G4Media.ro

Guvernul Cîțu va avea 80 de secretari de stat – surse

Guvernul Cîțu va avea 80 de secretari de stat – surse

Guvernul Cîțu va avea 80 de secretari de stat, au decis la discuțiile de astăzi echipele de negociere ale PNL, USR PLUS și UDMR, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Tot la negocierile de astăzi s-a stabilit repartiția agențiilor guvernamentale și s-a discutat despre destinația fondurilor europene.

Reamintim că liderii PNL – USR PLUS – UDMR au anunțat vineri seară, în jurul orei 19.00, că au ajuns la un acord total privind funcționarea viitoarei coaliții de guvernare. Astfel, Florin Cîțu va fi candidat de premier, PNL va lua șefia Camerei Deputaților și USR PLUS – șefia Senatului. Guvernul va avea doi vicepremieri și 18 portofolii, distribuite astfel: 9 ministere la PNL, 6 la USR PLUS și 3 la UDMR. (Foto: Florin Citu InquamPhotos / Octav Ganea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

28 comentarii

  1. 18 miniștri
    2 Vicepremieri
    80 secretari de stat
    Cancelari??
    Secretare
    Șoferi
    Etc.

    Macar sa faceti lucruri bune ptr țară.
    Ca pe Ciolan v-ati urcat sus.

    • Ca sa parafrazez un prieten: ciocu mic, acu sunt ei la putere.

    • Guvernul e top managementul unei tari. Care coordoneaza peste 1 mil de angajati. Cati ati vrea sa fie ? 10 oameni ?

    • Guri multe de hranit bine!!
      Incep cu 80 de Secretari de stat si vor ajunge la DUBLU, intr-un An, daca guvernul va rezista!

      DIGI 24: „România are de 3 ori mai mulți secretari de stat decât Franța
      09.03.2017.
      După numirile făcute în ultimele luni, Cabinetul Grindeanu numără 73 de secretari de stat, la care se adaugă alți câteva zeci de la autoritățile din subordine.
      Garnitura este completată de subsecretari de stat, șefi de cabinet și consilieri, al căror număr este aproape IMPOSIBIL de contorizat, în condițiile în care site-urile ministerele sunt deosebit de sărace în informații.
      Spre comparație, Franța, cu o populație mai mult decât triplă, are de 3 ori mai puțini secretari de stat și un Executiv mai suplu cu 10 membri.
      Având în componență 27 de membri plus premier, Cabinetul Grindeanu a pornit, din start, cu titulatura de „unul dintre cele mai stufoase Guverne”. Și, după cum arată lucrurile, titulatura se va menține, pentru că, aproape zilnic, rândurile Executivului se îngroașă cu noi secretari de stat și noi consilieri. Au fost zile în care au apărut în Monitorul Oficial chiar și peste zece decizii de numire în aceeași zi.
      13 oameni la cabinetul lui Grindeanu.
      Într-o singură lună – 8 februarie – 8 martie 2017 – cabinetul premierului Grindeanu a strâns nu mai puțin de 13 persoane, de la șefa de cabinet la consilieri de stat și consilieri.”

      12 aprilie 2020, Violeta Alexandru: „Haos la stat. Violeta Alexandru: NU am ştiut niciodată câţi angajaţi sunt în sectorul public, câţi sunt în primării, în toate Structurile Statului .
      Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, încă nu ştie câţi angajaţi din sectorul public vor fi afectaţi de somajul tehnic, pentru că nu există o bază de date care să centralizeze toţi angajaţii de la stat. ”N-am ştiut niciodată câţi angajaţi sunt în sectorul public. Nu există o centralizare la nivelul ţării cu privire la toţi angajaţii din toate primăriile, din toate consiliile judeţene, toate prefecturile, toate companiile”, a spus ministrul.

    • Comparativ?.. Inainte erau mai multi / mai putini? Alte tari au mai multi sau mai putini?
      Cati secretari de stat ai nevoie la un minister depinde si de cat de mare este ministerul. Eu nu prea ma pricep la administratie publica, dar ca sa conduci o tara intreaga, presupun ca ai nevoie de ceva oameni.

      Nastase – 31 de ministri. Dancila – 26.
      18 este deja austeritate.

    • @lili: (completare)

      Aprilie 2020, dna ministru Alexandru promitea ca o sa contabilizeze curand bugetarii … inca mai numara, presupunem. Sa nu uite sa sa-i zica urmatorului ministru unde a ramas!! 💡 😆

      https://economie.hotnews.ro/stiri-companii-23846070-violeta-alexandru-revisal-vor-inrolati-toti-angajatii-stat-revisal-devine-reforma.htm

      I. Tragem concluziile din articol, asa:
      a) 1,4 milioane = angajati la Stat conform REVISAL (entitati publice si entitati private la care statul este actionar majoritar).
      b) 1,7 milioane = angajati la Stat conform REVISAL + Ag. Nat. Functionari Publici + structure militarizate + contracte de management + contracte de reprezentare.
      c) 1,2 milioane = angajati la Stat conform Ministerului de Finante

      Apoi, nu mi-e foarte clar daca:
      180.000 angajati in 225 intreprinderi ale Administratiei Centrale (astia sunt deja cuprinsi la pct.a?)
      100.000 angajati in 1250 intreprinderi ale Administatiilor Locale (astia sunt deja cuprinsi la pct.a?)
      135.000 functionari publici (astia sunt deja cuprinsi la pct.b?)
      9.000 demnitari (din care 7.000 primari si vice in 3.300 localitati) (astia sunt deja cuprinsi la pct.b?)

