G4Media.ro

Gabriel Ispas, fost secretar de stat în Educație: Dacă aveți curaj, abrogați…

Gabriel Ispas, fost secretar de stat în Educație: Dacă aveți curaj, abrogați toate modificările legii educației! Avem nevoie de reașezarea educației pe baze corecte

“Declarațiile ministrului nu sunt acceptabile! Nu ne trebuie o nouă lege, aceasta a fost scuza sub care s-au ascuns toate tarele învățământului românesc. Nu de lege ducem lipsă, sau, dacă aveți curaj, abrogați toate modificările legii nr.1! Avem nevoie de reașezarea educației pe baze corecte, reale!”, spune Gabriel Ispas, decan al Facultății de Drept de la Universitatea Titu Maiorescu și membru al Pro România.

Reacția fostului secretar de stat din Ministerul Educației vine după ce România a obținut cel mai slab punctaj din ultimii 9 ani la testele PISA, cu o rată a analfabetismului funcțional de 44%, în medie, în creștere față de 2015. Ministrul Educației a declarat ulterior lansării raportului OECD că “nu trebuie să ne îngrijorăm, evaluarea [PISA] nu pune accentul pe ce ştiu elevii, ci pe aplicarea cunoştinţelor în situaţii concrete de viaţă”.

Într-o reacție pe pagina sa de Facebook, Gabriel Ispas a spus că “astăzi s-au dat publicității rezultatele evaluării PISA și, ca de obicei, suntem oripilați de rezultate. Astăzi facem o adevărată revoluție, pe care mâine o vom uita. Și, totuși…”

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Ministru : ”Nu trebuie să ne îngrijorăm, evaluarea nu pune accentul pe ce ştiu elevii, ci pe aplicarea cunoştinţelor în situaţii concrete de viaţă”
  Parinte : Pai pentru ce mama ei de treaba fac elevii scoala? Pentru viata sau pentru niste examene nerelevante? Imi pare rau sa va spun, dar aveam asteptari mult mai mari de la dumneavoastra! Ati spus o enormitate!
  Una din solutiile pentru invatamantul romanesc!
  Materia din clasele V-VIII trebuie extinsa pana in clasa a X a inclusiv, cu accent pe aplicabilitate. Materia care se studiaza acum in clasele a IX a si a X a ar trebui dusa in clasele terminale de liceu! Notiunile stiintifice de nivel superior trebuiesc facute in invatamantul universitar! Pregatim elevii pentru viata, nu ca sa ne batem noi cu o caramida imaginara in piept ca avem o scoala buna!

 2. E adevarat ca la liceele bune din București la clasa a 9a se intra doar cu medii de peste 9.9, o parte din nota reprezentând si media generala a anilor de gimnaziu? Da.
  E nașpa: daca te-ai pus rau cu un prof’ in clasa a 5a… te arde 4 ani la medie daca nu intervin parintii cu o floare sa stingă „conflictul”

 3. Universitatea Titu Maiorescu este o universitate?

 4. Habarnista asta de Anisie trebuie sa plece URGENT. Este doar un politruc mascat, care crede ca, daca incepe sa-i cante in struna Presedintelui KWI cu proiectul lui de cacat – Romania Educata – va putea sa traga de timp la nesfarsit si sa nu faca nimic important. Funeriu a avut dreptate cand a zis sa se curete de modificari Legea promovata de el si sa nu se mai piarda timpul cu prostii.

 5. „dacă aveți curaj, abrogați toate modificările legii nr.1!” Este solutia logica. Am totusi o nedumerire: sub mandatul de prim ministru a lui ponta s-a inceput macelarirea LEN 1/2011. Daca ati fi din PMP-ul lui Basescu cel care a initiat intreg procesul care a avut ca final LEN 1/2011 atunci cele sustinute de dl G Ispas ar fi avut credibilitate. Asa o consider doar o pozitie politica. Nu putea ponta sa iasa cu o astfel de pozitie.

 6. Gabriel Ispas
  • 2012-2013 – consilier al Ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, avînd ca responsabilitate ,,consilierea ministrului educației”;
  • 2013-2015 – secretar general adjunct în Ministerul Educației Naționale.
  Acuma, onor cititori, ghiciți sub care guvern a început să fie modificată legea 1/2011!
  Așa încît, domnule profesor, ,,fiindcă mata ai curaj”, muie mă!

 7. Domnule Ispas, sunt ocupati. Strang bani, o jumatate de miliard de euro, sa-i plateasca fratilor Micula. Sa ai si ei lichiditati.

 8. E un impostor Ispas asta si un politruc, fiindca a supt mult la sanul PSD ca secretar de stat. Ce-ai facut, tov. Ispas, ca secretar de stat pentru invatamant? Si cum ai ajuns prof univ? Ce publicatii ai dumneata? Ti le-a verificat cineva?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.