.ro

În România va fi creat un Departament pentru integrarea Republicii Moldova în…

Foto: Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova

În România va fi creat un Departament pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

România va înfiinţa un Departament pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Potrivit Infotag, această decizie a fost luată în cadrul celei de-a noua reuniuni a Comisiei comune pentru integrare europeană dintre parlamentul Republicii Moldova şi parlamentul României.

Potrivit deciziei, noul departament urmează să activeze în subordinea parlamentului României şi să ofere consultanţă parlamentului Republicii Moldova şi altor instituţii de la Chişinău în vederea accelerării ritmului reformelor interne necesare aderării la Uniunea Europeană.

La finalul reuniunii, desfăşurată la Chişinău, a fost adoptată o rezoluţie prin care se constată că „că anul 2023 este foarte important pentru valorificarea ferestrei de oportunitate acordate Republicii Moldova”.

Documentul subliniază importanţa asigurării accesului Moldovei la instrumentele financiare înainte de aderarea la UE şi mai precizează că „obiectivul strategic al Moldovei rămâne obţinerea unei decizii unanime a statelor membre ale Uniunii Europene de a începe negocierile de aderare până la sfârşitul anului 2023”.

Comisia comună pentru integrare europeană dintre parlamentele Republicii Moldova şi României a fost înfiinţată în 2010. Este formată din zece deputaţi de fiecare parte.

Sursa: Infotag

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Alti funcționari publici, alti bani tocați degeaba. MAE se poate ocupa foarte bine de treaba asta.

  2. România vrea să își impună modelul moral în Moldova : de.z.i.ncriminarea eva.z.iunii fiscale și a abu.zului în servic.iu, p.rescripție pentru infracțiuni, pesnsii speciale, salarii speciale, primari gen Negoiță, Chirică, etc., achiziții cu dedicație (BMW-urile prietenului lui Iohannis, etc.), pe scurt, corupție.

    Mai bine să lase Moldova în pace, Maia Sandu e o persoană cinstită, spre deosebire de ai noștri.