G4Media.ro

Gabriel Liiceanu, critici vitriolante la adresa lui Mircea Dinescu: Model de comportament…

Gabriel Liiceanu participa la Bookfest 2019, sambata, 1 iunie 2019. Inquam Photos / Bogdan Buda

Gabriel Liiceanu, critici vitriolante la adresa lui Mircea Dinescu: Model de comportament iradiant, caracterizat prin cultivarea vulgarității, a țopeniei obraznice și infatuate, a cabotinismului lucrativ, a închinării vieții profitului făcut cu prețul unei nerușinări fără margini

Gabriel Liiceanu a lansat, într-un articol publicat pe platforma Contributors, o critică dură la adresa lui Mircea Dinescu, despre care a spus, fără a-i pronunța măcar o dată numele, că reprezintă un ”model de comportament iradiant, caracterizat prin cultivarea vulgarității, a țopeniei obraznice și infatuate, a cabotinismului lucrativ, a închinării vieții profitului făcut cu prețul unei nerușinări fără margini”.

”Cert e că, în locul personajului nimbat de aura disidentului, la rampă a apărut scandalagiul, vedeta, mitocanul, poftangiul, un claun isteric locuit de patima căpătuielii. Debutează în noul timp al istoriei imaginându-și că totul îi e permis. Prima lui grijă este să schimbe un apartament din Piața Dorobanți pe o ditamai vila de pe Bulevardul Aviatorilor, atribuită cu ani în urmă unei nomenclaturiste din stirpea protejatelor Elenei Ceaușescu. S-a mutat într-o villa damnata, fără să-i pese de „ce va zice lumea” și fără să-i fie silă de aerul pe care urma să-l repire acolo. Apoi, ca proaspăt șef al Uniunii Scriitorilor, a încercat  deturnarea în beneficiu propriu a unei tipografii donate după revoluție de statul german cărturarilor români. Scandalul izbucnit l-a măturat din fruntea Uniunii”, a mai scris Liiceanu.

”Senzația pe care ți-o lasă această „silabă imprimată pe dos” din cartea umanității e că s-a născut ca să demonstreze cât de calpă și răstălmăcitoare poate fi gesticulația unui individ pe scena publică”, a mai continuat el în articolul intitulat ”Un pedagog valah”.

Citește articolul integral pe contributors.ro

Sursa foto: Inquam Photos/ Autor: Bogdan Buda

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

67 comentarii

  1. corect!
    un gunoi revolutionar cu scop lucrativ postdecebrist.
    soios, cioflingarul!😂😂😂

    • Subscriu, domnul Liiceanu are perfecta dreptate. Soacra lui dinescu platea cotizatie la partidul comunist al uniunii sovietice si dupa 89

    • Dl Liiceanu a uitat cand il ridica in slavi pe Basescu iar Elena Udrea tragea dezmaturi de pomina in curte la Cetate…

    • Altminteri, se uită toate. Mircea Dinescu, fiind membru al Colegiului CNSAS, a intrat definitiv în istoria… literară românească, la 29 ianuarie 2008, când a declanşat un ajutat de mulţi atac mediatic asupra poetului Cezar Ivănescu, sub acuzaţia că ar fi fost informator al securităţii, nedovedită, rămânând în memoria iubitorilor de poezie protestul fiicei poetului Baaadului, Clara Aruștei: „Mircea Dinescu mi-a băgat tatăl în mormânt“.

    • Nu Dinescu, care s-a expus la TVR la ora 11 in 22 decembrie e eroul revolutiei. Dimpotriva, el era un comunist!

      Raul Patrascu si Burduja, Paltonarul si Rares Bogdan, Basau si Boculete, Cremuta pe Organism si Teflonila, Bot si Brancardierul de Buzau etc sunt adevaratii eroi.

    • Mircea, fa-te ca lucrezi, pana tovarasul Iliescu & co deturneaza revolutia cu ajutorul diversiunii, manipularii si a catorva sute de fraieri care au crezut ca comunismul se preda fara lupta.