      II. Cum zicea cineva, “Romania NU are economie de piata inca! Exista economia de stat a companiilor de stat (cca. 800.000 angajati-contribuabili), exista bugetarii (cca. 1.200.000), exista niste afaceri care merg de la sine prin obligativitatea impusa de stat: asigurari auto si case, medici de familie, evaluatori, etc., exista afacerile mari care au conditii anticoncurentiale asigurate de stat: industria farma, energie, etc. care asigura pana la 2.000.000 locuri de munca. Economia privata romaneasca daca asigura 500.000 locuri de munca.

      Asadar:
      I) Cati dracu’ sunt platiticash, de catre Guvern, din Bugetul de Stat – 1,7 milioane sau mai mult?
      II) Cati sunt finantati direct, prin obligatii legale pentru clientii lor, de catre Guvern?

    • @pehash: 2020, Guvernul Frantei condus de Jean Castex are 17 Ministere, la o populatie a Frantei de aproape 70 de Milioane de locuitori!!!

      „România are mult mai multi Secretari de stat decât Franța.
      09.03.2017
      După numirile făcute în ultimele luni, Cabinetul Grindeanu numără 73 de secretari de stat, la care se adaugă alți câteva zeci de la autoritățile din subordine. Garnitura este completată de subsecretari de stat, șefi de cabinet și consilieri, al căror număr este aproape imposibil de contorizat, în condițiile în care site-urile ministerele sunt deosebit de sărace în informații. ”

      ADEVARUL: „Franţa are un guvern format din 18 miniştri.
      17 mai 2017
      Preşedinţia franceză a anunţat miercuri componenţa viitorului guvern. Noul Executiv îl va avea în frunte pe premierul Edouard Philippe şi va fi format din 18 miniştri şi 4 Secretari de stat, selectaţi atât din spectrul stângii, dar şi al dreptei şi centrului politicii franceze”.

      Cabinetul dnei Merkel(Guvernul Germaniei) constituit in 14 martie 2018 are 17 Membri,
      inclusiv dna Merkel!
      Germania are peste 80 Milioane de locuitori, dar fiind Stat federal, structura Guvernului e specifica!

    • Vorbesti ca sa te afli în treaba!

      Stii cati erau in Guvernul Dăncilă? -> Cel mai ”stufos” din Europa, 130 de secretari de stat

  2. Încep să devin melancolic dupa Nuti Udrea si Tanti Veorica. Ce vremuri,ce hohote de ras, altfel trecea timpul.
    Azi am intrat pe youtube, e un video de la emisiunea lui Bendeac cu o actriță care o imită pe tanti Veorica. MAXIM.

  3. De abia astept sa vina AUR in 6 luni sa ii dea jos.
    6 luni baieti , atat aveti pana la motiune de cenzura ,asta daca nu iese lumea in strada mai devreme .

    • De unde sa vina aur în 6 luni? În 6 luni aur sunt împrăștiați prin PSD și PNL. O sa rămână șoșoaca, Simion și puiul ăla de legionar îmi scapă numele lui

    • Chiar daca se aliază cu PSD tot nu au majoritate. Cu UDMR nici nu se pune problema, astfel că rămân USR+ și PNL. Deci cu cine vine AUR?

    • S’adună toț bombardierii șî interlopii în Haur șî preia puterea, mancațaș.

    • @Cristi -vezi ca celula de baza din Murgeni primește membri ,înfocații ca tine ,in hAUR. Succes și sa te văd in Parlament .

  4. Și ăștia fraieri. Eu puneam 100 să fie cu soț! Că oricum unicul criteriu de selecție este casta și neamul din care faci parte.

    • Puteai sa pui doar 2 și tot era cu soț. Matematica de 1-4.

    • Da, tare asta 🤣🤣
      Deci 100 e primul numar par 😂😂 intre 0 si 99 sunt doar impare, cateva prime si vreo 3 imaginare. Si de la 101 incepe sirul lui Fibonacci.
      Hac, hai noroc 🍷

  5. Mai era un AUR acu ceva timp PPDD parca ii spunea, praf si pulbere s-a ales din el. Credeti ca asta de acum dureaza mai mult? Pe la anul pe vremea asta cred ca putini isi vor mai aminti de el…

  6. Cică…

    Cel mai bine plătit bugetar român nu este președintele țării sau premierul, ci un secretar de stat de la Ministerul Finanțelor.

    Este vorba de Tiberiu Mavrodin, care este și membru în două consilii administrative, la CEC Bank și la Registrul Auto Român.

