G4Media.ro

Grecia, măsuri draconice în pandemie: vaccinarea obligatorie extinsă la mai multe categorii…

Grecia, măsuri draconice în pandemie: vaccinarea obligatorie extinsă la mai multe categorii de angajați, teste obligatorii cu plată pentru nevaccinați

Guvernul Greciei a anunțat marți măsuri dure pentru a stopa creșterea cazurilor de covid. Vaccinarea a devenit obligatorie pentru farmaciști, medicii privați și stomatologi, iar în septembrie s-ar putea extinde și la unele categorii de angajați din cadrul poliției și armatei, potrivit publicației Iefimerida.

Așadar, pe lângă angajații din sistemul sanitar public, și cei din mediul sanitar privat trebuie să fie vaccinați până la 13 septembrie. În caz contrar, aceștia vor fi amendați.

În plus, categorii tot mai largi de angajați nevaccinați vor trebui să se testeze o dată sau de două pe săptămână (în cazul celor din turism, horeca, educației – de exemplu), iar fiecare test va costa 10 euro.

De asemenea, persoanele nevaccinate nu vor mai avea acces în restaurante, cluburi, evenimente sportive și evenimente desfășurate în interior, potrivit publicației Ekathimerini.

Anunțul guvernului a venit în ziua în care Grecia a înregistrat 4.608 cazuri de coronavirus și 32 de decese. Miza executivului elen este să scadă presiunea pe sistemul sanitar și să nu mai impună un lockdown care să afecteze dur economia. (Foto: G4Media.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Le urez faliment placut…stai putin ei sunt deja falimentari, s-au obisnuit cu asta.

  • Foaaarte amuzant ești haha haha haaaaha. Îți urez concedii in sufragerie, că toate statele astea de vacanta o sa ia masurile respective. Eu zic in felul următor, cine nu se vaccinează și nu are ceva adeverință care sa confirme că este incompatibil cu vaccinul, sa își plătească spitalizarea in caz de covid, bineînțeles cine are asigurare privată și acoperă asta norocul lui, cine nu să scoată banii din buzunar, nu cred că ar fi revoltați, mai ales că nu cred in virus.

  • @yoko, esti mai prost decat prevede legea!

  • Eu am asteptat 15 min sa prind o masa libera la restaurant in grecia.
   Faliment este in Romania unde am dat 6500 lei pe 7 zile de cosmar la Jupiter.
   La intrare in grecia m-am supus testului covid.

  • @Yoko

   De acord dar sa mi dea înapoi banii plătiți la asigurări de Sanatate vreme de 18ani

  • @Abc, daca iti dai singur foc la casa, asigurarea de locuinta nu acopera acest risc. Sa nu te vaccinezi nu e chiar echivalentul, dar e ca si cum ai turna benzina prin toata casa, fara sa aprinzi chibritul, si pe urma sa ai pretentia sa plateasca firma de asigurari, cand din intamplare apare o scanteie care o aprinde.

   Deci ar avea sens macar cresterea contributiei la asigurari de sanatate pentru cei care nu se vaccineaza.

 2. e draconica tare situatia din grecia , m-am intors ieri de acolo , lasati vrajeala!

 3. daca ai fost macar odata in Grecia, nu ai cum sa nu razi cand citesti cele scrise in stirea de mai sus. Asta este ca stirea despre incendiile din Australia cum ca „cerbii aveau coarnele in flacari”
  …numai ca in Australia nu sunt cerbi 🙁

 4. E un ABUZ totalitar de nedescris sa condiționezi accesul unui om la muncă sau in spații publice închise de pecetea FIAREI.