  2. Ce bine a caracterizat-o pe cioară.

  3. Frizati absurdul domnule Liiceanu. Dinescu reprezinta doar o picatura dintr-un ocean de infractionalitate si nesimtire fara margini cu mari pretentii de carturari…

    • Aveti dreptate si dumneavoastra domnule Ion. E plin de lichele cu pretentii in romania

    • Licheaua Liiceanu, improprietarita dupa 89′ cu o editura, il critica pe Dinescu, alta puslama, ca a vrut sa faca ce-a facut si el, dar cu o tipografie.
      Astept replica celui care a intrat in noua epoca facindu-se ca lucreaza ca sa le dau dreptate amindurora.

    • Adevărat grait-ai IOANE!Doar pretenții de CARTURARI.

  4. multumiri d-lui profesor, imi place vehementa si modul nemilos de caracterizare.
    Oricum lucrurile era clare de mult timp, se vede mizeria de caracter si linguseala la stapanirea politica de la o posta. o non-valoare morala (la fel ca Puric)

  5. Personajul descris este un profitor fără caracter, mare amic cu Dragnea și cu Valcov. Acum fuge de la TVR pentru ca a dat prea mult în actualii guvernanți și în președinte. Abia acum încep problemele pentru el. Acest articol este prima dovada.

  6. …Dinescu, poetul portofel. Un rebut al societatii, un ciocoi parvenit si un monument de nesimtire. Dinescu..dizidentul fabricat in laboratoarele securitatii, emblema „revolutiei” lui Ilici Iliescu, mumia vie a pesedeului…

  7. Cum ai zis maestre, că umblă după profit? Și mai cum ai zis, că a pus sau a vrut sa pună mâna pe o tipografie a unei defunct instituții comuniste? Și mai ce a făcut, Liicene, a vorbit cu prezidelu’ să-i pună o pila, ceva, la afacerile lui turistice?
    Bă, ipocrizie mai mare, rar se vede!
    Bă, ia și te uită în oglindă, ia și te uită în trecut și povestește tu, cu tact și răbdare, cum ai pus d-ta mâna pe Editura Humanitas! Știi care editură, nu? Aia de era Editura Politica a PCR! Și sa ne spui ce rol a avut prezidelu’ în afacere… Dacă nu ai tinere de minte, întreabă-l pe Pleșu!
    😀 😀 😀
    PS: cele mai împuțite ipocrizii sunt cele „intelectuale”. După ce vad asa ceva gândesc că Veorica e doctor docent!

    • fortemente gentile e sincero 🤗🌲🌷🤫😜

    • Ăsta pare a fi un comentariu pornit din invidie. Pentru că, dacă pomul după roade și omul după fapte se cunoaște, transformarea Editurii Politice în Editura Humanitas condusă de Liiceanu a fost unul dintre cele mai benefice fenomene culturale care s-au petrecut după ’89 la noi. O întreagă generație a crescut, s-a format, a învățat să gândească, a dobândit spirit cu ajutorul cărților publicate la această editură. Care, apropo, a făcut profit plătindu-și cinstit toate dările, declarând corect veniturile și salariile angajaților săi.

  8. Cred ca cea mai buna caracterizare facuta acestui personaj demn de toata scarba omeneasca.

  9. Textul lui Liiceanu vine, se pare, ca o replica la raspunsul dat de Dinescu Anei Blandiana, careia ii reproseaza ca nu i-a adus mere finului sau, ii rascoleste in trecutul familial, trimitand la tragica moarte a tatalui poetei si alte mizerii. Toate astea, in loc sa explice daca formularea „Hitlerjungend” („Tineretul lui Hitler”) era justa, accidentala sau altfel. Oamenii de cultura nu sunt niste sfinti. Biografiile multora dezvaluie, peste timp, orgolii nemasurate, zgarcenie, lacomie etc. si, uneori, cea mai joasa mitocanie.

