G4Media.ro

Generalul Sirski: Forțele rusești sunt semi-încercuite în Bahmut

Sursa foto: Sergey SHESTAK / AFP

Generalul Sirski: Forțele rusești sunt semi-încercuite în Bahmut

Comandantul forțelor terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Alexander Sirski, a declarat într-un interviu acordat BBC că în prezent au fost create toate condițiile pentru recucerirea Bahmut.

Potrivit acestuia, Forțele Armate ale Ucrainei au trecut la operațiuni ofensive active pentru a îmbunătăți poziția tactică și pentru a acoperi Bahmut pe flancuri, în vederea creării condițiilor pentru încercuirea completă a orașului devastat de război.

„Dispunerea trupelor rusești în prezent seamănă cu un astfel de arc, care este concentrat în Bahmut. Și ele se află în semiîncercuire. Ei bine, este pur și simplu imposibil să nu profiți de asta”, a spus Sirski.

General-colonelul Sirski a susținut că trupele sale vor putea să recucerească Bahmut cu pierderi de 10 ori mai mici decât cele suferite de mercenarii din Grupul Wagner care au cucerit orașul.

Generalul a explicat, de asemenea, de ce este important din punct de vedere strategic pentru Ucraina să recucerească Bahmut.

„În primul rând, Bahmut este centrul de concentrare a principalelor direcții și drumuri. Ei bine, de exemplu, un drum de la Debalțevo, un drum de la Seversk, un drum de la Gorlovka, un drum de la Konstantinovka și un drum de la Slaviansk trec prin Bahmut. Adică, acesta este centrul în care toate aceste drumuri converg”, spune Srski. „Folosind o rețea dezvoltată de drumuri, trupele rusești pot avansa în cel puțin trei dintre aceste direcții operaționale. În plus, în general, zona din jurul Bahmut este o concentrare de diferite tipuri de înălțimi dominante care îți permit să controlezi cea mai mare parte a zonei din jurul, de la periferia Bahmut. Acest lucru îi sporește rolul de trambulină pentru acțiunile ofensive ulterioare”.

„Literalmente, la trei kilometri dincolo de Bahmut, începe următorul oraș, Ceasov Iar. Și aici este foarte important pentru noi să oprim inamicul în Bahmut, care este situat în câmpia de acolo”, a adăugat comandantul Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Le urez predare plăcută!

 2. Cine imi explica ce inseamna „semi-incercuit”?
  Ori esti incercuit, ori ba! Nu….???

  • Înseamnă ca sunt încercuite parțial. E grea limba română?

  • Semicercuite ar fi fost mai corect. 🙂 Si este grea limba română, din ce tot citesc în articolele de pe G4 Media. Hai Ucraina!

  • Inseamna ca urmeaza faza predarii orcilor catre ucraineni si preluarea Bahmutului de catre aparatorii/eroii Ukrainei. Multumit?

 3. Semi decedați 😅