G4Media.ro

Grecia şi Turcia fac exerciţii militare rivale în estul Mării Mediterane, ministrul…

sursa foto: Facebook/ Recep Tayyip Erdogan

Grecia şi Turcia fac exerciţii militare rivale în estul Mării Mediterane, ministrul german de Externe încearcă să detensioneze situația

Turcia şi Grecia continuă escaladarea tensiunilor și fac exerciţii militare rivale în partea de est a Mării Mediterane, transmite News.ro. Ministrul german de Externe, Heiko Maas, face marţi o vizită în regiune pentru a calma tensiunile între cele două state care sunt aliate în NATO.

Ministerul turc al Apărării a anunţat luni organizarea unor ”exerciţii militare de tranziţie” cu ”nave turce şi aliate” marţi, la sud de Insula Creta.

Presa turcă a prezentat acest anunţ drept o ”ripostă” dată Atenei, care a emis tot luni o notă maritimă (Navtex) în vederea efectuări unui exerciţiu militar de antrenament comun cu aviaţia Emiratelor Arabe Unite (EAU) în aceeaşi zonă, în perioada 25-27 august.

De teama excluderii sale de la împărţirea unor imense zăcăminte de gaze naturale în regiune, Ankara a desfăşurat la 10 august nave de război într-o zonă revendicată de Grecia, provocând o escaladare a tensiunilor cu Atena şi îngrijorarea Uniunii Europene (UE).

Ankara a decis duminică să prelungească prezenţa navei sale Oruç Reis în această zonă cu patru zile, până la 27 august.

”Ne temem ca tensiunile să continue să apese asupra relaţiilor Turciei cu UE şi că o nouă escaladare poate fi plină de consecinţe”, a declarat un oficial german.

Foto: Recep Tayyip Erdogan / Facebook

Citește tot articolul pe News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Poate invata si Grecia sa nu le mai faca cu evantaiul atat de docil neo sovieticilor si sa stranga randurile in NATO.
    Iar Turcia poate primi o lectie cu o nava scufundata, pentru control. Si daca fac pe cuceritorii as zice chiar sa luam Constantinopolele si sa-l redam proprietarilor de drept!

    Cu drag ,
    Pro Grecia