G4Media.ro

Holograma celei mai mari pepite de chihlimbar din lume va fi expusă…

Sursa foto: muzeubuzau.ro

Holograma celei mai mari pepite de chihlimbar din lume va fi expusă la Târgul Naţional de Turism

Consiliul Judeţean (CJ) Buzău va fi prezent la Târgul Naţional de Turism al României (TTR), organizat de ROMEXPO Bucureşti în perioada 15-18 februarie, cu holograma celei mai mari piese de rumanit din lume, un bulgăre de chihlimbar, în greutate de 3.480 grame, transmite Agerpres.

Sub sloganul „Descoperă Buzăul”, CJ va face cunoscută diversitatea ofertei turistice a judeţului, (Muzeul Chihlimbarului Colţi, Muzeul ‘Tabăra de sculptură Măgura’, Vulcanii noroioşi etc), alături de comorile spirituale, experienţele culturale şi culinare de care turiştii pot avea parte în Geoparcul Internaţional UNESCO Ţinutul Buzăului. CJ va fi prezent totodată în cadrul standului naţional al României la Târgul Internaţional de turism de la Chişinău „Tourism&Travel Expo – Expoziţie internaţională specializată de turism şi călătorii”.

„Este pentru prima dată când judeţul Buzău este reprezentat simultan la două târguri de turism atât de importante. Astfel, luna aceasta vom fi prezenţi şi la cel mai mare eveniment anual din industria turismului din România, dar şi pe plan internaţional, alături de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.”, a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Pentru turiştii interesaţi de Ţinutul Buzăului, în cadrul standului au fost pregătite pliante, broşuri, hărţi şi un exponat sub forma unei holograme a celei mai mari piese de rumanit din lume.

„Una dintre atracţiile principale ale standului va fi holograma ce va reprezenta o pepită de chihlimbar. Dar nu orice pepită de chihlimbar, ci cea mai mare din lume, care se regăseşte în patrimoniul Muzeului Judeţean Buzău. Este un îndemn de a vizita Muzeul Chihlimbarului de la Colţi, unic în România. Acesta a fost modernizat în anul 2020 şi prezintă în mod inedit, cu ajutorul tehnologiei, povestea chihlimbarului, deţinând şi o importantă colecţie de rumanit. Colaborarea strânsă ce s-a conturat în ultimii ani între CJ Buzău şi Asociaţia Ţinutul Buzăului, continuă şi la TTR 2024, prin desfăşurarea unor activităţi educaţionale la standul Buzăului cu ajutorul ‘Laboratorului umblător’ – un laborator mobil folosit pentru realizarea de ateliere de ştiinţă, în special cu cei mici. Anul acesta, la standul Buzăului se vor regăsi 4 materiale noi, precum: broşura ‘Descoperă Buzăul’, Pliantul ‘Harta turistică – judeţul Buzău’, Ghidul către Aşezările rupestre şi Ghidul către Vulcanii noroioşi. Nu vor lipsi nici momentele artistice. În prima zi a TTR va avea loc la standul Buzăului o degustare de vinuri, organizată în colaborare cu Staţiunea de cercetare şi dezvoltare pentru viticultură şi vinificaţie Pietroasa, unde vom prezenta, alături de specialiştii staţiunii, 4 sortimente de vin produse în Buzău”, informează CJ Buzău.

Totodată, la standul dedicat judeţului, CJ va prezenta într-o manieră inedită o „pagină de ziar” cu tema „Top 10 experienţe ce nu trebuie ratate în judeţul Buzău” ce va urma să fie personalizată cu poza vizitatorului, făcută pe loc la stand cu ajutorul unei cabine foto.

„Potenţialul turistic al judeţului Buzău a început în ultimii ani să fie valorificat, progresele sunt mari şi sperăm ca împreună cu partenerii noştri de suflet: Muzeul Judeţean Buzău, Asociaţia Ţinutul Buzăului, Centrul Judeţean de Cultură şi Artă, Staţiunea de Cercetare Pietroasa şi ONG-uri de profil să reuşim să arătăm că obiectivele turistice ale Buzăului sunt completate de experienţe ce pot aduce turiştii în conexiune cu natura şi că la Buzău pot redescoperi bucuria de a trăi momente frumoase în locuri nebănuite.”, a mai precizat Petre Emanoil Neagu.

La stand vor fi organizate degustări ale produselor tradiţionale locale precum cârnaţi de Pleşcoi, covrigi de Buzău, babic, ghiudem etc. Standul Consiliului Judeţean Buzău va putea fi vizitat în Pavilionul B2 din incinta Romexpo.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu prea e „pepita” la chihlimbar. Pepita este un miniereu metalifer de regula. Chihlimbarul e de origine organica (rasina).