G4Media.ro

Frig în spitalele și școlile din Timișoara / Temperatura apei din rețelele…

Sursa foto: Erik Mclean on Unsplash

Frig în spitalele și școlile din Timișoara / Temperatura apei din rețelele Colterm este plafonată la 40 de grade

Copiii și profesorii îndură frig în mai multe școli din Timișoara, relatează Agenția de presă Rador. Mai mulți directori au informat Inspectoratul că în unele săli de clasă sunt și temperaturi de 15 grade, iar asta face extrem de dificilă desfășurarea cursurilor.

Astfel de probleme sunt la Colegiul Grigore Moisil, Liceul Teoretic Dositei Obradovici și chiar Colegiul Bănățean. Dacă în sălile de clasă va fi frig și săptămâna viitoare, elevii ar putea trece cu studiul în online, spune inspectorul școlar adjunct, Cosmin Hogea

Nici în spitalele din Timișoara racordate la Colterm situația nu este mai bună. La Municipal, Secția de Oncologie și Clinica ASCAR sunt cele mai afectate, spune directorul Daniel Malița.

Reamintim, administratorii societății Colterm au anunțat, la începutul săptămânii, că societatea va furniza căldură în temperaturi tot mai mici, pentru că nu sunt bani pentru plata furnizorilor.

În această secție, în saloane, sunt numai 10℃ în aceste zile, atrage atenția consilierul local social-democrat Radu Țoancă, scrie Ziua de Vest. Este rezultatul combinației dintre temperaturile cu valori negative de afară și cele numai 40℃ ale agentului termic livrat, în condițiile în care ar fi trebuit ca apa să aibă cel puțin 60℃.

„Opriți genocidul din spitalele timișorene, domnule Fritz! Temperatura apei din rețelele Colterm este plafonată la 40 de grade, deși la gradele de afară este nevoie de minim 60 de grade-temperatura apei, pentru ca timișorenii abonați la rețeaua centralizată de termoficare – persoane fizice și juridice – să nu sufere de frig și să aibă apă caldă 24 de ore pe zi”, spune Țoancă, într-o postare pe Facebook.

Luni, 17 ianuarie, consilierii locali au fost chemați într-o ședință „de îndată” pentru a pune la dispoziția Colterm 37 de milioane de lei pentru a putea asigura continuitatea producerii de căldură și apă caldă. Marți, subprefectul Ovidiu Drăgănescu anunțase că vor veni de la București 15,4 milioane de lei, banii din schema de ajutorare pentru lunile noiembrie și decembrie.

Sursa foto: Erik Mclean on Unsplash

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Fritz, Fritz, Fritz!!!

  2. Din ciclul cum sa fii mai prost decat Firea sau Robu. Incredibil, dar iata ca se poate. Si mai au tupeu sa spuna ca nu e asa, oamenii sunt prosti nu inteleg.

    • Incalzirea centralizata costa. Mai ales daca predecesorii nu si-au platit datoriile si nu au investit NIMIC in retehnologizare, incat pretul de productie si poluarea (si implicit certificatele verzi necesare) sa fie mici. Costa atat de mult incat nu exista practic bani in buget, ba chiar legea pune si limite la cat poate fi subventia.
      As dori ca onor consilierul PSD sa vina cu o solutie la problema. Daca se poate fara bani, ca daca sunt bani, oricine se descurca. Asteptam solutiile geniale.

  3. Din ciclul cum sa fii mai varza decat Firea sau Robu.

    • Din ciclul : ne-am fript toti cu USR-ul

    • USR, țeapa secolului!

    • din ciclu: ce bine ii sa dai vina pe aia cand cand aia vechi doar au stiu sa ceara de la guvern diferenta si sa plateasca toata tara pentru Bucuresti

  4. Sa vina ue, poate salvam măcar copilașii…

  5. Nu are treaba Fritz . El nu se incalzeste de la Colterm are centrala proprie

  6. daca nu sint racordate la coldterm, au centrala proprie, au caldura dar o sa primeasca o factura astronomica
    donimic frig asteapta 1 februarie sa sarbatoreasca revelionul sotiei.

  7. Din cele 40 grade Celsius 30 se pierd prin tevi .
    Pentru toate astea platesc timisorenii dar si restul cetatenilor patriei .
    Nu exista alta solutie decit aceea in care fiecare consumator sa isi poarte singur de grija prin folosirea chibzuita a unor sisteme proprii .