  10. Liiceanu uita ca el este autorul furtului prin care a luat cu japca fosta editură politică cu întreg patrimoniul transformând o in actuala editură humanitas. La care sunt angajați mru si un fost ministru de externe andrei plesu

    • de fapt ce anume vrei sa ne transmiti d-le Ilarion?
      o parere personala (furatul editurii, autorul furtului)? pt dvs. Editura „POLITICA” suna mai bine decat „Humanitas”? Ati analizat evolutia ca tiraje si imagine dupa transformarea (sa zicem furtul, ca dvs) acestei edituri?
      anagajatii editurii: asa, i-ati nominalizat, care este problema, nu inteleg? nu au drept de munca (constitional sau moral)? sunt persoane inculte, n-au ce cauta acolo?
      Ne luminati mai in detaliu?

    • PACE VOUA,TUTUROR!!!

  11. Dinescu a făcut o revoluție, Liicheanu era ascuns sub masă.
    Hilar că îl acuză Liicheanu pe Dinescu de caracter mercantil, tocmai el care a luat cu japca, adică furat, editura politică.
    Halal!
    Un caraghios cu ifose de om de cultură, vai de țara asta dacă a ajuns unul ca Liicheanu elită culturală….

    • Care revolutie stimabile? Aia la care l-a invitat pe Iliescu sa preia puterea? El si Caramitru (din pacate) l-au primit cu bratele deschise pe Iliescu la TVR. Si bolsevicului atat i-a trebuit.
      Imediat dupa fuga lui Ceausescu, cativa comunisti, in frunte cu primul secretar al judetului Timis, si-au manifestat dorinta de a trece de partea revolutionarilor. Au fost respinsi categoric. A fost una din faptele mature ale revolutiei din Timisoara. Imediat au fost organizate alegeri locale si au fost scosi toti comunistii din institutii. Din pacate a durat doar pana in luna mai cand la alegerile organizate de Iliescu au revenit o parte dintre ei.

    • Dinescu, omul Farmazoanei Rasiste, este o jigodie p(r)ostrevolutionara care a făcut o repolutie futila. Dinescu a fost, este și va rămâne prototipul șarpelui încălzit la sânul Mafiei – Pegra PSD.

  12. nu tin sa-l apar pe domnul Dinescu…omul nu are loc pe banchiza pe care stau eu…

    dar tare ma indoiesc ca domnul Liiceanu ar fi director de constiinta!

    privatizarea Editurii Politice a fost, din cate se pare, o manareala!

    sa incepi o *viata noua*, sa o anunti printr-un apel catre lichele, dar sa faci o manareala, nu e de ici-colo, nu oricine poate sa o faca…

    si apoi, la fel ca si in cazul Dinescu, contractele domniei-sale cu televiziunea romana falimentara, de pe vremea lui A. Lazescu…

    banuiesc ca domnul Dinescu nu se va lasa, vom afla mai multe…

    de fapt, e vorba de multa mizerie…..iar scandalurile de acest fel dezvaluie cum arata, de fapt, aceasta *lume*!

  13. Până la urmă, Michnik (dizident polonez adevărat, nu dizident de casă al regimului cum a fost Blandiana) i-a spus-o cel mai bine lui Liicheanu: „Ești bolșevic”. Punct.

  14. Liiceanu e un bolșevic cu acte în regula. Și Dinescu la fel. O certa între doi bolșevici fără scrupule. Ana Blandiana, favorita Elenei Ceaușescu, o lingusitoare și o profitoare. Pleșu cu celebra scrisoare, Tismaneanu cu Primăverii, ăștia sunt cei care au făcut și furat Revoluția.

  15. Nu vă e silă de aerul pe care îl respirați în ,,villa damnata” a fostei Edituri Politice unde lucrați acum ca șef al Edturii Humanitas?!?

