G4Media.ro

G7 condamnă puternic „falsele referendumuri” din Ucraina și anunță că este gata…

Sursa foto: Kremlin.ru

G7 condamnă puternic „falsele referendumuri” din Ucraina și anunță că este gata să impună noi sancțiuni economice ”Rusiei, indivizilor şi entităţilor care susțin războiul”

Liderii G7 au „condamnat puternic” vineri „falsele referendumuri” de anexare organizate de Rusia în teritoriile pe care le ocupă în Ucraina, adăugând că nu vor recunoaşte „niciodată” aceste scrutinuri „ilegitime”, relatează AFP şi DPA.

„Nu vom recunoaşte niciodată aceste referendumuri care par să fie un pas către o anexare rusească”, nici „o pretinsă anexare dacă are loc”, au afirmat ei într-un comunicat difuzat de Germania, care asigură preşedinţia grupului în acest an.

G7 susţine în comunicat că referendumurile „nu au efect legal sau legitimitate, după cum au demonstrat-o metodele grăbite de organizare ale Rusiei, care nu respectă în niciun fel normele democratice” şi condamnă „intimidarea flagrantă a populaţiilor locale”.

Liderii G7 afirmă că voturile „nu reprezintă nicidecum o expresie legitimă a voinţei poporului ucrainean, care a rezistat consistent eforturilor ruseşti de a schimba frontiere cu forţa”.

Statele G7 fac apel la toate ţările „să respingă fără echivoc” referendumurile, întrucât „Rusia încearcă să creeze o acoperire falsă pentru încălcările sale ale legii internaţionale”.

G7 susţine că grupul este gata să impună noi costuri economice Rusiei, indivizilor şi entităţilor – din interiorul şi din exteriorul ţării – care furnizează sprijin politic sau economic tentativelor ilegale ale Rusiei de a schimba statutul teritoriului ucrainean.

„Vom continua să furnizăm sprijin financiar, umanitar, militar, diplomatic şi legal şi vor continua cu eforturile de reconstrucţie”, a precizat G7, referindu-se la conferinţă pentru reconstrucţia Ucrainei prevăzută pentru octombrie.

„Vom rămâne cu fermitate alături de Ucraina atâta timp cât trebuie”, se mai menţionează în comunicat.

sursa: Agerpres.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Propun ca în Italia sa se organizeze un referendum datorita numărului mare de vorbitor de limba Romana sa se numească Mică Romanie

  2. Punctul G7, trebuie fu tut bine!😜 .Glumim, dar Italia, Franța, Germania subt cam depășiți in acest grup. Ei nu prea au resurse naturale sa tina pasul !