    Potrivit ziare.com, acesta a câștigat anul trecut 460.000 de lei, adică 38.000 de lei pe lună, de 17 ori mai mult decât un salariu minim pe economie.

    • Am citit despre un bugetar si mai bine platit:
      Business Magazin: „Cine este cel mai bine plătit bugetar din România.
      15 iulie 2019.
      Ovidiu Badea, Directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, încasează pentru Anul 2019 suma de 1,94 Milioane lei pentru poziţia pe care o ocupă, potrivit Ordinului nr. 337 din 23 mai 2019.
      Astfel, Ing. Ovidiu Badea, cel pe care Organigrama de pe site-ul Ministerului Cercetării şi Inovării îl indică drept Director general al institutului, câştigă unul dintre cele mai mari salarii din ţară.
      Potrivit CNBC, preşedintele american Donald Trump câştigă 400.000 de dolari pe an, adică 1,6 milioane de dolari pe an, adică mai puţin decât Ovidiu Badea, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”.
      Totodată, potrivit documentului, Directorul general al instituţiei câştigă de aproape 6 ori mai mult decât TOTI membri Consiliului de administraţie.
      Potrivit declaraţiei de avere a preşedintelui Klaus Iohannis, acesta încasează un salariu de 133.879 lei pe an.
      Prin urmare, directorul Institutului „Marin Drăcea” câştigă de 10 ori mai mult decât Preşedintele României.

    • Rectific: Potrivit CNBC, preşedintele american Donald Trump câştigă 400.000 de dolari pe an, adică peste 1,6 milioane de LEI pe an, adică mai puţin decât Ovidiu Badea, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”.

  7. Bun. Bravo lor. Hai să vedem şi ce pot să facă oamenii ăştia.

    Comparația rămâne-n aer, după părerea mea. Niciun alt Guvern/Parlament nu a fost pus în situația de ACUM: redresare economică, nevoia acută de reforme în Justiție + Sănătate + Educație, nu mai vorbesc de investițiile din fondurile europene în toate domeniile. Toată lumea e cu ochii pe ei şi aşteptările sunt mari, foarte mari. Câți erau buni? 60? 45? 70? Haideți să vedem ce vor face cu ei. Bine că s-au înțeles.

    • @Oana Tudor: sunteti amuzanta/naiva.😁
      În Franța sunt de 3 ori mai puțini la o populație de 3 ori mai mare. Se vor călca pe picioare și se vor bate pe care are felia mai mare, aia se va întâmpla. Zic să aveți așteptări mici, cât mai mici, că așa nu veți fi dezamăgită.

  8. Da da,

    In timp se formează noul guvern, cu negocieri la sânge, Kelemen Hunor s-a grăbit la Budapesta, la o întâlnire de taină cu Viktor Orban.

    Astfel conform ultimelor instrucțiuni pe care le-a primit azi Kelemen Hunor, Viktor Orban va avea un cuvânt de spus și în orice eventuală decizie a guvernului României.

    Jalnică situatie!!!

    • Noroc ca avem parte de Ion Vigilentu pe langa noi si e-am prins la vreme.

    • Nu sunt convins…
      Până acum banii în ungurime veneau de la Budapesta. De acum o să vină de la București. Cine dă banii are puterea.

    • Da, extrem de ciudat. În plină pandemie, cu restricții și fără zboruri directe, Kelemen Hunor aleargă la Budapesta, la simplul pocnet din degete al lui Viktor Orban.
      Să ne luăm adio de la Transilvania. Doar cei mai ignoranți nu au aflat încă de investițiile masive ale Ungariei în Transilvania, inclusiv în echipe de fotbal. Și, desigur, în politicieni.

  9. Secretarii de stat, consilierii si secretarele trebuie să fie in numar cât mai mare, pentru o balcanizare eficienta a aparatului public, conform schemei:
    * un ministru, cel putin 4 secretari de stat, dar se poate ajunge la nevoie si la 8 secretari de stat, evident că ar fi necesar să existe si un secretar de stat sef peste secretarii de stat și un subsef al șefului secretarilor de stat;
    *pentru fiecare secretar de stat, trebuie cel putin 2 subsecretari de stat; 2 secretare, o secretară sefa(ma rog, șefa de cabinet), minimum 5 consilieri principali, un sef peste consilierii principali, la fiecare consilier principal, minimum 4 consilieri normali, la fiecare consilier normal minimum 3 debutanti;
    Cerinte: la 10 consilieri/consiliere veniti/venite pe linie de partid sau amantlac, de preferat sub 30 de ani, facultati private românești(ma rog, se poate și fără, in 4 ani se poate ajunge lejer de la BAC la doctorat ), e musai să fie unul/una pe bune, că trebuie să muncească dreak cineva si pe dreapta românească(pe stânga oricum ne-a ieșit pe nas).

    In 2 ani, vine bulibasa din Margeni să facă ordine, poate ajunge si el secretar de stat, are viitorul in fata. Secretar de stat la sosoci, că spre asta mergem inainte cu avânt.