  16. Multi încearcă să-l definească. Domnul Liiceanu a reușit cu brio. Multi încearcă să descrie acest chip de cinic dărâmător, pentru care invectiva si insulta, șmecheria și mangleala, dar mai cu seamă hapaiala sunt figurile preferate ale blazatului Dinescu. ingr(a)psatul Dinescu rămâne esențialmente, în toate privintele, un fariseu comunistoid. Nu iubește maruntii. Debitează cretinisme ordinare, că orice gulgutar cu lăcomie clinică și gură lugubră. Născut, cocoloșit și gonflat in desertul roșu românesc, Dezinformatorul Dinescu este mai aproape de „măiestria” să de bucătar, decât de presupus scriitor.

  17. Pana la urma Dinescu si-a luat un perdaf.
    Goana după aur!
    Luptele vor continua!
    Astept mai multe dezvăluiri!

  18. aurora se referea la liiceanu.

  19. in fapt ceea ce este de reprosat nu ar fi atat relatia cu vechiul regim, ci lipsa de decenta si limbajul dublu de dupa 1990!

    cred ca domnul Dinescu merita a fi pus la punct…pamfletul sau contine aprecieri care nu se fac, aluzii la deficiente fizice….este, in unele locuri, gretos, alteori, daca nu ar fi legat de o persoana, este stralucitor…

    numai ca domnul Liiceanu nu este persoana care sa se erijeze in *director de constiinta*,

    sa ne amintim elogiile de-a dreptul dizgratioase la adresa domnului Traian Basescu cand acesta era presedintele tarii…

    atitudinea sa poupincourista…in raport cu o guvernare marcata de derapaje, dau aici exemplul, ideea fostului presedinte de a sustine proiectul canadian de la Rosia Montana, care ar fi reprezentat un dezastru pentru Romania..

    sa nu uitam ca domnul Liiceanu, alaturi de domnii Plesu, Patapievici, Cartarescu, Tismaneanu, Andrei Cornea au reprezentat *intelectualii lui Basescu*, adica lacheii de curte ai acestuia..

    dezgustator…

    • Dacă nu Liiceanu, cine să-l descrie elocvent, asa cum este, pe bătranul-fără-minte, lipsit de minimă decentă, bolnav de orgoliu, arghilofil si mare-ridicator-in-slăvi al PSD-ului, Mircea Dinescu?

  20. Nu e în măsura că unul că Lichenul sa- l critice pe Dinescu.A uitat de osanalele și pupincurismul față de Băsescu.A uitat cum a luat editura Humanitas, gratis cadou de la Pleșu.Licheanu este filozoful fara opera.

  21. banuiesc ca domnul Dinescu nu se va lasa

  22. Aceste rafuieli publice mi se par de prost gust.

  23. Mult i-a luat pana sa spuna adevarul despre Dinescu. 30 de ani.

    • Poate peste inca 30 de ani, când se va da cep arhivelor secrete, vom afla adevărul despre ploșniță ticăloasă Dinescu. De ce 30 de ani? Pentru simplul motiv că 30 de ani sunt arhisuficienti că absolut tot protagoniștii dezinformarii sa se facă în acest răstimp oale ullcele.

  24. Lîngăul lui Petrov își pregătește limba pentru noua conducere politică .Și cei noi trebuie sterși la dos de limba acestei prostituate in ale culturii.Acum când se schimbă conducerea TVR încearcă să lingă pe organism pe noii vătafi ai țarii sa primescă și el ceva la TVR. Cu Pușcalău Ayahuască la conducerea postului public prostituata va dansa la bară .

  25. Măi Liiceanu, tu vorbești? Ai uitat cumva, cum Pleșu ți-a făcut cadou Editura Politică, și de atunci tot prăduiești.

  26. totul a pornit de la
     „Soră lume” Ana Blandiana face acuzaţii extrem de dure la adresa lui Mircea Dinescu

    iar MD a dat replica
    in CATAVENCII punct RO din 9 martie 2021: Săru’ mîna, nășică!

    vedeți că se leagă!

  27. Textul lui Liiceanu e de o josnicie descreierată. Insinuări, acuzații de prost gust, caricatură sardonică, erori factuale, logice, sociologice, filosofice, ceea ce rămâne e o ură sălbatică… Nimic în prezența publică a lui Dinescu nu justifică așa ceva. Într-o societate civilizată nimeni nu e nimicit așa pentru caracterul său!

