G4Media.ro

Greșeală făcută de președintele Iohannis, la DSP București: Vaccinarea populației care nu…

Klaus Iohannis / Foto: Captura Facebook.com - Guvernul Romaniei

Greșeală făcută de președintele Iohannis, la DSP București: Vaccinarea populației care nu este cu “comorbități” se va produce probabil în primăvară

Greșeală în discursul președintelui Klaus Iohannis, care a susținut câteva declarații de presă la finalul unei vizite efectuate duminică dimineață la Call Center DSP București. Liderul de la Cotroceni a spus “comorbități”, în loc de “comorbidități”, în răspunsul oferit la întrebarea unui jurnalist.

Întrebat când preconizează că va începe vaccinarea populației, președintele Klaus Iohannis a răspuns:

“Cei din comisie care se ocupă de relația directă cu producătorii de vaccin ne-au spus că este destul de probabil ca primele tranșe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Va continua livrarea tranșelor până când vor fi toate livrate. Însă vaccinarea în masă, deci a populației care nu este nici în prima linie, nici cu comorbități, nici cu sensibilități, se va produce probabil în primăvară”.

Foto: Captura Facebook.com – Guvernul Romaniei

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

28 comentarii

  1. Mai ma, pana acum ati fost orbiti de modul de folosire a limbii romane?????????

    • Scuzabil pentru cineva care are limba materna germana. Dacă Viorica Vasilica ar vorbi limba germana la fel de bine ca Iohannis, abia atunci ar fi la egalitate.

    • Există români care vorbesc impecabil limba engleză și foarte mulți români care vorbesc greșit limba română.Primarul Timișoarei în 5 ani vorbește impecabil limba română .Asta este diferența între un autodidact și un suplinitor înfuriat.

  2. În PEROADA următoare Nichts Împărat exersează ROMÂNIA EDUCATĂ.

  3. De ce e asta articol de presa?

    N-am auzit partea audio, sa-mi dau seama daca doar s-a grabit, sau a pronuntat clar asa. Mai pronunta si „politicieni”, daca tot cautam paiul din ochiul vecinului…
    Dar , inca o data, de ce e asta articol de presa? A pronuntat gresit un cuvant. L-a mai pronuntat la fel si alte dati? Hai sa facem misto, dar pe motive intemeiate.

    Cred ca va cam tabloidizati, G4…

    • *politiceni

      (autocorrect-ul…)

    • Io(h)ane ,chiar ți-au curs lacrimile ?

    • Joianul a invatat limba romana de ca limba straina. Dati-i circumstante. De fapt, problema lui este ca nu ii prea pasa de prostime. Ca stalceste cuvintele, am putea accepta. Dar ca este un bou, nu ne convine.

    • Da, Chichiosule, mi s-a umplut fundul de lacrimi. Vino sa le stergi.

  4. Serios, asta e o stire?

  5. O concureaza de zor pe Dancila, care va amintiti ca a spus de șase ori „imunoglobină” în loc de „imunoglobulină” in sedinta de Guvern transmisa in direct!!!

  6. demisia si puscarie , trebuie cel putin suspendat ! ce sa zic…

    • Si să i se taie limba cu care a făcut greșeala asta și mana cu care a semnat demiterea Codruței.

  7. Bă ești nebun?
    A greșit omu un cuvânt și „intelectualii” sar repede la beregata.
    Asta e stire de tabloid.
    Mai bine ați lua la puricat filmulețele de propagandă ale psd sau alții asemenea în care firea, tăriceanu & co …special scrise cu litere mici…”fac ” din vorbe corect exprimate pe toți cei cu memoria scurtă și/sau „intelectul” afectat .

  8. Cea mai mare nenoricire este ca romanii au votat un presedinte care avea cazier patat ce va fi tot timpul santafat de crima organizata institutionala.

  9. Pereoada
    Comorbitati
    Matereale
    Reziliență (cautati in Dex, sa vedeti ce sens are) Desigur ,,redresare” e un cuvânt românesc prea greu.

    Măcar Dancilă era amuzantă.

    • Nu e exprimare gresita, uite de ce:
      „Ursula von der Leyen: ”Mecanismul de redresare și reziliență se află în centrul instrumentului NextGenerationEU, fiind soluția-cheie pentru a transforma în oportunități pe termen lung provocările imediate generate de pandemia de coronavirus.
      Statele membre au nevoie de orientări clare pentru a ne asigura că bugetul de 672 de miliarde de euro al mecanismului este investit atât pentru REDRESAREA economică IMEDIATA a Europei, cât și pentru o creștere DURABILA(in sensul de a Rezista la alte SOCURI de diferite tipuri) și favorabilă incluziunii pe termen lung. Astăzi prezentăm aceste orientări și suntem pregătiți să sprijinim statele membre în elaborarea strategiilor lor naționale”.

      DELOITTE: „Reziliența organizațională, un element cheie al succesului.
      Folosit în discipline ca psihologie, ecologie sau inginerie, REZILIENTA este un termen care, în ultimii ani, se folosește din ce în ce mai mult în legătură cu succesul unei organizații. Reziliența organizațională poate fi definită ca ABILITATEA(CAPACITATEA) de Recuperare sau Acomodare rapidă la situații nNEFAVORABILE sau schimbări. Unii autori chiar susțin că termenul „antifragil” ar fi mai potrivit pentru a defini reziliența organizațională.
      Indiferent de ce definiție sau termen adoptăm, după numeroase scandaluri corporatiste și după o criză financiară care a zguduit întregul glob, se consideră că o organizație de succes trebuie să poată REZISTA la SOCURI, să rămână la fel de puternică în urma acestor SOCURI, să se adapteze SCHIMBARII și chiar mai mult, să profite de oportunitățile pe care le aduce orice schimbare.
      Dar cum poate o organizație să dobândească reziliență? O teorie cunoscută publicată în 2011 de către o cunoscută asociație din Marea Britanie, AIRMIC (Asociația Managerilor de Risk și Asigurări din Industrie și Comerț), este teoria celor 5 R: Radarul de risc, Resursele, Relațiile organizației, Răspunsul rapid la incidente, precum și Revizuirea și adaptarea mediului organizațional.
      Unii specialiști din domeniul rezilienței organizaționale se întreabă dacă nu greșim când considerăm că starea de normalitate este reprezentată de stabilitate și menținerea status quo-ului. Dacă am considera că normalitatea înseamnă SCHIMBARE și Adaptare PERMANENTA, iar o perioadă de stabilitate ar fi numai un accident, o perioadă scurtă de care nu trebuie să ne lăsăm înșelați? Poate că într-adevăr această abordare este secretul unei organizații reziliente.”

      Si eu m-am documentat cand Comisia Europeana a propus termenul, intr-adevar e strict ingineresc, dar mi se pare potrivit…

  10. Dancila zicea imunoglobina la imunoglobulina si ziceati ca e proasta… Iohanel o fi vreun destept…