G4Media.ro

George Becali a depus cerere de înregistrare a Partidului Noua Gardă –…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

George Becali a depus cerere de înregistrare a Partidului Noua Gardă – Creștin Democrată / ”Nu mai intru în politică. Nu mai am puterea” /Cariera politică a milionarului

Omul de afaceri George Becali a depus în 29 februarie actele la Tribunalul București pentru înregistrarea unui nou partid politic: Noua Gardă – Creștin Democrată.

Alături de el sunt în acest demers doi apropiați, fostul jucător de fotbal Ionuț Luțu, actual asistent personal și șofer al milionarului și Dorin Laurențiu Ionescu, cel despre care presa sportivă scrie că se ocupă de aspecte organizatorice ale clubului FCSB, patronat de Becali.

Solicitarea omului de afaceri a fost înregistrată, însă nu a primit termen pentru o eventuală validare și înregistrare a partidului în Registrul Partidelor Politice.

Numele partidului propus pentru înființare de George Becali, Noua Gardă, amintește de Garda de Fier, ramură politică paramilitară a Legiunii Arhanghelul Mihail, organizație legionară înființată de Corneliu Zelea Codreanu. În 1935, Legiunea își schimba denumirea oficială în partidul Totul pentru Țară, partid care ajunge la putere sub conducerea lui Horia Sima, după alierea cu generalul Ion Antonescuși proclamarea „Statul Național-Legionar”, în 1940, în al cărui guvern legionarii constituiau principala forță politică.

George Becali a anunțat că nu mai are intenția de a intra în politică.

„Partidul îl aveam, PNG-CD. Și atunci, dacă nu am participat la alegeri, i-am schimbat numele în Partidul Noua Gardă, ca să rămână aceleași inițiale (n.r. – înainte era denumit Partidul Noua Generație). Am zis: «Lasă mă, să fie». Ca să fie clar: eu la revedere cu politica, nu mă mai vedeți în viața voastră”, a declarat Becali, citat de GSP.ro.

Nu exclude însă varianta ca acest partid să facă alianțe sau să fie absorbit de alte formațiuni politice.

”Dar dacă e să susțin un partid, să o fac printr-o instituție. Facem alianță, absorbție, l-a absorbit și absorbit rămâne. Niciodată în viață, nici dacă se scufundă pământul, nu mai intru în politică. Nu mai am puterea. Trebuie să te scoli la 7 și să muncești!”, a susținut Becali.

Această intenție a lui George Becali, poate fi înscrisă într-o serie de convulsii interne în extrema dreaptă a scenei politice românești.

G4Media a scris despre partidele extremiste AUR și SOS, care au fost protagonistele a șase rupturi de răsunet care au avut loc în ultima lună, din 4 februarie în 2 martie.

Evacuările cu scandal din cele două formațiuni politice, conduse de lideri care s-au despărțit la rândul lor furtunos în 2021, au loc cu doar trei luni înaintea primelor două scrutine din 9 iunie, alegerile europarlamentare și locale.

În luptele intestine din AUR și SOS cei care pleacă și cei care sunt părăsiți se acuză reciproc de același lucru: Sunt oamenii ”serviciilor” și ai ”securiștilor”. G4Media a făcut o radiografie la zi a rupturilor din AUR și SOS care au marcat ultima lună, pornind de la cea mai recentă, care a avut loc sâmbătă seară.

De remarcat este că, în general, scandalurile din această zonă a politicii izbucnesc în momente importante pentru țară și sensibile pentru partidele politice aflate la guvernare și acoperă mediatic evenimentele în curs.

Cariera politică a lui George Becali

Omul de afaceri a candidat în 2000 a candidat pentru un loc în Camera Deputaților din partea unei asociații a italienilor din România, ratând intrarea în Parlament.

În 2004 a preluat Partidul Noua Generație de la fondatorul acestuia, Viorel Lis, fost primar al Bucureștiului, promovând o doctrină creștină, de dreapta, cu accente naționaliste, apropiată de cea a Partidului România Mare și a partidelor extremiste europene.

A participat în 2004 la alegerile pentru președinția României din partea PNG, obținând 1,77% din opțiunile de vot.

La alegerile europarlamentare din 2007, s-a aflat pe prima poziție pe lista PNG, dar partidul său a obținut 4,85% din voturi, fiindu-i necesar un procent de 5%.

A ajuns totuși în Parlamentul European la alegerile din 2009, dar pe lista Partidului România Mare, alături de Corneliu Vadim Tudor. În ianuariex 2013 își dă demisia din Parlamentul European după ce a fost ales deputat în Colegiul 25 din București, pe lista Uniunii Social-Liberale, ca membru al PNL.

În 11 februarie 2013, ca urmare a condamnării cu suspendare pentru sechestrare de persoane, și-a dat demisia din PNL, devenind deputat independent.

Mandatul său a încetat după condamnarea definitivă, la trei ani de închisoare cu executare, primită pentru coruperea unor înalți funcționari publici în scopul facilitării unui schimb de terenuri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Na drace…..asta mai lipsea romanilor,un alt partid pus pe minciuni.