  28. Hahaha cica Dinescu era in patima capatuielii. Rade ciob de oala sparta. Domnu Liiceanu da d-voastra unde locuiti in Rahova sau in Cotroceni? Aveti Logan sau Jeepan ? Dinescu o fi poetul portofel dar macar nu e ipocrit. Liiceanu povestea cum le-a trimis la amicii din GDS sticla de vin de la Magureanu SRI desi era speriat ca ar putea fi otravita. Dar lor nu le-a zis asta, i-a folosit de degustatori. Da, chiar Liiceanu everestul moralitatii. Vomit.

    • Lui Liiceanu nu ii trebuie avion personal. La nevoie, se deplaseaza cu avionul prezidential.

  29. Dinescu, un oportunist cu un tupeu incredibil, veros. Un caracter infect
    Felicitări domnule Gabriel Liiceanu, ca întodeuna sunteți prea blând

  30. Tovarusul lui de la Catavencii, Doru Buscu era mare prieten cu Liviu Dragnea. Lui Dinescu i-a picat mai bine asocierea cu tataia Vantu:

    ”SOV: `Neaţa, tati. Te salut!
    MD: Să trăieşti, coane, ce faci, bă?
    SOV: Bine, tati, felicitări pentru emisiune!
    MD: Mersi, bă, da’ ai văzut că ăsta (n.r. – Tănase) tot nu dă, nu vrea să dea. De atâtea emisiuni şi n-a dat.
    SOV: Da…
    MD: Nu vrea el!
    SOV: Lasă… a fost foarte bine, nu? Ascultă ce îţi spun eu, tati. E un pas făcut spre normalizare. Realitatea TV e o instituţie patronală, tati. Deci, răspunde intereselor patronului.
    MD: Da, da, aşa e, bă! Dar, băăăi, ştii ce mi-a zis?
    SOV: Ă?
    MD: Mi-a zis: „Mircea, eu nu dau aşa în Putere fără motiv. Chiar dacă faultează, nu dau!”.
    SOV: Nu, nu cred. Bine, trebuie să-l înţelegi şi pe el, că nu poate chiar aşa. Stelică e tare la simulări, înţelege şi tu. Oricum, ai văzut că în partea a doua te-a lăsat pe tine…
    MD: Da, bă, da!
    SOV: Te-a lăsat non-stop şi el era moderator.
    MD: Da, da, că-n prima parte m-am speriat.
    SOV: Sincer, tati, şi io, nu ştiam ce naiba o fi…
    MD: Am crezut că-mi stă inima!
    SOV: Da, dar era prea pe faţă, n-avea ce să facă băiatu’….
    MD: Da, coane, da’ să nu dea deloc? Uite la Corina… (n.r. –Drăgotescu)
    SOV: Step by step. Step by step!
    ….
    SOV: Deci, câte-ţi trebuie? Zi!
    MD: Câte poţi tu, coane…
    SOV: Hai, tati, zi câte-ţi trebuie, cincizeci, o sută, câte vrei…
    MD: Cât?
    SOV: O sută, cât îţi trebuie? Ce să faci cu cincizeci… cât…
    MD: Bă, adu-mi cât poţi tu. Dar cât mai repede, te rog”
    Pacat , daca nu avea caracterul asta de canalie oportunista si tata isterica putea fi un personaj in gura caruia sa te uiti ..Asa iti vine sa scuipi si sa mergi mai departe.

  31. „Vitriolant”?
    Cititi mai bine comentariile de la articolele voastre.😉

    • Corect. Liiceanu se dovedește, și de data asta, un foarte bun portretist, ilustrând cu precizie trăsăturile personajului, dar fără patimă. Ceea ce îi iese este o realitate pe care și noi o vedeam, dar nu atât de clar sau neputând-o exprima atât de bine. E motivul pentru care îl apreciem atât de mult. Unii comentatori, însă, nu pierd nicio ocazie de a răspândi vitriol și mizerie.

