G4Media.ro

Germania: Social-democrații, verzii și liber-democrații au anunțat că au ajuns la un…

sursa foto: Consiliul European

Germania: Social-democrații, verzii și liber-democrații au anunțat că au ajuns la un acord preliminar pentru formarea unui nou guvern

Social-democraţii (SPD), care au obţinut cel mai bun scor în alegerile din Germania, Verzii şi Liber-Democraţii (FDP) au anunţat vineri că au ajuns la un acord preliminar în vederea formării unui guvern, relatează AFP, Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

„Am reuşit efectiv să ne punem de acord asupra unui document. Este un rezultat foarte bun, asta arată cu claritate că un guvern poate fi format în Germania”, a declarat social-democratul Olaf Scholz, probabil viitor cancelar, în cadrul unei declaraţii de presă împreună cu liderii partidelor ecologist şi liberal.

„Un nou început este posibil cu cele trei partide”, a mai spus Scholz.

Potrivit unui draft de document consultat de Reuters, cele trei partide s-au pus de acord asupra unor puncte majore, printre care şi renunţarea la centralele pe cărbune până în 2030.

De asemenea, ei au convenit ca 2% din suprafaţă să fie folosită pentru turbine eoliene pe pământ, ca pe toate acoperişurile adecvate să se instaleze panouri solare şi ca timpul pentru acordarea permiselor necesare să se reducă la jumătate, se menţionează în draft.

De asemenea, relatează AFP, social-democraţii, ecologiştii şi liberalii vor să menţină limitările la datoria publică înscrise în constituţia naţională şi au promis să nu mărească impozitele.

Cele trei partide vor să crească investiţiile în următorii ani, dar „în cadrul frânei pentru îndatorare constituţionale” germane, care limitează strict posibilităţile de deficit public.

Sursa foto: Consiliul European

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Se anunta vremuri grele pt Germania! Dar si pt Europa!Partidele de stanga au pus mana pe putere. Sper de data asta ca germanii sa se lecuiasca sa mai voteze partide comuniste/socialiste!
    Oricum ,oricat de rea va deveni viata in Germania ,va fi mai buna ca in Romania!

    • FDP și Grunne nu sunt de stânga , iar decât corupția cdu CSU … Prefer coaliția asta … Toți sunt o apă și un pământ , și nu sunt de lăudat niciunii , trăiesc în Germania de aproape 9 ani și viața devine tot mai grea pe zi ce trece .Niciunui partid sau coaliție nu ar trebui sa i se acorde mai mult de un mandat ,in primul mandat toți se străduiesc să facă să fie bine dar apoi ce i prea mult strica (vezi guvernarea cducsu din ultimele 2 mandate ). Nu exista partid sau coaliție perfecta ,toate au +si-.

    • Of

  2. Si eu credeam ca legalizeaza iarba. :)) Hai, sa incepem 2022 frumos. In 2 luni arde !

  3. P.S. : Lasa-ti-l pe Marele Alb sef de Plantatie. Facem Canada, SUA, Uruguai, la un loc. „Noul Busuioc”. Panacee anti-panachee.

  4. P.P.S. : Baiatul de mai sus nu si-a luat doza. Habar n-are despre ce vorbeste. El e de ‘dreapta’. Educat de NatGeoWild. Promo infect in minti inculte = fanatismul de astazi.