  32. Eu cred ca Mircea i-a promis lui Gabriel o invitatie la o …zeama de portocala, televizata, iar intalnirea nu a mai avut loc…
    …si uite-asa s-au strepezit la mațe !

  33. Cândva aveam trei oameni pe care ii divinizam : Doina Cornea ,Radu Filipescu și Mircea Dinescu. Ultimul după ’89 l-a ales pe ion iliescu cu toate oportunitățile care rezultau din această relație . Nu l-am urat . L-am ignorat . Pt mine a devenit un ireversibil anonim .

    • Asa si eu, nu idolatrizez decat cine spune Vocea Americii sa idolatrizez. Cu cat mai multe bombe peste Gara de Nord, cu atat mai evident cine e adevaratul tau prieten.

  34. Să nu uitam totuși că pe domnul Dinescu, cu toate defectele sale, Revoluția din ’89 l-a găsit în arest la domiciliu și cu Securitatea la poartă, fapt care cântărește greu la bilanț, mai ales atunci când este criticat de cineva ca domnul Liiceanu, care „rezista prin cultură” (adică avea grijă să nu deranjeze regimul, dar altfel era foarte împotrivă zice dânsul, doar că nu se „enerva”, ca s-o parafrazez pe doamna Herta Müller) și care sare acum să o apere – ca la comandă sau ca reflex de castă – pe o altă „rezistentă prin cultură”, pe doamna Blandiana, autoarea sub regim a unei izolate poezii despre un motan, în improbabila – și foarte criptica – postură de parodie a regimului, fapt care nu a apropiat-o cu mai nimic de statutul de dizident la care se pare că râvnește din ’90, când s-a dat voie, statut cu care pare să cocheteze și domnul Liiceanu, fără chiar nici un motiv (motan). Iar alăturarea doamnei Blandiana cu o adevărată dizidentă ca regretata Doinea Cornea este un tertip care nici nu merită comentarii, dincolo de mențiune.

    Nu fac decât să amintesc ceva ce mulți dintre noi știu bine de atunci, iar regretatul Paul Goma – dizident autentic care spală un pic din rușinea noastră a tuturor celor care am tăcut și am înghițit – a detaliat în mai multe ocazii, „condamnându-i la neuitare” – vorbele sale – pe cei doi de mai sus, alături de mulți alții.

    Notă: acest comentariu a fost cenzurat pe contributors.ro fără a furniza vreo explicație.

    • În ’89 lui Ceaușescu i se pregătea ceva. O parte a Securității era fidelă Rusiei, în timp ce o alta era naționalist-ceaușistă. ‘Emanații’ Revoluției, dintre care probabil și Dinescu a făcut parte, erau pregătiți din timp, după părerea mea, ca să-i aplice lui Ceaușescu lovitura mortală, după care aveau să preia puterea – politică și economică. Dinescu nu e Doina Cornea. L-a contestat pe Ceaușescu, dar s-a înțeles foarte bine cu Iliescu după ce acesta l-a recompensat.

  35. !cumgranosalis

    o intrebare * tare*, cat o analiza a unei situatii cu totul si cu totul *ciudate*…

    reproduc o tipologie legata de cele 4 tipuri de subiect-adevar.

    parresiasticul, cel care este dispus sa-si riste si viata pentru un adevar,
    retorul, care sustine un adevar fara a-si risca viata, poate chiar sa duca o viata opusa adevarului pe care-l sustine si atunci este un demagog,
    omul de stiinta…cel care sustine adevarul in urma a unor complexe cercetari in domeniu
    filosoful, cel care spune adevarul dupa ani de meditatie …

    eu zic ca disputa la care asistam este intre doi demagogi…

    si acum raspund la intrebarea domniei-voastre…

    nu poti fi *director de constiinta* cand esti demagog, pur si simplu nu se poate si care si-a construit un capital simbolic/mediatic semnificativ si o pletora de sustinatori, beneficiari ai capitalului simbolic in cauza…

    cum sa pui mana pe Editura Politica si apoi sa scrii o carte despre *Isus al meu*?

    in aceasta consta ciudatenie situatiei….detinatorii capitalului simbolic/mediatic in Romania actuala nu sunt persoane credibile moral….

    de aici libertatea de care profita domnul Dinescu…anticipez un pamflet si mai dur din partea acestuia care nu va avea replica….

    cine sa i-o dea, domnul Plesu? domnul Patapievici? oricare din grupul *intelectualilor lui Basescu* nu va avea curajul sa spuna ceva, avand in vedere postura in care s-au plasat acei intelectuali in raport cu regimul Basescu …cu persoana in cauza…

    • SILA și VOMA.Tuturor.Mie,inclusiv ..Pierdere de timp.Am stat sa citesc aceste comentarii .Ura,răzbunări,frustrări.In absența,vă puteți și bate in pixuri.Doar sunteți elita.INTELECTUALI!!???Câtă modestie,Sărmani nebuni.Furnici,pitici.Vorbe.Mai aveți muult,muult,până DEPARTE!

  36. Un moment foarte important in cariera post-revoluționara a Dlui Dinescu a fost intervenția sa in CPUN in timpul dezbaterii privitoare la interzicerea activiștilor PCR (a se vedea Iliescu, Bârlădeanu, etc) de a participa in primele alegeri din 90. Era cred prin Martie, înainte de Piața Universității. Reprezentanții FSN epuizaseră argumentele pro-PCR și trecuseră la faimosul contra-atac cu salamul cu soia. Atunci a venit Dinescu la microfon și a luat la mișto “opoziția” oricum fărâmițată invocând printre altele istoria familiei sale de muncitori și oameni de treaba indiferent de apartenența politica. Iliescu in prezidiu a ras lărgindu-și gura de rechin cu dinti tociți și a cerut votul plenului. Ghiveciul politic CPUN s-a executat pe loc cu Mulțumirea sufleteasca ca uite, au înțeles și ei bancurile lui Dinescu deci nu sunt chiar așa de incapabili cum crede lumea și ca pe de alta parte au inmomrmantat cel mai important punct din legea electorală dând frâu liber lui Iliescu la președinție, lui Bârlădeanu la senat, etc. Când a venit revendicarea Punctului 8 și Piața Universității, Dinescu era plecat după teren, damigene și alte lucruri edificatoare moral pentru natiune

  37. !!cumgranosalis

    daca imi permiteti o completare!

    exista doar o singura diferenta de substanta intre domnul Dinescu si domnul Liiceanu….

    primul nu are pretentia ca este *director de constiinta*, in timp ce al doilea are aceasta pretentie!

    nu te poti considera *director de constiinta* care aplica principiul kantian ,, lucreaza in asa fel incat maxima actiunii tale sa fie principiu unic de conduita universala* si sa te *pretezi* la smecherii financiare!

    a se citi https://flux24.ro/dezvaluiri-explozive-despre-gabriel-liiceanu/

    dezgustator!

  38. Liiceanu nu este cel care a conferit statutul de simbol national la ,,injuratura care ne uneste” MUIA asa cum publica in revista contributors din 2018: https://www.contributors.ro/injuratura-care-ne-une%C8%99te/
    Un protest, unul cultural , la decernarea premiilor Cesar, este cel pe care il face actrita Corrinne Masiero si nu este ,,muia”, este unul profund:
    https://www.france24.com/fr/culture/20210313-la-46e-c%C3%A9r%C3%A9monie-des-c%C3%A9sar-sacre-albert-dupontel-avec-adieu-les-cons

  39. Dinescu este fanul manelelor.Nu e de ajuns?

  40. Acest „disident” este un absolvent al scolii di politruci de pe vremea comunismului „Academia Stefan Gheroghiu” unde se intra cu „recomandare” nu cu examen…Adevarul este ca aspira la functii inalte si vazind ca era marginalizat datotrita caracterului sau infect s-a transformat in disident, asta e Mircea Dinescu…